bok

Vi ses i Obsan

Cilla Jackert

Författare

Beskrivning

2014-09-10
Svenska
9-12

Författare

Cilla Jackert

När Annikas lillebror föds för tidigt blir sommaren ställd på ända. Istället för att åka till torpet i Småland blir de kvar i stan och Annika drar runt i Vasastan i jakt på något att göra.

I Observatorielunden lär hon känna den tuffa Kaja som bor i en stor våning på Östermalm, Ingrid som kallas Kex och vars mamma är på turné, Tobbe som har smitit ifrån föräldrarnas påtvingade sportaktiviteter och så Finnen och Lövet. Lövet som är alldeles för liten för att hänga i parken. Tillsammans leker de sanning och konsekvens, men bara med konsekvenser, för som Kaja säger: "Ingen bryr sig ändå om sanningen."

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-09-10

Läsordning

0

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129691641

Antal Sidor

212

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.43

Bredd (mm)

156

Hållbarhet

Recensioner

”Det är en originell bok…” /Sundsvalls Tidning

"Annika är ingen dussinprodukt, och inte boken om hennes väg genom den svåra tiden heller. Hon är levande och det är lätt att förstå mekanismerna som inträder. Och om hon inte kommit till Obsan hade hon aldrig berikats av de här barnen, alla så olika henne."Susanne Holmlund

”Det här är en bok som verkligen är svår att släppa taget om.” /Hallands Nyheter

"Oförmågan att sätta ord på känslor och upplevelser går som en röd tråd genom romanen och uppvägs meddjärva utmaningar. Lägg därtill dramatik på hög nivå då Annikas lillebror svävar mellan liv och död. Det här är en bok som verkligen är svår att släppa taget om."Camilla Jönsson

”KP KP KP” /Bokpanelen, KP

www.barnensbibliotek.se

Bokslukarsällskapet pratar om ”Vi ses i Obsan”

dagensbok.com

”‘Vi ses i Obsan' är lika mycket en bok att tänka kring som att känna igen sig i.”

bibliotekskatten.blogspot.se

”Jag gillade Cilla Jackerts första bok för den åldern också, men den här tycker jag är riktigt bra.”

prickigapaula.blogspot.se

”Jag tycker så mycket om Cilla Jackert och allt hon gör/gjort. Vi ses i Obsan är inget undantag!”

”Cilla Jackert skriver ett slags ordböcker, hon närmar sig rädslan och lögnen liksom från alla håll samtidigt, och visst lyckas hon.”/ Andreas Palmaer, Dagens Nyheter

 

F som i sämst

Om boken

Jonna är sämst. Sämst på allt. I skolan, hemma, med kompisar (om hon nu hade några, alltså. Då skulle hon vara den sämsta kompisen i världen). Inte för att hon bryr sig. Hon bryr sig faktiskt inte ett dugg. Det enda hon vill göra är att ligga i sängen och peta näsan och äta godis.

Miriam är Jonnas storasyster, och hennes raka motsats. Miriam är bäst på allt, både i skolan och hemma. Hon har världens bästa kompisar och alla killar är kära i henne. Hon är dessutom bäst på att spela gitarr och sjunga, och eftersom hon är bäst på allt, ska hon få ett fint pris på Kulturhuset inne i stan. Gissa om mamma och pappa är stolta över sin äldsta dotter?! Och samtidigt är oroliga för sin yngsta dotter. Det är nämligen dags för det första betyget, och risken finns att det blir så dåligt att Jonna måste gå om årskurs sex. Allting är fruktansvärt orättvist, tycker Jonna och bestämmer sig för att göra något åt situationen. Fast inte riktigt på det sättet som hennes föräldrar hade önskat.

F som i sämst är en historia om att vara sämst och att vara bäst och att det ena inte alltid är mycket bättre - eller sämre - än det andra. För vem är det som bestämmer vem som är vad egentligen, och vad säger att de som bestämmer har rätt? Kan inte alla bara få vara som de är? Till och med om man är dålig på nästan allt och tycker bäst om ligga i sängen och peta näsan och äta godis?

Cilla Jackert

F som i sämst

Relaterat

Nyheter

F som i sämst vinner Barnradions bokpris 2019

Nu har barnjuryn enats om årets pristagare för Barnradions bokpris och vinnare blev Cilla Jackerts F som i sämst.

Nominerade till Barnradions bokpris 2019

Nu står det klart vilka fem böcker som har nominerats till Barnradions bokpris 2019. Bland de nominerade böckerna finns bland annat en deckare om DNA-teknikens baksida och en bok om önskan att få duga som den man är.

”Jag ville berätta om ett barn som det inte går att skryta om i sociala medier.”

Cilla Jackert är tillbaka med en skruvad historia om två systrar som är varandras totala motsatser.