Annica Hedin

Foto av:

Gustav Boman

Annica Hedin växte upp i Kvibille på halländska landsbygden, men bor sedan 25 år i Stockholm. Hon arbetar som frilansskribent och har tidigare skrivit en lång rad läroböcker för låg- och mellanstadiet. Hon debuterade som bilderboksförfattare 2018 med den kritikerrosade bilderboken Stig, illustrerad av Per Gustavsson. Annica Hedin har också samarbetat med Hanna Klinthage som illustrerat böckerna Dom som kallas vuxna, Det som verkar farligt och Det som känns förbjudet. Tillsammans med Per Gustavsson har hon även skapat böckerna om Berit: Berit älskar Russin, Berit ljuger och Berit vill inte.

Relaterat

Berits cykel

Om boken

En dag kan precis alla barn på gården cykla. Till och med Nitan, fast hon är mindre än Berit. "Kom du också, det är askul att sladda", ropar Uffe. Berit vill inte, hon tycker att de kan odla i minilandet istället. Men när de andra ska cykla iväg till gungorna följer Berit ändå med. Hon behöver faktiskt inte cykla för hon springer så fort. Men inte lika fort som en cykel. Och när Berit kommer fram är alla gungor upptagna.
Med fingertoppskänsla och humor skildrar Annica Hedin och Per Gustavsson sånt som kan vara svårt att sätta ord på, men som de flesta av oss känner igen. För det är inte så lätt att vara människa alltid. Som när alla andra kan nåt man själv inte kan. Och man hamnar lite utanför.Berits cykel är Annica Hedin & Per Gustavssons fjärde bok om Berit. 2019 kom Berit älskar Russin, 2020 kom Berit ljuger och 2021 Berit vill inte

Annica Hedin, Per Gustavsson

Berits cykel

Bakom affären

Om boken

"Bakom affären växer en skog.
Den syns nästan inte. Men den växer där.
Kan du se den?"

En stor parkering framför en stormarknad. Asfalt, bilar och avgaser. Men finns där något mer? Om man tittar riktigt noga ...

Följ med in i skogen som ingen annan lägger märke till och leta efter alla djur som bor där. En hyllning till naturen, leken och fantasin. Och glädjen i att upptäcka sånt man inte visste fanns!

Bakom affären är en finstämd och interaktiv berättelse att läsa tillsammans från 2 år och uppåt, av kritikerrosade bilderboksskaparna Annica Hedin och Karin Cyrén (vinnare av Snöbollen 2020 för årets bästa bilderbok).

Annica Hedin, Karin Cyrén

Bakom affären

Relaterade artiklar

Mästerligt om kärlek och oro

Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Lennart Hellsing-stipendiaten Erik Svetoft.