bok

Vilmers första tävling

Susanne Bengtsson

Författare

Beskrivning

2011-08-01
Svenska
6-9

Författare

Susanne Bengtsson

Drygt tio tusen svenskar tävlar i motorsport, men det finns i princip inga böcker som rör sig i de miljöerna. Här kommer äntligen första delen i en lättläst serie om coola bågar, spännande tävlingar och sköna karaktärer.

Vilmer är sju år och älskar motocross. Han har just fått sin tävlingslicens och om bara en vecka ska han köra sitt livs första tävling - Knattecupen!
Många i Vilmers motocrossklubb har ny utrustning och alla de senaste prylarna. Vilmer kör i slalomglasögon, trasiga stövlar och alldeles för stora byxor som han har ärvt av sin brorsa. Men kanske är det som Saga i klubben säger, att utrustningen inte är det viktigaste - det viktigaste är hur man kör.

Boken är rikt illusterad av Johan Unenge.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2011-08-01

Läsordning

0

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129677645

Antal Sidor

96

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

217

Vikt (kg)

0.276

Bredd (mm)

153

Hållbarhet

Recensioner

www.bt.se

”Vill ge en allsidig bild av sportens värld”

"Med sitt unika kunnande exponerar författaren förhållandevis okända miljöer."Peter Grönborg, Borås Tidning

sandraslaslogg.blogspot.com

”ÄNTLIGEN en bok om cross”

"En bok med precis lagom mycket text och illustrationer. Även jag som inte är ett dyft intresserad av cross och har noll i förkunskap tyckte att det var en spännande historia. Bra med lite fakta längst bak där man får veta lite om sporten och utrustningen! Hoppas det kommer att komma fler böcker om Vilmer."Sandras läsblogg

”En serie om motorsport som många unga, särskilt på landsbygden, gillar att hålla på med”/Barnboksprat

"Glädjande att häst-, fotbolls- och ishockeyböcker har kompletterats med en serie om motorsport som många unga, särskilt på landsbygden, gillar att hålla på med."Marit Jonsson, Barnboksprat

 

Fotboll

Om boken

Snygga finter, kanonskott i krysset och coola målgester. Fotboll är spännande att titta på, men framför allt är fotboll roligt att spela. Det är det många som tycker. Ja, så många att fotboll kallas för världens största och mest populära sport. Men om man vill börja spela fotboll - vad ska man tänka på då? I Sportskolans bok om fotboll går vi bland annat igenom:

Vilken utrustning som behövs

Hur spelplanen ser ut

Hur en träning kan vara

Hur en match går till

Olika typer av skott

och mycket mer!

Vi får också en massa roliga fakta och citat från barn som berättar om vad som är det bästa med just "deras sport".

Sportskolan är en serie böcker för barn som precis har börjat med en sport eller drömmer om att börja med den. De flesta sportböcker idag handlar om någon stor stjärna inom sporten. Det gör inte Sportskolan! Istället ligger fokus på själva sporten och hur det är att utöva den. Böckerna är skrivna på barnens villkor och de tar barnens favoritsport på allvar - utan att för den sakens skull hetsa kring tävling och vikten av att vinna. Allt presenteras på ett lekfullt och inkluderande sätt. För oavsett vilken sport man vill syssla med ska det vara kul!

Susanne Bengtsson, Josephine Yosh Tam

Fotboll

Relaterat