bok

Dagboken

Laura Trenter

Författare

Katrin Jacobsen

Illustratör

Beskrivning

2009-12-01
Svenska
9-12

Författare

Laura Trenter

Illustratör

Katrin Jacobsen

Det är någonting mycket märkligt med Micke. Gilbert har alltid vetat det. Det är inte bara det att Mickes förra fru dog under mystiska omständigheter eller att han har en del märkliga jobb - som till exempel att segla lyxjakter till Västindien. Det är något annat också. Någonting som Gilbert inte riktigt kan sätta fingret på.
Nu ska de fira jul med Linns familj på en båt på den gamla svenskön St Barth. Gilbert och Linn kommer en skum gåta på spåren och det verkar som om Micke är inblandad! Men hur? Har de mystiska meddelandena de hittade på den öde ön något med gåtan att göra? Och vem är egentligen Fredag?

Fotoalbumet, den första boken om Gilbert, röstades fram till bästa bok av Bokjuryn 2003, i klassen 10-13 år.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Gilbert

Publiceringsdatum

2009-12-01

Läsordning

2

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129674811

Antal Sidor

256

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

191

Vikt (kg)

0.399

Bredd (mm)

142

Recensioner

Pressröster om Dagboken

"Detta är en fortsättning på Fotoalbumet och även denna bok är superbra!" (Fem stjärnor) Kamratposten "Klassisk pusseldeckare. Laura Trenter har fått till en riktig bladvändare!" Sydsvenska Dagbladet"Boken är väldigt spännande." (Fyra stjärnor) Ica-Kuriren

 

Puman

Om boken

En ny slags berättelse av spänningens mästare. Det är ingen deckare den här gången utan det är mystiskt, märkligt och oförklarligt. Men, som vanligt, är det mycket spännande.

På nätterna händer något märkligt. En puma dyker plötsligt upp och hämnas, till exempel attackerar den skolans mobbargäng. Och vad har den med Sanna att göra? Och Sannas döda mamma, inte kan väl hon komma tillbaka?

Laura Trenter är barnens favoritförfattare, hennes böcker har allt: spänning, realism och fantastiska händelser, händelser som alltid lojalt skildras ur barnens perspektiv - ofta är hon inte nådig mot vuxenvärldens oförståelse för barnens upplevelser. Hennes böcker är fulla av gåtor och spännande trådar, alltid så trovärdigt och realistiskt att det skulle kunnat vara på riktigt. Och framför allt, de är så lätta att läsa.

Laura Trenter

Puman

 

Relaterat