Hanna Granlund

Foto av:

Tom Wall

Hanna Granlund är illustratör, serietecknare och grafiker. Hon föddes i Visby 1990, är uppvuxen på Gotland och nu bosatt i Skanör. Hanna debuterade som illustratör 2016 med Flickan på kyrkogården och Ett spöke i klassen, de två första delarna i succéserien Spöksystrar, skrivna av Mårten Melin. Sedan dess har Hanna illustrerat ett 30-tal böcker. 

”Jag har alltid ritat och kommer förmodligen att göra det så länge jag lever. Nyfikenheten efter att prova och testa och klura blir aldrig mättad. Och det är kanske det som gör det hela. Det finns alltid mer att rita! 

Jag är förtjust över hur en bild kan bli till av bara svart och vitt men jag tycker också mycket om att jobba med färg. Jag utforskar och experimenterar gärna med olika tekniker och material inför olika bokprojekt. Och annars också. Bara för att det är så roligt! 

När jag inte jobbar, eller tar en jobb-paus, tycker jag mycket om att vara ute i naturen. Och att bada i havet gillar jag! Vare sig det är sommar eller vinter. Ett annat stort intresse är musik och jag spelar, om nu än ganska sällan, många olika instrument.”

Sedan hösten 2019 har Hanna frilansat som illustratör på heltid.

Relaterat

Spöksystrar - Samlingsvolym 2

Om boken

Ännu en härligt tjock samlingsvolym i färg med fem delar ut den älskade serien Spöksystrar!

Nila och Maj är bästa vänner och går i samma klass, det är bara en sak som är lite ovanlig: Maj är ett spöke! Hon är inte läskig på något sätt, men hon kan göra saker som inte alla andra kan. Hon kan göra spöklikt bra konster i badhuset, trolla fram en älskad häst och ordna födelsedagsfest på kyrkogården med andra spöken. Det blir aldrig tråkigt när man är med Maj, och ibland kan det till och med gå en kall kår utmed ryggraden …
Samlingsvolymen består av del 6 till 10 i serien Spöksystrar: Det förhäxade huset, Ett spöke fyller år, Spöke på djupt vatten, Spöke i fara och Spökhästen. Dessutom ingår några extra sidor med spökpyssel.Sagt om tidigare böcker:

”En riktigt lyckad lättläsningsbok.” Helhetsbetyg: 5 av 5 möjliga

Bibliotekstjänst

”en fantasifull vardagsnära berättelse med mycket empati, där barnen är kapabla till att lösa sina egna problem. Hanna Granlunds rikliga illustrering är ett stöd i läsförståelsen, men skapar också spänning och värme, med välgjorda tablåbilder.” Helhetsbetyg: 5 av 5 möjliga

Bibliotekstjänst

Mårten Melin, Hanna Granlund

Spöksystrar - Samlingsvolym 2

Relaterade artiklar

Den älskade serien Spöksystrar fyller fem år!

5-årsjubileet firas med en härligt tjock samlingsvolym som består av de fem första delarna i serien: Flickan på kyrkogården, Ett spöke i klassen, Ett spöke sover över, Den fruktansvärda hämnden och Spöktivolit. Dessutom ingår några extra sidor med spökpyssel.