Norra Latin vinner Stora Ljudbokspriset

Publicerad:

2018-03-06

Sara Bergmark Elfgrens bok <a data-tabindex-counter="1" data-tabindex-value="none" href="http://www.rabensjogren.se/bocker/169185-norra-latin" tabindex="-1">Norra Latin</a>, inläst av Nina Zanjani, har utsetts till vinnare av Stora Ljudbokspriset i kategorin Ungdom.

Juryns motivering lyder:

Med trovärdiga, mångbottnade och oförutsägbara karaktärer berättas historien på ett okonstruerat sätt. Författaren tar upp eviga frågor som kärlek, identitet och sorg.

Inläsningen är gjord med en stark närvaro och har en intensitet som matchar bokens eget driv. Med en fantasieggande berättelse som ger lust till vidare lyssning har författaren lyckats skriva en modern klassiker. En bok som denna kommer en gång per decennium.

Stora Ljudbokspriset instiftades 2008 med syfte att lyfta fram ljudboken och främja dess utveckling. 2014 tog Storytel över priset och skapade Sveriges första glittriga Ljudboksgala i mars 2015. I årets jurygrupp Ungdom ingår Johanna Lundin, Farzad Farzaneh Alexander Salzberger, Amanda Stenberg och Martin Falkman. Priset består av ära och erkännande i form av ett diplom och en statyett formgiven av Ludvig Löfgren. Vinnarna erhåller dessutom en summa på 25 000 kronor. Både författaren och inläsaren av det vinnande verket tilldelas priset.

Relaterat

Norra Latin

Om boken

Tamar drömmer om att bli skådespelare. Clea är uppvuxen på teatern och filminspelningar. En regnig augustidag börjar de teaterprogrammet på Norra Latin i Stockholm. De går i samma klass, men lever olika liv. Tamar har lämnat både familj och vänner och flyttat till en ny stad. Clea har bott i Stockholm hela sitt liv och har en självklar position på skolan.

Men den anrika byggnaden döljer många hemligheter. En tragedi som sägs ha inträffat i aulan när skolan var pojkläroverk, har förvandlats till en vandringssägen. Vad är sanning och vad är myt? Och vad väntar i skuggorna på Norra Latin?

Norra Latin är Sara Bergmark Elfgrens första roman efter succéerna med Cirkeln och poddserien De dödas röster. En övernaturlig spänningsberättelse.

Sara Bergmark Elfgren, Lina Neidestam

Norra Latin

Relaterade artiklar

”Det är en sällsynt välkomponerad roman”

Sara Bergmark Elfgren debuterade med Augustprisnominerade Cirkeln och hyllades av en samstämmig kritikerkör för sin förra roman, Norra Latin. Nu får hon ett lika storslaget mottagande för sin nya spänningsroman, Grim.