bok

Det brinner!

Laura Trenter

Författare

Beskrivning

2011-10-25
Svenska
9-12

Författare

Laura Trenter

Frida och Isabelle ser skräckslagna hur hela Ödetorpet står i lågor - det är ju deras fel, eller...? De svär på att de aldrig, aldrig berättat för någon vad de vet. Men när poliserna hittar skelettdelar i askan börjar mardrömmen på allvar: någon har blivit innebränd i elden! Är det denne "någon" som smyger kring deras hus på nätterna?

Laura Trenter debuterade som textboksförfattare med Hjälp! Rånare! Det fantastiska mottagande som boken fick - den har spelats in och blivit långfilm - vittnar om det stora behov som finns efter bra, trovärdiga och inte minst spännande deckare för barn. Det brinner! är också den en slags psykologisk thriller för barn, starkt realistisk och andlöst spännande. Laura Trenter väjer inte för det riktigt skrämmande i sitt berättande, tvärtom tar hon ut svängarna ordentligt. Läsaren kan ändå tryggt våga läsa vidare: som den skickliga berättare Laura Trenter är lämnar hon ingenting åt slumpen. Allting får så småningom sin förklaring och ingenting lämnas outrett. Laura Trenter har skrivit en andlöst spännande thriller, så verklig att man knappt törs läsa vidare. Men man måste...

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2011-10-25

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129682236

Antal Sidor

176

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

191

Vikt (kg)

0.248

Bredd (mm)

141

 

Hjälp! Rånare!

Om boken

På vägen hem från skolan går 9-åriga Sebbe och Johanna in på posten för att köpa frimärken. Just då smälls dörren upp och två män med luvor över huvudena och k-pistar i händerna rusar in. Rånarna viftar nervöst med k-pistarna och skriker åt alla att lägga sig ned…

Sebbe och Johanna klarar sig helskinnade genom rånet. Men efteråt kommer skräcken, de vet inte vilka rånarna är men rånarna vet ju vilka de är! Tänk om det är någon de känner? Och Johanna kände ju igen den ene rånarens gympadojor! Och vem är det som står nedanför Sebbes fönster och spanar på kvällarna?

Laura Trenter har skrivit en riktig rysare, så spännande att man knappt törs läsa vidare - det skulle kunna vara på riktigt!

Laura Trenter

Hjälp! Rånare!

Relaterat