bok

Nicke Nyfiken planterar ett träd

Margret Rey

Författare

H. A. Rey

Illustratör

Beskrivning

2020-01-21
Svenska
3-6

Författare

Margret Rey

Illustratör

H. A. Rey

Formgivare omslag

Maria Svedberg

På museet i staden där Nicke Nyfiken bor finns en utställning om miljö och återvinning. Nicke blir eld och lågor och vill genast återvinna allt han hittar. Även olästa morgontidningar, till grannarnas stora förtret. Grannarna jagar efter Nicke ända till parken där det hålls en miljödag med trädplantering och återvinning. Som tur är förstår de arga grannarna att Nicke bara velat göra något bra och istället för att gå hem till sitt stannar alla kvar i parken och hjälps åt att plantera träden.

En rolig och pedagogisk berättelse om brännande aktuella ämnen: klimatet och miljön. Med 20 konkreta miljötips för hela familjen.

Efter H.A. och Margret Reys populära apa Nicke Nyfiken. Text Monica Perez. Illustrerad i H.A. Reys stil av Anna Grossnickle Hines.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Curious George Plants a Tree

Originalspråk

Engelska

Översättare

Ellen Karlsson

Språk

Svenska

Serie

Nicke Nyfiken

Publiceringsdatum

2020-01-21

Produktion

Papper

G-print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129725087

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

237

Vikt (kg)

0.32

Bredd (mm)

236

Recensioner

BTJ

”… läsvärd för barn från 3-4 år och uppåt – och naturligtvis är det fint att Nicke Nyfiken används för att bidra till en ökad miljömedvetenhet.”

 

God Jul Nicke Nyfiken

Om boken

När Nicke och mannen med den gula hatten ska köpa gran kommer Nicke bort! Han klättrar upp i en stor, fin gran som plötsligt huggs ner och fraktas iväg till barnsjukhuset. Men även om Nicke är rädd så är han förstås nyfiken också. På sjukhuset är det ju så roligt och spännande! Och den nya granen, som är så fin, måste ju dekoreras. Det sätter Nicke igång med - på sitt sätt! Oj så tokigt det blir. Men till sist får barnen förstås en väldigt kul jul med Nickes hjälp!

Ett roligt Nickeäventyr med härliga bilder!

H. A. Rey, Margret Rey, H. A. Rey

God Jul Nicke Nyfiken

 

 

Relaterat