Sara Bergmark Elfgren är tillbaka!

Publicerad:

2017-07-14

Efter framgångarna med Cirkeln och De dödas röster är Sara Bergmark Elfgren snart tillbaka med en ny spänningsroman.

Efter jätteframgångarna med Engelsforstrilogin som Sara Bergmark Elfgren skrev tillsammans med Mats Strandberg har vi otåligt väntat på nästa spänningsroman från henne. Och nu är väntan snart över! Den 20 oktober kommer hennes nya bok Norra Latin.


Omslag: Lina Neidestam

Tamar och Clea börjar första året på teaterprogrammet på skolan. De går i samma klass, men lever helt olika liv. Tamar har flyttat till en ny stad utan vänner och familj. Clea har bott i Stockholm hela sitt liv och har en självklar position på skolan.

Men Norra Latin är en plats med en mörk hemlighet. En hemlighet som förändrar allt och flätar samman Tamars och Cleas liv på ett sätt de aldrig kunnat föreställa sig.

Norra Latin är den första fristående boken i en kvartett om Stockholm.

Norra Latin är en gotisk spänningsroman i modern miljö. Den handlar om skådespeleri och stora drömmar, om det sociala spelet på en skola, om kärlek och ett mysterium med övernaturliga övertoner, säger Sara Bergmark Elfgren om boken.

Lina Neidestam har gjort omslaget:

– "Mysrysare!" brukade det stå på de sladdriga pocketar jag satt försjunken i under sommarloven när jag var en trulig trettonåring. Omslagen brukade föreställa en pulpsexig brunett som utrustad med nedhasat nattlinne och ljuslykta smög runt i en månbelyst slottspark och i tornet ovanför kunde man skönja en mörk siluett, mystiskt upplyst bakifrån av ett svagt sken. Ofta var historierna rena Jane Eyre-plagiat men det visste jag inte då. Jag kom att tänka på dessa mysrysare när jag läste Sara Bergmark Elfgrens nya fantastiska bok Norra Latin. Inte på grund av mysrysarnas litterära kvalitéer (eller brist därav) utan för att jag fick samma känsla i kroppen, Agnes Cecilia-känslan, den fjortonde bruden-känslan, känslan av att bli en helt okritisk tonårig bokmal som kopplar bort vuxenhjärnan och bara sugs in i en annan värld. Den känslan har jag försökt förmedla med omslaget som jag fått den stora äran att rita.

Relaterat

Norra Latin

Om boken

Tamar drömmer om att bli skådespelare. Clea är uppvuxen på teatern och filminspelningar. En regnig augustidag börjar de teaterprogrammet på Norra Latin i Stockholm. De går i samma klass, men lever olika liv. Tamar har lämnat både familj och vänner och flyttat till en ny stad. Clea har bott i Stockholm hela sitt liv och har en självklar position på skolan.

Men den anrika byggnaden döljer många hemligheter. En tragedi som sägs ha inträffat i aulan när skolan var pojkläroverk, har förvandlats till en vandringssägen. Vad är sanning och vad är myt? Och vad väntar i skuggorna på Norra Latin?

Norra Latin är Sara Bergmark Elfgrens första roman efter succéerna med Cirkeln och poddserien De dödas röster. En övernaturlig spänningsberättelse.

Sara Bergmark Elfgren, Lina Neidestam

Norra Latin

Relaterade artiklar

”Det är en sällsynt välkomponerad roman”

Sara Bergmark Elfgren debuterade med Augustprisnominerade Cirkeln och hyllades av en samstämmig kritikerkör för sin förra roman, Norra Latin. Nu får hon ett lika storslaget mottagande för sin nya spänningsroman, Grim.