bok

Det brinner!

Laura Trenter

Författare

Beskrivning

2004-08-13
Svenska
9-12

Författare

Laura Trenter

Frida och Isabelle ser skräckslagna hur hela Ödetorpet står i lågor - det är ju deras fel, eller...? De svär på att de aldrig, aldrig berättat för någon vad de vet. Men när poliserna hittar skelettdelar i askan börjar mardrömmen på allvar: någon har blivit innebränd i elden! Är det denne någon som smyger kring deras hus på nätterna?

Laura Trenter debuterade som textboksförfattare med Hjälp! Rånare! Det fantastiska mottagande som boken fick vittnar om det stora behov som finns av bra, trovärdiga och inte minst spännande deckare för barn. Det brinner! är också den en slags psykologisk thriller för barn, starkt realistisk och andlöst spännande.

"den som vågar lyssna får veta hur det går i denna underhållande och lagom ruskiga historia."
Nerikes Allehanda

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Laura Trenter

Publiceringsdatum

2004-08-13

Läsordning

2

Inläsare

Laura Trenter

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789173131018

 

Puman

Om boken

En ny slags berättelse av spänningens mästare. Det är ingen deckare den här gången utan det är mystiskt, märkligt och oförklarligt. Men, som vanligt, är det mycket spännande.

På nätterna händer något märkligt. En puma dyker plötsligt upp och hämnas, till exempel attackerar den skolans mobbargäng. Och vad har den med Sanna att göra? Och Sannas döda mamma, inte kan väl hon komma tillbaka?

Laura Trenter är barnens favoritförfattare, hennes böcker har allt: spänning, realism och fantastiska händelser, händelser som alltid lojalt skildras ur barnens perspektiv - ofta är hon inte nådig mot vuxenvärldens oförståelse för barnens upplevelser. Hennes böcker är fulla av gåtor och spännande trådar, alltid så trovärdigt och realistiskt att det skulle kunnat vara på riktigt. Och framför allt, de är så lätta att läsa.

Laura Trenter

Puman

 

Relaterat