bok

Julias djur: Gråt inte, Lilla Räv!

Mymi Doinet

Författare

Mélanie Allag

Illustratör

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2013-01-14
Svenska
6-9

Författare

Mymi Doinet

Illustratör

Mélanie Allag

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Julia är ute och går i skogen när hon plötsligt hör någon som gråter. Det är en liten rävunge som har blivit av med sin mamma. Julia bestämmer sig för att hjälpa räven och tar med den hem till sig. Men den lilla räven är inte van att bo inomhus och snart har den vänt upp och ner på hela vardagsrummet. Vad ska Julia göra nu? Om den lilla räven ändå hade en kompis att leka med.

Julia är en tjej med en alldeles särskild förmåga, hon kan prata med djur. I varje bok blir hon vän med ett djur som på ett eller annat sätt behöver hennes hjälp. Som tack får hon följa med på äventyr till världens alla hörn.

Julias djur är en serie charmiga berättelser med retro-inspirerade illustrationer. I slutet av varje bok finns ett faktaspäckat uppslag där nyfikna läsare kan lära sig mer om djuret i just den boken.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originaltitel

Les animaux de Lou - Ne pleure plus, Petit Roux!

Originalspråk

Franska

Översättare

Helena Stedman

Serie

Lättläst

Publiceringsdatum

2013-01-14

Läsordning

1

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129684803

Antal Sidor

35

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

216

Vikt (kg)

0.193

Bredd (mm)

150

 

Julias djur: Du är inte ensam!

Om boken

Julia har vunnit en resa till Nordpolen, och tillsammans med sin nya kompis Nanook ger hon sig ut på upptäcktsfärd i en kajak. Ensam på ett isflak hittar de en isbjörn som kommit bort från sin mamma. Hur ska de få med sig isbjörnsungen hem? Och hur ska de själva förresten hitta hem, när det har börjat blåsa upp till storm ute på havet?Julia är en tjej med en alldeles särskild förmåga - hon kan prata med djur. I varje bok blir hon vän med ett djur som på ett eller annat sätt behöver hennes hjälp. Som tack får hon följa med på äventyr till världens alla hörn. I slutet av varje bok finns ett faktaspäckat uppslag där nyfikna läsare kan lära sig mer om djuret i just den boken.

Mymi Doinet, Mélanie Allag

Julias djur: Du är inte ensam!

 

 

Relaterat