bok

Hetare

elva noveller som känns

Moa Eriksson Sandberg

Författare

Anna Ahlund

Författare

Kristofer Folkhammar

Författare

Pernilla Gesén

Författare

Anna Jakobsson Lund

Författare

Sara Lövestam

Författare

Sara Ohlsson

Författare

Sebastian Lönnlöv

Författare

Joel Almroth

Författare

Antologi

Författare

Saga Becker

Författare

Beskrivning

2018-07-25
Svenska
Unga vuxna

Författare

Moa Eriksson Sandberg, Anna Ahlund, Kristofer Folkhammar, Pernilla Gesén, Anna Jakobsson Lund, Sara Lövestam, Sara Ohlsson, Sebastian Lönnlöv, Joel Almroth, Antologi , Saga Becker

Formgivare omslag

Håkan Liljemärker

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2018-07-25

Läsordning

0

Produktion

Papper

Munken Print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129711530

Antal Sidor

139

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

180

Vikt (kg)

0.211

Bredd (mm)

143

Hållbarhet

Recensioner

Sydsvenskan

”Låt tonåringar upptäcka den här boken”

Fantasy Realm

”Den sicksackar utan problem mellan vilt och upphetsande, kärleksfullt och ömt. Sin litenhet till trots rymmer denna bok väldigt mycket, vilket gör den till ett välkommet inslag bland ungdomsromanerna. Det är kärlek, som den ska vara.”

Romeo and Juliet Blog

”Kort sagt en erotisk novellsamling med hbtq-fokus som låter queera ungdomar vara i majoritet. Fint. Välbehövligt. Välskrivet.”

C.R.M. Nilsson

”Hetare är en bok som verkligen behövs och gör mig avundsjuk på de som är unga idag.”

Agnes bokblogg

”Det jag blev överraskad av var att alla noveller håller en bra nivå och att jag verkligen gillade varenda novell. De är fina, välskrivna och bra men på helt olika sätt. De är olika men ändå lika och jag tycker verkligen att alla ska läsa den här boken. Hetare är en fantastisk novellsamling.”

Prickiga Paula bokblogg

”Hetare är en fin normskapande bok som jag hoppas sätts i händerna på alla högstadieelever och deras pedagoger.”

BTJ

"Kärleken och attraktionen skildras varierat och författarna lyckas att skildra sex i såväl hetero- som homorelationer med riktig hetta och utan att använda sig av alltför många språkliga klichéer. Nivån är jämn och hög, och det är roligt att i denna bok både möta kända ungdomsboksförfattare och författare som tidigare skrivit för vuxna eller gjort sig kända i andra kulturella sammanhang. Helhetsbetyg: 4" – Helene Ehriander,

 

Vi upptäcker naturen

Sarah Sheppard, Emma AdBåge, Björn Bergenholtz, Antologi , Ulf Svedberg, Martin Emtenäs, Julia Undén Wiberg, Lars Klinting, Charlotte Ramel, Sven Nordqvist, Sarah Sheppard, Emma AdBåge, Cecilia Heikkilä, Charlotte Ramel, Lena Anderson, Björn Bergenholtz, Lars Klinting, Maja Sten

Vi upptäcker naturen

Nyheter

Ett mysterium, flera berättare

Moa Eriksson Sandberg och Ester Roxberg har tidigare skrivit den kritikerrosade novellsamlingen "Korridorer" ihop. I romanen "Bränder" fortsätter de att skriva om högstadiet ur flera olika personers perspektiv. Om kärlek, vänskap och mobbning. Om klass, hemligheter, skam och jublande lycka.

Fnissig upptäcktsfärd med Dorran på museet

I den tredje boken om fartfyllda Dorran blir det blir skratt och full fart när familjen släpps loss på dinosauriemuseet. För varför får man inte vara naken hos spinosaurusen egentligen? Och ja, boken är based on a true story.

Kaosigt och roligt på loppis

Dorran är tillbaka på ett fartfyllt äventyr bland prinsessklänningar, Batman-masker och lockande kakbufféer. Svettigt för mamma som dessutom har lillebror att hålla rätt på… Här är en ny kärleksfull berättelse om Dorran som många barnfamiljer kan känna igen sig i.

Korridorer – Berättelser från högstadiet

Författarduon Moa Eriksson Sandberg och Ester Roxberg har skapat en novellsamling med tolv berättelser om högstadiet som vränger och kränger och skaver. Om kärlek, vänskap och hjärtesorg. Om rasism, klass och revansch. Om hemligheter, skam och jublande lycka. Vi bjuder på en novell ur boken!

Ny, efterlängtad roman av Anna Ahlund

Anna Ahlund har hyllats för sina tidigare böcker, bland annat för sitt sätt att skriva om icke-heteronormativa relationer. Nu är hon tillbaka med en ny ungdomsroman – Ganska nära sanningen.