bok

Megavega & Supernova och kampen om tiden

Pascale Vallin Johansson

Författare

Anders Sparring

Författare

Jan Vierth

Författare

Valentin Schönbeck

Illustratör

Beskrivning

2011-07-18
Svenska
6-9

Författare

Pascale Vallin Johansson, Anders Sparring, Jan Vierth

Megavega och Supernova bor kvar i Svensjöfors med mamma och pappa, och nu har de börjat skolan. Kanske kan de äntligen bli två helt vanliga tjejer, trots sina superkrafter? Men en dag när klassen är på besök på stadens konstmuseum händer något underligt. Vega får syn på en mystisk pojke som gömmer sig i museets källare. Vem är han och vad gör han där? Nova tror först att Vega bara hittar på, precis som hon brukar göra, men sen förstår hon att det inte är så. Snart dras systrarna in i ett äventyr med urtidsdjur, tidsresor och grymma superskurkar …

Figurerna från SVT:s populära julkalender Superhjältejul är tillbaka i ett kul och häftigt äventyr för den som just har lärt sig läsa. Många roliga illustrationer av Valentin Schönbeck, lagom långa kapitel och så spännande att man bara måste vända blad …

Megavega & Supernova och kampen om tiden är den andra, fristående boken om superhjältesystrarna Megavega och Supernova.

Sagt om Megavega & Supernova och mjölkmannen:
"Det här är alldeles lagom spännande för en skvätträdd femåring och alldeles lysande roligt för både mamma och son."
Kulturkofta.blogspot.com

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Megavega och Supernova

Publiceringsdatum

2011-07-18

Läsordning

2

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129677133

Antal Sidor

96

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

216

Vikt (kg)

0.268

Bredd (mm)

150

Format

Inbunden

 

Eldöga

Om boken

Framför en av tavlorna, längst bort i rummet, står en tjej med ryggen mot mig. Jag ryser när jag ser att hon har glänsande guldgula bärnstenar inflätade i sitt långa bruna hår. Precis som tjejen i min dröm.

En dag ringer det på dörren och där utanför står Solveigs biologiska pappa. Solveig blir chockad, samtidigt känner hon genast en dragning till pappan, som hon inte träffat sen hon var bebis. Det är som om de förstår varandra. Solveig blir medbjuden på filmpremiärer och kändisfester. Det verkar som om hennes pappa känner alla! Samtidigt får pojkvännen Daniel en ny kompis och Solveig känner sig svartsjuk. Varför är den nya kompisen så viktig helt plötsligt?

När Solveig en kväll får besök av en koltrast undrar hon vad fågeln har för budskap den här gången. Och snart dras hon in i ett mysterium som visar sig ha koppling till hennes pappa …

Mystik, kärlek och familjehemligheter i den tredje och avslutande delen i den magiskt spännande trilogin Fågelspår. Eldöga är en fristående fortsättning på Jordängel och Snöstjärna.

Pascale Vallin Johansson

Eldöga

 

 

Relaterat

Nyheter

Spänning, kärlek och kalla kårar

Ett kråkslott med ekon från det förflutna, en tavla som byter motiv och gamla familjehemligheter. Det är några av huvudingredienserna i Snöstjärna, del två i den magiskt spännande trilogin Fågelspår.

Magisk realism på nedlagt mentalsjukhus

Fågelspår-trilogin börjar här! Jordängel är ett fint porträtt av två ensamma ungdomar: trettonåringarna Solveig och Daniel. Det blir mystiskt nervkittlande i denna bok – där verkliga målningar spelar en central roll.

”Det var en flicka på ett svartvitt fotografi som drog in mig i historien”

Nu är författaren bakom Amargitrilogin tillbaka med en spännande berättelse om stark vänskap som kan förändra allt. Inspiration har hon hämtat från en historisk plats; ett hem för föräldralösa flickor.