bok

Det som känns förbjudet

Annica Hedin

Författare

Hanna Klinthage

Illustratör

Beskrivning

2022-04-05
Svenska
3-6

Författare

Annica Hedin

Illustratör

Hanna Klinthage

Formgivare omslag

Hanna Klinthage

Sånt vi gör i smyg!

Har du petat en snorkråka under stolen nån gång? Eller råkat tjuvtitta i en påse med paket? Kanske har du sagt att du borstat tänderna, fast det inte riktigt stämmer? Varenda människa ljuger och hittar på ibland. Det finns faktiskt rätt mycket som vi människor gör, fast det känns förbjudet. Vi kan bara inte låta bli!

Med både humor och allvar skildrar Annica Hedin och Hanna Klinthage sånt vi alla gör, lite i hemlighet. En bok att läsa tillsammans och prata om, i samma anda som de kritikerrosade bilderböckerna Dom som kallas vuxna och Det som verkar farligt.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2022-04-05

Produktion

Papper

Munken Lynx

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129735475

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

273

Vikt (kg)

0.433

Bredd (mm)

255

Recensioner

Dagens Nyheter

”Illustratören Hanna Klinthage fångar ansiktsuttrycken så att man ser precis vad det handlar om. Tillfredsställelse blandas med skam.

Och Annica Hedin sätter rätt beskrivningar till uppslagsverkets bildexempel. /.../ Det är en rolig bok att läsa, i förskolan och på lågstadiet, som både öppnar för ett samtal om det som känns förbjudet och som faktiskt är det, att sno varandras grejer till exempel,  och om det som man borde våga prata om, det man är rädd för, avundsjuk på eller längtar efter." Martin Hellström

Sydsvenskan

”En fin bilderbok som leder till många skratt och intressanta samtal.”

Shora Esmailian

BTJ

”Tillsammans med illustratören Hanna Klinthage granskas på ett kul och träffsäkert sätt våra mänskliga små svagheter.

Allt sammanfattas fint: ”Nu vet du, att det inte bara är du.” Vi är inte ”robotar utan livs levande människor”. Och tur är det. Helhetsbetyg: 4." Gunnar Åberg

 

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff

Bakom affären

Om boken

"Bakom affären växer en skog.
Den syns nästan inte. Men den växer där.
Kan du se den?"

En stor parkering framför en stormarknad. Asfalt, bilar och avgaser. Men finns där något mer? Om man tittar riktigt noga ...

Följ med in i skogen som ingen annan lägger märke till och leta efter alla djur som bor där. En hyllning till naturen, leken och fantasin. Och glädjen i att upptäcka sånt man inte visste fanns!

Bakom affären är en finstämd och interaktiv berättelse att läsa tillsammans från 2 år och uppåt, av kritikerrosade bilderboksskaparna Annica Hedin och Karin Cyrén (vinnare av Snöbollen 2020 för årets bästa bilderbok).

Annica Hedin, Karin Cyrén

Bakom affären

 

Relaterat

Nyheter

Mästerligt om kärlek och oro

Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Lennart Hellsing-stipendiaten Erik Svetoft.

De får Hellsing-stipendiet 2022

Hellsing-stipendiet på 100 000 kronor delas i år ut för tredje året med ambitionen att uppmuntra till fortsatt utveckling av bilderboken. Årets stipendiater är Annica Hedin och Hanna Klinthage vars bilderböcker är modiga i ord, bild och form!

Ny bilderbok om sånt vi gör i smyg

Den omtyckta duon Annica Hedin och Hanna Klinthage är tillbaka med ännu en bok om brännande, lekfullt skildrade ämnen. Här handlar det om förbjudna tankar, som vi alla har. Det blir gapskratt-läsning som öppnar för roliga samtal!

Klurig högläsningsbok där naturen är närmare än du tror

Fantasifulla Bakom affären handlar om att drömma sig bort till andra platser. För från en grå parkeringsplats är det inte alls långt till djur och natur.

Nej, jag vill inte!

Måste man verkligen leka med någon bara för att en vuxen säger att man ska? I Berit vill inte, den tredje boken om nya favoritkaraktären Berit, tussas två barn ihop mot sin vilja.