bok

Harry Potter och Halvblodsprinsen

J.K. Rowling

Författare

Beskrivning

2005-10-20
Svenska
9-12

Författare

J.K. Rowling

Hela världen väntar med spänning! Upplösningen närmar sig! Den sjätte boken om Harry Potter är äntligen här! Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn återvänder! "I ett kort tillkännagivande i fredags natt bekräftade Trolldomsminister Cornelius Fudge att Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn har återvänt till vårt land och är aktiv igen. 'Det är med yttersta beklagande jag måste bekräfta att den trollkarl som titulerar sig Lord? ja, ni vet ju vem jag menar, lever och verkar bland oss igen. '" Så börjar sista kapitlet i Harry Potter och Fenixorden. I Harry Potter och Halvblodsprinsen går Harry Potter i sjätte årskursen på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Han kastas rakt in i kampen mellan det onda och det goda. Trollkarlsbefolkningen i England uppmanas vara på sin vakt och Dumbledore varnar för att Lord Voldemort är i färd med att värva anhängare för ett nytt försök att gripa makten. Ska Harry än en gång tvingas duellera med Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn? Hela världen väntar med spänning på den sjätte boken om Harry Potter. Upplösningen närmar sig. Hur ska Harry klara kampen med Lord Voldemort, blir det som författaren redan aviserat, någon som dör ? i så fall, vem? J. K. Rowling har avslöjat att halvblodsprinsen varken är Harry eller Voldemort. Det första kapitlet i Harry Potter och Halvblodsprinsen har legat och grott i hennes tankar de senaste tretton åren? Joanne Kathleen Rowling är född 1965 i Chipping Sodbury i Storbritannien. Hon är gift och har tre barn. När hon skrev den första Harry Potterboken var hon ensamstående och arbetslös. Åtta år och fem böcker senare är hon en av Storbritanniens rikaste kvinnor.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Originalspråk

Engelska

Översättare

Lena Fries-Gedin

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-10-20

Läsordning

6

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789185243440

Antal Sidor

672

Ryggbredd (mm)

41

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.916

Bredd (mm)

160

 

Harry Potter Magisk handbok

Om boken

Den officiella bredvidläsningsboken till Harry Potter-böckerna.
Kliv in i Harry Potters underbara trollkarlsvärld!Upptäck magiska platser, förkovra dig i trollkarlslära eller läs om fantastiska vidunder och oförlåtliga förbannelser. Här finns allt du någonsin har velat veta om häxor och trollkarlar.Boken är fullspäckad av fantastiska fyrfärgsillustrationer av Peter Goes, Louise Lockhart, Weitong Mai, Olia Muza, Pham Quang Phuc, Levi Pinfold och Tomislav Tomić.

J.K. Rowling

Harry Potter Magisk handbok

Relaterat

Nyheter

Den magiska succén i fyrfärg fortsätter!

Den 11 oktober 2022 utkommer den illustrerade utgåvan av "Harry Potter och Fenixorden" samtidigt i 24 länder. Jim Kay har arbetat med boken i mer än två år och under arbetets gång blev det uppenbart att det var dags att bjuda in en gästillustratör till trollkarlsvärlden. Den gästen blev Neil Packer – en etablerad och mångsidig illustratör och Jims nära vän.

Nya magiska Harry Potter-omslag

Mugglare, se hit! I år är det 20 år sedan den första Harry Potterboken kom ut på svenska. Därför ger vi ut hela serien med magiskt fina omslag. Dessutom firar vi jubileet med en podd och en ny fanstastisk illustrerad bok i stort format.