bok

Lilla sim-skolan

Hanna Granlund

Författare

Sofi Hjort

Författare

Hanna Granlund

Illustratör

Inbunden

Fler format

Slut i lager

Beskrivning

2019-03-26
Svenska
3-6

Författare

Hanna Granlund, Sofi Hjort

Illustratör

Hanna Granlund

Formgivare omslag

Emilie Crispin Ekström

Malla och Otto ska nu lära sig simma. Det gör de i Plask & Lek och i badhusets stora bassäng. Det finns många roliga vattenlekar att öva sig med - och man kan vattenleka hemma i badrummet också! När man kan simma på riktigt får man märken och diplom.

Ren och fin måste man vara innan man får kliva ner i bassängen. Otto tycker det verkar lite onödigt eftersom han ju tänker stanna jättelänge i vattnet! Men sedan blir det såå kul! Simfröken Malin som uppträder i imponerande våtdräkt övar vattenvana med hjälp av åtta gula plastankor. För sin simlärare Åsa får Malla öva bentag på groda, simma med simdyna runt magen och dyka efter kronor. Hemma i badkaret "kokar de kaffe" och vågar hålla ögonen öppna under vattnet.
Simskolan avslutas förstås med märkestagning och diplom. Malla har tagit både Silverfisken och Guldfisken. Otto har klarat Baddaren.

Läs mer om vad Otto och Malla lär sig i lilla-skolanserien: Lilla trafik.skolan, Lilla sim-skolan, Lilla odlar-skolan, Lilla förr-i-tiden-skolan, Lilla kropps-skolan, Lilla målar-skolan, Lilla rymd-skolan och Lilla språk-skolan.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Lilla skolan

Publiceringsdatum

2019-03-26

Läsordning

4

Produktion

Papper

Arctic Volume White

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129710403

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

257

Vikt (kg)

0.304

Bredd (mm)

205

Recensioner

Barometern

”Det är en lekfull och pedagogisk bok om badhuset och simskolans olika moment.”

BTJ

”Lilla simskolan är en trevlig bekantskap för barn som ska till badhuset och simträna, privat eller med skolan. Helhetsbetyg: 4.” Camilla Appelgren

 

Spöksystrar - Samlingsvolym 1

Om boken

Den älskade serien Spöksystrar fyller fem år och det firas med en härligt tjock samlingsvolym!

När Nila ska börja i sin nya skola blir hon lite sen och bestämmer sig för att gena över kyrkogården. Där möter hon Maj, som sitter på en gravsten i bara T-shirt och jeans - trots att det är mitt i smällkalla vintern. Maj är rolig och rättfram, men det finns en del saker som är lite konstiga med henne: hon håller alltid till vid kyrkogården, och det kommer ingen rök ur hennes mun fast det är så kallt ute ... Det visar sig att Maj är ett spöke - men inte bara det, hon är också den bästa vän man kan ha!

Samlingsvolymen består av de fem första delarna i serien: Flickan på kyrkogården, Ett spöke i klassen, Ett spöke sover över, Den fruktansvärda hämnden och Spöktivolit. Dessutom ingår några extra sidor med spökpyssel.

Sagt om tidigare böcker:
"En riktigt lyckad lättläsningsbok. Helhetsbetyg: 5" BTJ

"en fantasifull vardagsnära berättelse med mycket empati, där barnen är kapabla till att lösa sina egna problem. Hanna Granlunds rikliga illustrering är ett stöd i läsförståelsen, men skapar också spänning och värme, med välgjorda tablåbilder. Helhetsbetyg: 5" BTJ

Mårten Melin, Hanna Granlund, Hanna Granlund

Spöksystrar - Samlingsvolym 1

 

 

Relaterat

Nyheter

Den älskade serien Spöksystrar fyller fem år!

5-årsjubileet firas med en härligt tjock samlingsvolym som består av de fem första delarna i serien: Flickan på kyrkogården, Ett spöke i klassen, Ett spöke sover över, Den fruktansvärda hämnden och Spöktivolit. Dessutom ingår några extra sidor med spökpyssel.

Inte utan mitt gosedjur!

Barnboksvärlden har fått en ny rolig duo: Elin Johansson och Hanna Granlund. I deras Gosedjursfesten förvandlas en helt vanlig dag till räddningsaktion med hela förskoleklassen.

Känslosamt i tionde boken om spöksystrarna

I Spökhästen möter vi Ramona som sörjer att hennes älskade häst har dött utan att hon fick möjlighet att säga hej då. En känslosam bok om att sörja och försöka gå vidare.

Ny bok i den hyllade serien Spöksystrar!

Spöke i fara är den nionde delen i den populära serien Spöksystrar. Mysrys för lågstadiet av superduon Mårten Melin och Hanna Granlund!

Ny bok i succéserien Spöksystrar!

De lagom läskiga böckerna om Nila och spöket Maj har snabbt blivit favoriter hos lågstadiebarnen.