Läs, lek och lär med Halvan!

2019-10-07

Foto av :

Illustratör: Jonas Burman
Nu kan alla som älskar Halvan frossa i nya böcker och spel med den populära karaktären. De fyra nyheterna är: Här kommer nya ambulansen, Lek med fordon, Fordonsjakten och Här kommer alla fordonen: pekbok och kubpussel.

Arne Norlin och Jonas Burman gör noggranna studier inför varje bok om Halvan. Böckerna har realistiska bilder och många intressanta detaljer för alla fordonsentusiaster. Därför älskar både barn och vuxna Halvan!

I Här kommer nya ambulansen är Halvan sjuksköterska i en ambulans och arbetar tillsammans med sin kollega Emma. Nu tjuter det i Halvans radiokommunikationsapparat. En pojke har cyklat omkull och brutit benet! Följ med till olycksplatsen och se vad som händer där och under resten av dygnet i det rullande sjukhuset. Lär dig om vad som händer när någon slår nödnumret 112, vad en ambulansdirigent är och hur sirener och blåljus används. 

Pysselboken Lek med fordon är en rolig aktivitetsbok för dig som just börjat bli nyfiken på ord och bokstäver. Här leker Halvan både med ord och fordon. Lös knepiga ordflätor, leta rimord och fyll i saknade bokstäver. 

Fordonsjakten är ett roligt kortspel som hela familjen kan vara med på. Halvan Polis behöver både en polisbil och polisutrustning och Halvan mekaniker behöver samla ihop både en bil att reparera och verktyg. Samla kort i Halvans fordonsjakt! 

I Här kommer alla fordonen: pekbok och kubpussel möter vi Halvan som kan köra polisbil, ambulans, flygplan, långtradare, färja och brandbil. Till pekboken Här kommer alla fordonen medföljer roliga klossar som kan byggas ihop till sex olika pusselmotiv!

Relaterat

Här kommer nya ambulansen

Om boken

Halvan är ambulanssjukvårdare och åker ambulans med sin kollega Emma. Ambulanserna är numera som små sjukhus, sjukvårdsarbetet börjar redan i ambulansen. Halvan och hans kollega hjälper en kille som cyklat och skadat sig, och många andra som de får larm om under sitt pass i ambulansen. Lär dig om när man använder sirenen, blåljuset och om vad en dirigent är och gör. Följ med på en spännande arbetsdag i ambulansen.

Jonas Burman, Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer nya ambulansen

Relaterade artiklar

Spännande och faktaspäckat om kampen mot skogsbränder

Eftersom jorden har blivit varmare och torrare brinner det allt oftare i våra skogar. När de stora bränderna härjade i Sverige 2018 uppstod idén att skapa en faktabok för barn och låta Arne Norlins och Jonas Burmans populära barnbokskaraktär Halvan prova på brandflygaryrket.