bok

Hej till alla småkryp

Julia Undén Wiberg

Författare

Hanna Granlund

Illustratör

Beskrivning

2024-03-08
Svenska
0-3

Författare

Julia Undén Wiberg

Illustratör

Hanna Granlund

Formgivare omslag

Karin Berg

Mediekontakt

Jenny Edh-Jansen

"Ett fint och poetiskt tilltal som håller för många omläsningar och det går också att hitta nya detaljer i bilderna för den uppmärksamma läsaren." Helhetsbetyg: 4 av 5. – Sarah Utas. Bibliotekstjänst

I naturen kryllar det av småkryp! Om man tittar riktigt noga så kan man se masken som gräver sig ner i jorden, humlan som surrar runt blomman, spindeln som spinner sitt tunna nät, och flugan som fastnar i det ... Hej till alla småkryp är en bok för de allra minsta om naturen och de djur som bor där. Här finns mycket att peka på, känna igen och upptäcka.

Den rytmiska texten och de ljuvliga bilderna gör detta till en bok att läsa om och om igen.

Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn och sina tidigare barnböcker Kul i skogenVärldens coolaste djur enligt Julia och Stora roliga skogsboken. Hanna Granlund är den skickliga illustratören bakom bilderna till den älskade serien Spöksystrar och ett flertal bilderböcker, bland andra Gosedjursfesten och Pyjamaspartyt.

Läs också:

Hej till alla djuren

Hej till allt i skogen

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Hej till naturen

Publiceringsdatum

2024-03-08

Produktion

Papper

Arktika C1S

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Ja

Tryckeri/Producent

GPS Internationale Handels Holding GMBH

Produktdetaljer

ISBN

9789129746358

Antal Sidor

22

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

172

Vikt (kg)

0.232

Bredd (mm)

170

Hållbarhet

Recensioner

Borås Tidning

”En bok som bygger på total närvaro”

"Med rytmiska treradingar närmar sig Julia Wiberg allt från sniglar till bin. Det är en bok som bygger på total närvaro och fängslar med sitt inbjudande tilltal och sin taktfasta text. På Hanna Granlunds bilder syns rena färgfält och förenklade former. Häftigt är att hon till detta adderar ett smått magiskt ljusspel, till exempel bland stammarna i skogen, och fångar fjärilar bland nässlorna med utsökt detaljrikedom." Jonna Fries

BTJ

”Ett fint och poetiskt tilltal som håller för många omläsningar.”

"Den sparsmakade texten harmonierar väl med de naivistiska och avskalade illustrationerna i klara färger och med tydliga konturer. /.../ Precis som de andra två böckerna i serien passar boken fint att läsa som förberedelse för en liten exkursion eller utflykt – både på förskolan och hemma. Helhetsbetyg: 4." Sarah Utas

 

Enkla och roliga fakta om kroppen

Om boken

"Både enkel och rolig, och förmedlar dessutom upptäckarglädje och experimentlusta. Författaren Julia Wiberg har fingertoppskänsla för vad som passar barn. Tonen är inkluderande och uppmuntrande. /.../ Bokens illustrationer av Maria Källström är fantastiska, med starka, varma färger, lågmäld humor och stödjande tydlighet." Helhetsbetyg 5 av 5. Birgitta Mark, Bibliotekstjänst
Din kropp är fantastisk!Har du någon gång funderat över varför du bajsar? Eller varifrån tårar kommer? Eller kanske vad en navel egentligen är? Den här boken handlar om det viktigaste du har – din alldeles egna kropp. Du kommer att få lära dig om kroppens viktigaste organ, om dina muskler, ditt blodomlopp, dina fem sinnen och en massa annat på och i kroppen som du kanske inte ens visste fanns!Enkla och roliga fakta är en ny faktabokserie från Rabén & Sjögren. Lekfulla böcker om barnens favoritämnen med många färgglada bilder och lagom mycket text på helt rätt nivå. Perfekt för nyfikna och faktasugna barn från förskoleåldern och uppåt.

Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn och sina tidigare barnböcker om skogen, rymden och dinosaurier. De lekfulla och roliga bilderna är skapade av den populära illustratören Maria Källström.Läs också:Enkla och roliga fakta om rymdenEnkla och roliga fakta om dinosaurier

Julia Undén Wiberg, Maria Källström

Enkla och roliga fakta om kroppen

 

 

Relaterat

Nyheter

Upptäck naturen!

Säg hej till humlan som surrar, läs om djuren i vattnet, lär dig varför pollinatörer är så viktiga och få tips på naturpyssel och roliga lekar! Vi har samlat ett gäng böcker – sprillans nya och äldre favoriter – där vi får lära oss massor om växter, djur och natur.

Nya böcker i mars 2024

I mars säger vi hej till småkrypen, går på påskjakt och lär oss allt om pollinerande insekter och deras livsviktiga arbete. Vi återser de älskade spöksystrarna och möter Stephanie, Sven och de andra i den avslutande delen om Skurkskolan. Och så får vi ta del av roliga, fina, pinsamma, knasiga berättelser om att göra sexdebut.

Böcker för små djur- och naturälskare

Barnens favorit Julia Wiberg är tillbaka med två färgglada böcker som lockar de minsta att upptäcka skogen med alla sinnen.

Hanna Granlund ger ut diktbok

I Hanna Granlunds första egna bok ryms dikter för unga läsare. Dikter om vänskap, saknad, kärlek, skogen, stjärnorna i mörkret. Det är enkelt, lättillgängligt och tankeväckande. Vardagen samsas med de stora frågorna och känslorna, och i texterna kan läsaren både känna igen sig och finna tröst.

Den älskade serien Spöksystrar fyller fem år!

5-årsjubileet firas med en härligt tjock samlingsvolym som består av de fem första delarna i serien: Flickan på kyrkogården, Ett spöke i klassen, Ett spöke sover över, Den fruktansvärda hämnden och Spöktivolit. Dessutom ingår några extra sidor med spökpyssel.