Humor och spänning i super-duper-fantastisk barnbok

Foto av :

Foto: Göran Segeholm

Publicerad:

2018-06-27

Nu kommer Megan Everett Skarsgård med sin andra barnbok Ett super-duper-fantastiskt campingävenyr, illustrerad av Maria Nilsson Thore.

Ett super-duper-fantastiskt campingäventyr  är den andra boken om Emma och Moster Meg. Med massor av humor och värme har författaren Megan Skarsgård skapat en rolig och spännande berättelse utan stereotyper och pekpinnar. Och Maria Nilsson Thores härliga illustrationer ges stor plats i detta knasiga och kärleksfulla campingäventyr.

Inspirationen till historien om Emma och moster Meg kom till efter ett misslyckat försök av Megan att få sitt syskonbarn att pröva lite galna saker som hon själv hade velat vara med om som ung. Och vad handlar då boken om? Några gånger om året kommer moster Meg på besök. Det brukar betyda att Emma måste följa med henne på något ”superduperfantastiskt” äventyr, som moster Meg brukar säga. Emma tycker inte alls de där äventyren är så värst fantastiska, snarare tvärtom, men ordet nej existerar inte i hennes mosters värld. Den här gången har hon bestämt att de ska campa. Men varför kör de förbi campingplatsen och rakt ut i vildmarken? Anar Emma en överkorsad bild på moster Meg vid campingplatsens entré?

Megan Everett Skarsgård är filmproducent och manusförfattare. Uppvuxen på en farm i Ohio, men bor sedan tio år tillbaka i Stockholm med sin familj efter att ha mött kärleken under en filminspelning. Hon debuterade som barnboksförfattare med Utslängd från zoo, illustrerad av Maria Nilsson Thore.

Maria Nilsson Thore är utbildad på Konstfack och är en av barnbokssveriges mest kända och älskade illustratörer.

Relaterat

Ett super-duper-fantastiskt campingäventyr

Om boken

Några gånger om året kommer moster Meg på besök. Det brukar betyda att Emma måste följa med henne på något superduperfantastiskt äventyr, som moster Meg brukar säga. Emma tycker inte alls de där äventyren är så värst fantastiska, snarare tvärtom, men ordet nej existerar inte i hennes mosters värld. Den här gången har hon bestämt att de ska campa. Men varför kör de förbi campingplatsen och rakt ut i vildmarken? Anar Emma en överkorsad bild på moster Meg vid campingplatsens entré?

Megan Everett Skarsgård är filmproducent och manusförfattare. Historierna om moster Meg kom till efter ett misslyckat försök att få sitt syskonbarn att pröva på lite galna saker som hon själv hade velat vara med om som ung.

I perfekt samklang med historien är Maria Nilsson Thores varma humoristiska bilder och Lotta Olssons svängiga svenska språkdräkt.

Om Utslängd från Zoo:
"Befriande fri från pekpinnar, stereotyper och normalitet. Det känns härligt att spinna loss långt från regler och utmana bekvämlighetszonen, men man påminns ändå om hur viktigt det är med balans mellan det kittlande äventyret och det trygga i det vanliga normala."
Barnboksbloggen

"Megan Everett Skarsgård berättar med friskt humör och glimten i ögat i sin debut som barnboksförfattare. /... /Maria Nilsson Thores illustrationer tar god plats både på uppslagen och i berättandet. Gestaltningen av de båda olika temperamenten görs med både humor och värme."
BTJ

Megan Everett Skarsgård, Maria Nilsson Thore

Ett super-duper-fantastiskt campingäventyr

Relaterade artiklar

”Varför badar du med kläderna på, farbror Melker?”

Välkommen tillbaka till Saltkråkan! Till skärgårdsidyll och sommaräventyr med Pelle, Tjorven, Båtsman, Melker och de andra. Från Astrid Lindgrens älskade berättelser om livet på den lilla ön kommer nu en tredje bilderbok. För illustrationerna står återigen Maria Nilsson Thore, en av Sveriges främsta bildberättare.