bok

Hemliga brev

Susie Morgenstern

Författare

Lena Sjöberg

Illustratör

Beskrivning

2007-06-12
9-12

Författare

Susie Morgenstern

Illustratör

Lena Sjöberg

Äntligen kommer denna kärleksfulla, sorgliga och roliga berättelse på svenska! Ernest är tio år. Han bor med sin gamla farmor och lever ett tråkigt och enformigt liv. Ernest är ensam och tystlåten, ända tills den dagen Victoire de Montadent kommer till hans klass ... Victoire har tolv bröder och lever allt annat än stillsamt. Utan att fråga Ernest införlivar hon honom i sitt kaotiska och fantastiska liv.

"Det är spännande, mycket underhållande med knip i hjärttrakten. Trovärdighetsaspekten? Tja, den ger jag tusan i - läs boken - ni kommer att instämma i mina ovationer!"
Borås Tidning

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Lettres d´amour de 0 à 10

Originalspråk

Svenska

Översättare

Rose Lagercrantz

Publiceringsdatum

2007-06-12

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789185199822

Antal Sidor

136

Ryggbredd (mm)

14

Höjd (mm)

205

Vikt (kg)

0.286

Bredd (mm)

146

 

Hemliga brev

Om boken

Äntligen kommer denna kärleksfulla, sorgliga och roliga berättelse på svenska! Ernest är tio år. Han bor med sin gamla farmor och lever ett tråkigt och enformigt liv. Ernest är ensam och tystlåten, ända tills den dagen Victoire de Montadent kommer till hans klass ... Victoire har tolv bröder och lever allt annat än stillsamt. Utan att fråga Ernest införlivar hon honom i sitt kaotiska och fantastiska liv. "Det är spännande, mycket underhållande med knip i hjärttrakten. Trovärdighetsaspekten? Tja, den ger jag tusan i - läs boken - ni kommer att instämma i mina ovationer!"
Borås Tidning

Susie Morgenstern, Lena Sjöberg

Hemliga brev

 

Vargsången

Om boken

Vargen ylar i nattens skog,
han vill men kan inte sova.Hungern river hans vargabuk,och det är kallt i hans stova.Du varg, du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig.”Vargsången” är en av Astrid Lindgrens mest älskade visor. Den skrevs till filmen Ronja Rövardotter och scenerna där Lovis sjunger med Ronja i famnen har blivit klassiska.Nu kommer visan som bok med fantastiska illustrationer av Lena Sjöberg. Hennes stämningsfulla bilder tar oss med ut i den mörka skogen, där vargen bor och ylar i månens sken. Vargen är hungrig och letar efter mat. Inne i de upplysta hemmen vaggas människobarnen i en trygg famn. Spänningen mellan trygghet och fara, hot och närhet gör Vargsången till en oemotståndlig, tidlös vaggvisa. Läs, sjung och njut av Astrid Lindgrens älskade visa, illustrerad med stämningsfulla bilder av Lena Sjöberg.

Astrid Lindgren, Lena Sjöberg

Vargsången

Relaterat

Nyheter

”Jag tror att poesin behövs nu”

Utan att du vet är en ny finstämd diktsamling med dikter för unga om kärlek, vardag och relationer. Konstnären och poeten Lena Sjöberg har skapat en bok med suveränt samspel mellan dikt och bild.

9 nya pekböcker för de yngsta läsarna!

Nu finns flera nya pekböcker i tålig kartong med färgglada bilder och lagom lång text för de yngsta. Böcker som väcker lusten till naturen, som skildrar naturens under och bjuder på kära återseenden med Alfons Åberg, Lilla Anna och den lilla kaninen Obi. Böcker som tål att läsas om och om igen!

Under ett rabarberblad blir barnskiva!

Poesi möter musik när Lena Sjöbergs hyllade bok Under ett rabarberblad blir barnskiva i tonsättning av Anja Bigrell.

Vinnare av Svensk Bokkonst 2019!

Svensk Bokkonst har presenterat pristagarna för 2019. Bland dem finns Luftslott och synvillor av Björn Bergenholtz och Min syster är ett spöke av Lena Sjöberg.

Lena Sjöbergs finstämda Nattvisa tonsätts av Lars Winnerbäck

I Lena Sjöbergs nya bok, Nattvisa, får vi följa med på en stämningsfull promenad i månskenet, bland hoande ugglor, nyfödda kattungar och glittriga lastbilar.