bok

Vilmer i hårdträning

Susanne Bengtsson

Författare

Johan Unenge

Illustratör

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2012-07-27
Svenska
6-9

Författare

Susanne Bengtsson

Illustratör

Johan Unenge

Vilmer är sju år. Han ÄLSKAR cross och har precis börjat tävla. Fast nu är det november och snart vinter. Då är det svårt att köra cross, för banan förvandlas till en enda stor leråker. Det är tråkigt, tycker Vilmer. Vad ska han göra hela vintern? Och hur ska han hålla sig i form?

Lite roligare blir det i alla fall när han får åka och titta på Novemberkåsan, den stora endurotävlingen som körs varje höst. Tävlingens stora stjärna är Bisse Berglund, en av de bästa crossförarna i Sverige. Tänk om Vilmer en dag kan bli lika duktig som Bisse.

Drygt tiotusen svenskar tävlar i motorsport, men det finns i princip inga böcker som rör sig i de miljöerna. Första boken om Cross-Vilmer blev snabbt populär och här kommer den fartfyllda fortsättningen. Precis som förra boken är Vilmer i hårdträning illustrerad av Johan Unenge. En perfekt bok för alla sportintresserade tjejer och killar.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2012-07-27

Läsordning

2

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129683776

Antal Sidor

96

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

217

Vikt (kg)

0.296

Bredd (mm)

153

 

Ishockey

Om boken

Högt tempo, duktiga skridskoåkare och snygga dribblingar! Ett dragskott strax under ribban - eller en kanonräddning från målvakten! Ishockey har allt man kan önska av en lagsport. Det är därför som den är så populär. Men om man vill börja spela ishockey - vad ska man tänka på då? I Sportskolans bok om ishockey går vi bland annat igenom:Vilken utrustning som behövsHur spelplanen ser utHur en träning kan varaHur en match går tillOlika typer av skottVi får också en massa roliga fakta och citat från barn som berättar om vad som är det bästa med just "deras sport".Sportskolan är en serie böcker för barn som precis har börjat med en sport eller drömmer om att börja med den. De flesta sportböcker idag handlar om någon stor stjärna inom sporten. Det gör inte Sportskolan! Istället ligger fokus på själva sporten och hur det är att utöva den. Böckerna är skrivna på barnens villkor och de tar barnens favoritsport på allvar - utan att för den sakens skull hetsa kring tävling och vikten av att vinna. Allt presenteras på ett lekfullt och inkluderande sätt. För oavsett vilken sport man vill syssla med ska det vara kul!

Susanne Bengtsson, Josephine Yosh Tam

Ishockey

 

Det ska jag bli!

Om boken

Kanske drömmer du om att bli kändis eller delfinskötare eller fotbollsproffs? Kanske har du inte riktigt bestämt dig? Här kan du läsa om olika jobb och hur du kan prova om de verkligen är din grej. Gör testen och hitta looken! Funderar du på att bli kändis? Då är det bra om du gillar att bli igenkänd. Ta en vit tröja och skriv "Jag är kändis" på den. Gå sedan runt kvarteret. Känns det bra så är du nog perfekt som kändis, annars kanske du ska fundera lite till. Eller funderar du på att bli arkeolog? Då måste du ha tålamod. Ibland får arkeologer hålla på i flera veckor innan de hittar en enda intressant sak. Ta en påse lördagsgodis och titta på den. Inte öppna. Hur länge? Jo, så länge du kan … För några år sedan var jag ute och åkte bil med min son. Han satt i baksätet och funderade över framtiden. Han var lite bekymrad. Han ville bli pilot. "Javisst", sa jag. "Bra idé." Men så ville han bli fotbollsproffs också. "Ja, just det", sa jag. "Hur ska det gå till då?" Då berättade han att han kunde vara pilot fram till lunch och spela fotboll på eftermiddagen. Hans allvarliga blick fick mig att inse att detta inte var något att skoja om. Jag funderade. Han var så allvarlig som bara barn kan vara. Den här boken är ett försök att samla detta jobbdrömmande, ge alla barn en chans att tänka lite mer kring detta. Om jag lyckas kommer alla se sin tid på dagis och i skolan som en lång seg väntan på astronaut- eller delfinskötarkarriären. /Johan Unenge Gör testen, hitta looken, dröm, lek och fantisera. Att jobba kan faktiskt vara hur kul som helst! Innehåller följande jobb: astronaut, fotbollsproffs, kändis, arkeolog, brevbärare, detektiv, polis, delfinskötare, läkare, veterinär, miljonär, frisör, kock och lärare.

Johan Unenge, Johan Unenge

Det ska jag bli!

Relaterat