bok

Bortom Spiderwick 1: Najadens sång

Holly Black

Författare

Tony DiTerlizzi

Författare

Beskrivning

2009-05-19
6-9

Författare

Holly Black, Tony DiTerlizzi

Filmen om Spiderwick blev en stor succé på svenska biodukarna. Och nu äntligen återvänder Spiderwicks skapare - Black och DiTerlizzi - till sin magiska värld i Najadens sång - första delen i serien Bortom Spiderwick.

Den här gången väntar ett diaboliskt äventyr under Floridas stekande sol. När elvaåriga Nick Vargas mamma dör tror han inte att livet kan bli mycket jobbigare. Men det kan det: hans pappa gifter om sig och plötsligt tvingas Nick dela rum med en ny syster, Laurie (som "tycktes vara stolt över att vara den töntigaste personen i världen") i det snart färdigbyggda Mangrove Hollow. Lauries största intresse är att läsa i Arthur Spiderwicks fälthandbok över vår sagolika omgivning, och till skillnad från Nick tror hon på varje ord i den.

Men så en dag träffar Nick på Taloa, en liten najad med jätteproblem - av den gigantiska, eldsprutande sorten. Nu måste Nick ta hjälp av Laurie samt sin storebror Julian (några gamla bekanta från Spiderwickserien dyker också upp med en hjälpande hand) för att hitta Taloas försvunna syster. Under jakten på systern hittar de kropparna efter tre döda najader och den eldsprutande jätte som tycks vara skyldig till såväl najadernas död som ödeläggelsen som brer ut sig i skogen. Frågan är bara hur de ska besegra jätten och hans hord med vänner innan de ödelägger hela Florida.

Spiderwickserien är utgiven över hela världen och har översatts till över 30 olika språk.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originaltitel

Beyond the Spiderwick Chronicles: The Nixie´s song

Originalspråk

Engelska

Översättare

Carla Wiberg

Publiceringsdatum

2009-05-19

Läsordning

0

Inläsare

Tomas Bolme

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789172259393

Format

Kartonnage,

 

Den mörkaste delen av skogen

Om boken

I den mörkaste delen av skogen finns en kista av glas. I kistan ligger en sovande älvprins som ingen kan väcka. Hazel och hennes bror Ben är båda förälskade i honom. Båda drömmer om att vara den som lyckas väcka honom. Men vad händer när drömmen blir sann?

I den mörkaste skogen måste du vara försiktig med vad du önskar. En oförsiktig önskan, och allt du håller kärt kan gå förlorat.

Bästsäljande och prisbelönta författaren Holly Black väver en mörk och vacker saga, omöjligt att värja sig ifrån.

Holly Black

Den mörkaste delen av skogen

Relaterat