bok

Känn igen 25 sniglar, kryp och kräldjur

Björn Bergenholtz

Författare

Beskrivning

2012-02-21
Svenska
3-6

Författare

Björn Bergenholtz

Formgivare

Pia Hinnerud

Här fortsätter den nya serien moderna naturböcker. Roliga fakta som ger mersmak. I korta texter och med tydliga bilder berättar Björn Bergenholtz om det som kryper och krälar, kravlar och hoppar, ringlar och slingrar ute i naturen. Lär dig känna igen 25 olika arter! Från sniglar och ormar till paddor, grodor, ödlor och några till.

Känner du igen en snok? Hur vet du att det inte är en mörk huggorm? Hur ser man skillnad på en padda och en groda? Finns det ödlor utan ben? Bor sniglar i hus? Och hur känner man egentligen igen en mördarsnigel? Det finns mycket som är roligt att veta.
Här finns handfasta tips och råd på skogsutflykten.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Känn igen 25

Publiceringsdatum

2012-02-21

Produktion

Papper

Arctic Volume

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129680652

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

196

Vikt (kg)

0.201

Bredd (mm)

185

Recensioner

bubblanibibblan.blogspot.se

”Jag är speciellt nyfiken på vad Bergenholtz skriver om snok och huggorm.”

"Bergenholtz har skrivit flera böcker i serien Känn igen 25. De är alla fyllda av rolig och nyttig fakta och fina bilder." Bubblanibibblan

www.enligto.se

”Äventyren i trädgården blir ännu större nu när vi ska leta efter skäggiga hanhumlor och kanske till och med se humlornas “matkassar” på benen.”

"Även i denna bok lärde vi oss väldigt mycket nytt alla tre."Enligt O

josjos.se

”Åh vilken suverän bok!”

"Sååååååååååå perfekt nu på våren när alla dessa spännande djur vaknar till liv.Det passade sig så bra att vi en kväll läste som sniglar och snäckor och dagen efter hittar de en Vinbergssnäcka på dagis. Joel och Simon tittade storögt och själv kände jag mig mycket nöjd med att kunna förklara att det minsann var en snäcka och inte en snigel. En dag tidigare hade jag lätt kallat den för snigel."JoS blog

”Den lilla naturälskaren från 4-årsåldern och uppåt kan ha riktiga högtidsstunder med Björn Bergenholtz böcker.” / Carina Wising, Katrineholms-Kuriren

bokunge.se

”Avslappnat och med glimten i ögat, samtidigt fullproppat med ren fakta - lite som skissböcker ifrån en nyfiken skogsutflykt!”

ikon1931.se

”Jag gillar de nya kunskaperna”

"För egen del var jag helt ovetande om ovanstående och jag gillar de nya kunskaperna. Det är överskådligt och informativt och ett klart tecken på att man egentligen aldrig kan bli för gammal för en välgjord bok – oavsett vilken ålder den är tänkt att passa bäst för."Roger Bengtsson, Ikon 1931

”Kul att bläddra i eller ta med ut.” / Johanna Berglund, Nerikes Allehanda

 

Den zoologiska trädgården

Om boken

Det är något märkligt på gång i stadens gamla zoologiska trädgård. Det var länge sedan det kom mer än några enstaka besökare för att titta på alla de fina djuren: grisen, björnen, den ståtliga älgen, kossan och alla de tokiga hönorna. Dag efter dag, år ut och år in, har den trötta djurparksdirektören matat alla djuren och städat alla burarna helt på egen hand. Men när han en morgon råkar försova sig får han väldigt bråttom när alla djuren ska tillbaka in i sina burar, och då förändras allt. Plötsligt är hela djurparken proppfull av förundrade besökare som pekar, fotar och filmar. De har aldrig sett på maken, vilken fantastisk gris, så stor och lurvig! Och en björn med knorr på svansen, aldrig har man sett något så märkvärdigt! Djurparksdirektören kliar sig i huvudet - vad är det som har hänt i hans djurpark egentligen?

Med en stor portion humor och finurlighet har Björn Bergenholtz skapat en berättelse om att inte tro på allt man läser. I de makalösa bilderna som blivit Björn Bergenholtz signum finns mycket att upptäcka för både stora och små.

Björn Bergenholtz, Björn Bergenholtz

Den zoologiska trädgården

 

Relaterat

Nyheter

9 nya pekböcker för de yngsta läsarna!

Nu finns flera nya pekböcker i tålig kartong med färgglada bilder och lagom lång text för de yngsta. Böcker som väcker lusten till naturen, som skildrar naturens under och bjuder på kära återseenden med Alfons Åberg, Lilla Anna och den lilla kaninen Obi. Böcker som tål att läsas om och om igen!

Vinnare av Svensk Bokkonst 2019!

Svensk Bokkonst har presenterat pristagarna för 2019. Bland dem finns Luftslott och synvillor av Björn Bergenholtz och Min syster är ett spöke av Lena Sjöberg.

Upptäck naturen och få syn på djuren, på riktigt!

Att det finns olika djur, det vet varenda kotte. Det finns älgar och rävar, gäddor och getingar, paddor och nyckelpigor, sälar, maskar, kråkor, fjärilar och många fler. Men hur får man se dem i verkligheten? Det vet Björn Bergenholtz som i en ny bok delar med sig av sina bästa tips.

”Måste alla böcker vara fyrkantiga?”

Luftslott och synvillor är en bok olik alla andra, både till innehåll och utförande. Ett snedskuret praktverk i stort format fyllt av tankeväckande bilder i Björn Bergenholtz omisskännliga stil.

Grattis Björn Bergenholtz! Vinnare av priset Din bok - Vårt val

Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningens årliga pris tilldelas Björn Bergenholtz bok Lejoparden.