Hanna Granlund

Foto av:

Tom Wall

Hanna Granlund är illustratör, grafiker och författare. Hon föddes i Visby 1990, är uppvuxen på Gotland och nu bosatt i Skanör. Hanna debuterade som illustratör 2016 med Flickan på kyrkogården och Ett spöke i klassen, de två första delarna i succéserien Spöksystrar, skrivna av Mårten Melin. Sedan dess har Hanna illustrerat ett 50-tal böcker och debuterat som författare med poesiboken Ösregn och glitter.

”Jag har alltid ritat och kommer förmodligen att göra det så länge jag lever. Nyfikenheten efter att prova och testa och klura blir aldrig mättad. Och det är kanske det som gör det hela. Det finns alltid mer att rita!

Jag är förtjust över hur en bild kan bli till av bara svart och vitt men jag tycker också mycket om att jobba med färg. Jag utforskar och experimenterar gärna med olika tekniker och material inför olika bokprojekt. Och annars också. Bara för att det är så roligt!

När jag inte jobbar, eller tar en jobb-paus, tycker jag mycket om att vara ute i naturen. Och att bada i havet gillar jag! Vare sig det är sommar eller vinter. Ett annat stort intresse är musik och jag spelar, om nu än ganska sällan, många olika instrument.”

Relaterat

Ett spöke på semester

Om boken

Nila och hennes mamma ska åka bort över helgen. Till Gotland, där de ska bo på hotell i två nätter. Och det bästa är att Nilas bästa vän Maj ska få följa med. Tänk vad kul att åka på semester ihop! Men spöken kan ju inte åka för långt bort från platsen där de spökar. Eller kan de det?
Kompisarna Nila och Maj i är tillbaka i en ny fartfylld och humoristisk berättelse. Ett spöke på semester är den fjortonde och näst sista boken i den omtyckta serien Spöksystrar.

Mårten Melin, Hanna Granlund

Ett spöke på semester

Relaterade artiklar

Böcker för små djur- och naturälskare

Barnens favorit Julia Wiberg är tillbaka med två färgglada böcker som lockar de minsta att upptäcka skogen med alla sinnen.