bok

Den magiska kepsen

Petter Lidbeck

Författare

Beskrivning

2005-05-30
Svenska
9-12

Författare

Petter Lidbeck

En magisk keps gör Mostafa till stjärna över en natt! Ingen fattar någonting, allra minst Mostafa själv. Men det måste vara något med den där nya kepsen ... Petter Lidbecks nya bok är smart och lättläst. Humor och allvar förenas i en ovanlig, varm och härlig berättelse. Petter Lidbeck är född 1964. Han har skrivit många böcker för både barn och ungdomar, bland annat de mycket populära böckerna om Vinni. Anna Larssons hemliga dagbok, blev Augustnominerad.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-05-30

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789185243211

Antal Sidor

128

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

207

Vikt (kg)

0.282

Bredd (mm)

155

Recensioner

bokomaten.blogspot.com

”Jag gillar verkligen Petter Lidbecks böcker.”

"Jag gillar verkligen Petter Lidbecks böcker. Detta är den tredje barnboken jag läser av honom i år, rätt mycket av en slump, men ev ska vi ha honom på författarbesök så småningom så det är ju ändå bara bra. Det här är en riktigt rolig bok, men inte så rolig att man sitter och skrattar. Det är inga skämt i den, utan mer humor i stil med Habibböckerna och passar nog ungefär samma ålder också. Humorn är dock genomgående och det finns en liten kärlekshistoria i berättelsen också som gör att jag hoppas att även flera av kärleksbok-tjejerna här kommer att gilla den."

 

Olyckan

Om boken

Elsa och hennes kusin Signe ska vara hos farmor och farfar i skärgården i en hel vecka. Den härliga tillvaron med wakeboard och sol bryts tvärt när Signe och Elsa hittar en av grannarna död. Allt tyder på att hon har råkat ut för en olycka, men det är något som inte stämmer. Kan det finnas en mördare på ön? Elsa och Signe börjar nysta i fallet.
Stor spänning i Olyckan, den sjätte fristående delen om Signe Holm, barnens egen Sherlock Holmes. De två första böckerna i serien utsågs till Årets barndeckare 2020.

Petter Lidbeck

Olyckan

Relaterat

Nyheter

En rafflande och hårdkokt thriller av Gerhardsen & Lidbeck

Den prisvinnande deckarduon är tillbaka med tredje delen i den populära Zodiak-serien.

Petter Lidbecks Signe Holm-serie Årets barndeckare 2020!

Årets vinnare av Crimetime Award i fyra olika kategorier tillkännagavs under lördagen på Bokmässan Play.

Nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2020!

Petter Lidbeck och Tobias Söderlund har båda nominerats till priset som delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Nu kan du vara med och rösta!

Petter Lidbeck aktuell med ny bladvändare om AI

Den lite udda flickan Signe Holm är barnboksvärldens motsvarighet till Sherlock Holmes. I den tredje romanen om henne handlar det om spännande brott, AI och forskningsetik – allt presenterat i ett rappt tempo med kluriga ledtrådar.

Efterlängtad uppföljare i Zodiak-serien!

Ett bättre jag: Projekt Libra är den fartfyllda fortsättningen på författarduon Carin Gerhardsens och Petter Lidbecks hyllade spänningsdebut Ett annat jag: Projekt Gemini. Ett annat jag nominerades till Crimetime Award och Barnradions bokpris 2019, och vann Barnens romanpris i Karlstad 2019.