Hanna Granlund

Foto av:

Tom Wall

Hanna Granlund är illustratör, grafiker och författare. Hon föddes i Visby 1990, är uppvuxen på Gotland och nu bosatt i Skanör. Hanna debuterade som illustratör 2016 med Flickan på kyrkogården och Ett spöke i klassen, de två första delarna i succéserien Spöksystrar, skrivna av Mårten Melin. Sedan dess har Hanna illustrerat ett 50-tal böcker och debuterat som författare med poesiboken Ösregn och glitter.

”Jag har alltid ritat och kommer förmodligen att göra det så länge jag lever. Nyfikenheten efter att prova och testa och klura blir aldrig mättad. Och det är kanske det som gör det hela. Det finns alltid mer att rita!

Jag är förtjust över hur en bild kan bli till av bara svart och vitt men jag tycker också mycket om att jobba med färg. Jag utforskar och experimenterar gärna med olika tekniker och material inför olika bokprojekt. Och annars också. Bara för att det är så roligt!

När jag inte jobbar, eller tar en jobb-paus, tycker jag mycket om att vara ute i naturen. Och att bada i havet gillar jag! Vare sig det är sommar eller vinter. Ett annat stort intresse är musik och jag spelar, om nu än ganska sällan, många olika instrument.”

Relaterat

Ösregn och glitter

Om boken

Hur kunde jag se
att du såg på mignär jag egentligensåg på någon annanI Hanna Granlunds första egna bok ryms dikter för unga läsare; det handlar om vänskap, saknad, kärlek, skogen, stjärnorna i mörkret. Det är enkelt, lättillgängligt och tankeväckande. Vardagen samsas med de stora frågorna och känslorna, och i texterna kan läsaren både känna igen sig och finna tröst.Hanna Granlund (född 1990) är illustratör, serietecknare och grafiker. Hon är bosatt i Skanör. Hanna debuterade som illustratör med Flickan på kyrkogården och Ett spöke i klassen, de två första delarna i succéserien Spöksystrar, skrivna av Mårten Melin. Ösregn och glitter är hennes första bok som både författare och illustratör.

Hanna Granlund, Hanna Granlund

Ösregn och glitter

Relaterade artiklar

Hanna Granlund ger ut diktbok

I Hanna Granlunds första egna bok ryms dikter för unga läsare. Dikter om vänskap, saknad, kärlek, skogen, stjärnorna i mörkret. Det är enkelt, lättillgängligt och tankeväckande. Vardagen samsas med de stora frågorna och känslorna, och i texterna kan läsaren både känna igen sig och finna tröst.