bok

Bygg ditt eget dataspel!

Programmera från Scratch

Måns Jonasson

Författare

Jennifer Nystedt

Illustratör

Beskrivning

2016-07-01
Svenska
6-9

Författare

Måns Jonasson

Illustratör

Jennifer Nystedt

Formgivare omslag

Emilie Crispin Ekström

Tror du att programmering är svårt? Att det är något som bara datasupporten eller några supernördiga Bill Gates-kopior i övre tonåren fixar? Då tror du fel!

I Bygg ditt eget dataspel! visar Måns Jonasson med enkla instruktioner och tydliga bilder hur man steg för steg kan just bygga sitt alldeles egna dataspel. Han utgår från programmeringsspråket, Scratch, som skapats av MIT och är gratis att använda. När man följt bokens instruktioner har man skapat ett eget spel där en katt jagar en mus över skärmen. Det är kreativt, det är roligt och det ger mersmak!

"Ny bok som gör det omöjliga möjligt - omgående!"
horisonten.io (Ett magasin om skolsverige)

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2016-07-01

Läsordning

0

Produktion

Papper

Obestruket t/f

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129697988

Antal Sidor

72

Ryggbredd (mm)

27

Höjd (mm)

233

Vikt (kg)

0.406

Bredd (mm)

222

Format

Spiral, E-bok

Recensioner

”Någon övre åldersgräns kan jag inte se. Det är inte svårt att bli biten!” Norra Skåne

horisonten.io

”Ny bok som gör det omöjliga möjligt – omgående!”

"Bokens innehåll präglas av tydlighet. Författaren förutser genom sitt kunnande på området, eventuella fallgropar du som programmerare i Scratch möjligen kan möta. Det skapar trygghet för den oinvigde läsaren och motiverar till att fortsätta och ta nästa kliv. Dessutom finns en ordlista i slutet av boken som ger självförtroende när det blivit dags att ta klivet ut på en ny arena. /.../Med ett fritt och lekfullt sinne kan du och dina elever snart berätta vad som helst med hjälp av Måns Jonassons fantastiska och mycket lättillgängliga bok: Programmera från Scratch – Bygg ditt eget dataspel."

 

Framtidsboken

Om boken

Tänk dig att du har fått nya robot-armar som gör dig superstark. Eller opererat in en lins i ditt öga så att du kan se genom väggar och runt hörn! Det låter kanske otroligt, men i framtiden kan vi få mycket hjälp av tekniken i kroppen.

Hur ser världen ut om 50 år? Ja, det kan man fråga sig och vet man det redan nu? Självklart inte, men det finns områden som det sker en massa superspännande forskning inom. För vissa saker vet vi, bland annat att vi kommer att resa på andra sätt i framtiden, äta andra saker och spela spel och kommunicera på sätt som de flesta av oss knappt kan fantisera om.

I Framtidsboken försöker vi spana runt hörnet och 50 år framåt - minst. Så följ med på en hisnande tidsresa med bioniska kroppsdelar, insekter till middag och kanske faktiskt levande enhörningar!

Måns Jonasson, Emily Ryan

Framtidsboken

 

Relaterat