bok

Flickan i de vindlande gångarna

Moa Eriksson Sandberg

Författare

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2014-01-09
Svenska
9-12

Författare

Moa Eriksson Sandberg

Det är vinter och ett och ett halvt år sedan Linda Palm försvann. Hanna har flyttat till Göteborg och lämnat Rydöbruk och allt det hemska som hänt bakom sig. Kvar finns bästa vännen Jonna och coola Sabina. Och Janek, förstås. Janek med de vackra grå ögonen och de mjuka läpparna.

Nu är det sportlov och Hanna är tillbaka i Rydöbruk och hälsar på Jonna. Allt är välbekant, men ändå liksom främmande. Är Janek och hon fortfarande tillsammans? Vem är tjejen som klänger på honom? Och Sabina och Hanna, är de verkligen vänner?

Så får de höra att Olivia, en tjej i Hannas gamla skola, försökt ta livet av sig och ligger i koma på sjukhuset. Samtidigt börjar konstiga saker hända - en försvunnen skolkatalog ligger plötsligt uppslagen mitt på golvet, en boll som låg i förrådet är plötsligt i Sabinas rum. Som om någon eller någonting vill ge dem ett tecken. Kan Olivias självmordsförsök hänga ihop med mordet på Linda Palm?

Plötsligt känner Hanna det igen - någon i Rydöbruk väntar på henne. Var det ett misstag att återvända?

Fristående fortsättning på Den första flickan skogen möter.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-01-09

Läsordning

0

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129690873

Antal Sidor

180

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

207

Vikt (kg)

0.396

Bredd (mm)

158

Recensioner

”Boken var mycket spännande.” / Alva Zacharias, KP

bibliotekskatten.blogspot.se

”Jag tycker det här är bra. Det är spännande, med lagom mycket inslag av drömmar och det oförklarliga.”

"Tjejerna beskrivs trovärdigt, och det känns antingen som om Moa Eriksson Sandberg har sin egen uppväxttid i färskt minne, eller att hon pratar mycket med unga i den här åldern."Bibliotekskatten

”Liksom i föregångaren finns här en krypande, lite otäck stämning i bakgrunden.” / Susanne Holmlund, Sundsvalls tidning

"Eriksson Sandberg är väldigt mycket på insidan av sina karaktärer. De är elektriskt hyperkänsliga och drar slutsatser av allt, det hoppar vilt i dem av tankar, känslor och rädslor. Liksom i föregångaren finns här en krypande, lite otäck stämning i bakgrunden." Susanne Holmlund, Sundsvalls tidning

”Bokens molande, hotfulla stämning gör det läskigt lätt att leva sig in i Hannas rädsla.” / Hallå Landskrona

”Otroligt starkt gjort på en ganska kort roman. /…/ Det här är en perfekt roman för både killar och tjejer mellan 12 och 15 år!” /Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige

vittellersvart.blogspot.se

”Det är bra skrivet kring det obehagliga ämne boken hanterar, texten är lättförståelig och griper tag i läsaren.”

”En tajt thriller för tweenies.” / Margareta Wiman, Östgöta Correspondenten

”Det är en otäck historia, som fokuserar på det psykologiska och lämnar det makabra i fonden. Ändå lyckas Eriksson Sandberg höja pulsen och skaka om ordentligt.” / Jonna Fries, Smålandsposten

ekeroboktips.blogspot.se

”Det är en fantastisk bok. Läs den bums!!”

biblioteksbubbel.blogspot.se

”Vi är tillbaka i Rydöbruk, den lilla bruksorten i Halland, som omgärdas av mörk och hemlighetsfull skog.” / Biblioteksbubbel

 

Dorran och dinosarna

Om boken

Dorran älskar dinosaurier! Och hon vet nästan allt om dem. Idag ska Dorran, mamma och lillebror gå på museum för att titta på dinosaurieskelett! Så fort de kommer in på museet glömmer Dorran bort att man inte får springa där inne. Det är ju så mycket att titta på och hon kan faktiskt inte bara vänta och vänta på sin långsamma mamma och bebisbrorsa. Hon rusar genom salarna, men så plötsligt stannar hon! I salen längst in står en spinosaurus med sylvassa tänder. Tänk om den lever!? Dorran bara måste känna på den ...En härlig, fartfylld berättelse om Dorran och hennes familj. När Dorran hittar på något blir det oftast inte som hennes mamma har tänkt sig, det blir mycket roligare!Moa Eriksson Sandberg och Mari Ahokoivu är tillbaka med en bok om den underbart bestämda Dorran och hennes familj. Rolig och fartfylld igenkänning för alla barnfamiljer! Första boken om Dorran, Gulliga lillebror, gavs ut 2019 och uppföljaren Dorran går på loppis kom året därpå.

Moa Eriksson Sandberg, Mari Ahokoivu

Dorran och dinosarna

Relaterat

Nyheter

Fnissig upptäcktsfärd med Dorran på museet

I den tredje boken om fartfyllda Dorran blir det blir skratt och full fart när familjen släpps loss på dinosauriemuseet. För varför får man inte vara naken hos spinosaurusen egentligen? Och ja, boken är based on a true story.

Kaosigt och roligt på loppis

Dorran är tillbaka på ett fartfyllt äventyr bland prinsessklänningar, Batman-masker och lockande kakbufféer. Svettigt för mamma som dessutom har lillebror att hålla rätt på… Här är en ny kärleksfull berättelse om Dorran som många barnfamiljer kan känna igen sig i.

Korridorer – Berättelser från högstadiet

Författarduon Moa Eriksson Sandberg och Ester Roxberg har skapat en novellsamling med tolv berättelser om högstadiet som vränger och kränger och skaver. Om kärlek, vänskap och hjärtesorg. Om rasism, klass och revansch. Om hemligheter, skam och jublande lycka. Vi bjuder på en novell ur <a data-tabindex-counter="1" data-tabindex-value="none" href="http://www.rabensjogren.se/bocker/191978-korridorer" tabindex="-1">Korridorer</a>.

”Gamla, förfallna byggnader inspirerar mig”

Moa Eriksson Sandberg är tillbaka med en roman för mellanåldern, där klassisk spökhistoria möter en inspirerande berättelse om att hitta sig själv.

Släng lillebror till krokodilerna!

Att få en liten syster eller bror står högt på många barns önskelista. Men Dorrans lillebror är inte alls så där gullig som alla säger, ändå bryr sig mamma mest om honom, tycker hon.