bok

Agnes Evander och De dödas sjö

Anna Lundgren

Författare

Beskrivning

2022-01-18
Svenska
9-12

Författare

Anna Lundgren

"Det finns människor som bär på ovanliga gåvor. Du är en av dem. Din gåva kallas för Fortunata och innebär att du kan se in i framtiden. Fortunata går i arv i några utvalda släkter och Evanders är en av dem."

Från att ha varit "ingen speciell" i skolan, förändras allt för Agnes Evander när hon får plats på Ljungvikens sommarskola för särskilt begåvade. Där samlas barn med liknande talanger för att lära sig kontrollera och utveckla dem. Några delar Agnes gåva, andra viskar med andar och ett fåtal av eleverna kan få växter att skjuta i höjden.

En kväll råkar Agnes och hennes vän Elise höra när lärarna pratar om att begåvade människor har försvunnit, och snart börjar mystiska saker hända på Ljungviken. Har det någonting att göra med Legenden om Marius? Berättelsen som alla säger är påhittad, kanske för att de inte vågar tänka på vad som skulle kunna hända om den vore sann...

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Agnes Evander

Publiceringsdatum

2022-01-18

Läsordning

1

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129733464

Recensioner

Dagens Nyheter

”Miljön är effektivt och kortfattat skildrad. Anna Lundgren vet att använda de platser som brukar locka oss, i verkligheten och litteraturen. /…/ Anna Lundgrens bok är spännande och läsvänlig.” Martin Hellström

BTJ

”Denna spännande fantasyberättelse är relativt unik, detta då den utspelar sig i en primärvärld som består av svensk nutid. /…/ Sammantaget är Agnes Evander och De dödas sjö en bra och spännande fantasybok.” Anna-Karin Närkling

 

Agnes Evander och Ett hav av lågor

Om boken

Lukten av brandrök stack i näsan. Agnes höjde armarna för att skydda ansiktet medan elden rasade mot dem.
När Agnes Evander anländer till Delevinge i London är hon full av förväntan. Äntligen ska hon få fortsätta utveckla sina magiska gåvor på samma skola som hennes pappa, mormor och favoritlärare Anne gått på. Dessutom tillsammans med bästa vännen Elise.Men redan första dagen upplever Agnes en stark känsla av att befinna sig nära en hetsig eld som slukar allt i sin närhet, en känsla hon haft flera gånger förut. Hon förstår att den försöker säga henne något, men vad? Samtidigt inträffar nya attacker mot begåvade personer och mystiska spår efter den försvunna Iris leder Anne till Delevinge. Den årliga skolresan till Lavendelfälten hotas, och slutligen ställs Agnes inför sitt livs utmaning.

Anna Lundgren

Agnes Evander och Ett hav av lågor

 

Relaterat

Nyheter

Spänning, vänskap och magi i ny trilogi för slukarna

"Det finns människor som bär på ovanliga gåvor. Du är en av dem. Din gåva kallas för Fortunata och innebär att du kan se in i framtiden. Fortunata går i arv i några utvalda släkter och Evanders är en av dem."

Här är våra nya böcker i januari

Bokåret 2022 inleds med en ny pekbok med det älskade radarparet Mamma Mu och Kråkan, en vacker diktsamling av en av Sveriges främsta konstnärer, tredje boken i Lotta Olssons och Emma AdBåges hyllade känsloserie, massor av lättläst och första delen i en spännande trilogi för slukarna.