Läs, lek och lär med Halvan!

Foto av :

Illustratör: Jonas Burman

Publicerad:

2019-10-07

Nu kan alla som älskar Halvan frossa i nya böcker och spel med den populära karaktären. De fyra nyheterna är: Här kommer nya ambulansen, Lek med fordon, Fordonsjakten och Här kommer alla fordonen: pekbok och kubpussel.

Arne Norlin och Jonas Burman gör noggranna studier inför varje bok om Halvan. Böckerna har realistiska bilder och många intressanta detaljer för alla fordonsentusiaster. Därför älskar både barn och vuxna Halvan!

I Här kommer nya ambulansen är Halvan sjuksköterska i en ambulans och arbetar tillsammans med sin kollega Emma. Nu tjuter det i Halvans radiokommunikationsapparat. En pojke har cyklat omkull och brutit benet! Följ med till olycksplatsen och se vad som händer där och under resten av dygnet i det rullande sjukhuset. Lär dig om vad som händer när någon slår nödnumret 112, vad en ambulansdirigent är och hur sirener och blåljus används. 

Pysselboken Lek med fordon är en rolig aktivitetsbok för dig som just börjat bli nyfiken på ord och bokstäver. Här leker Halvan både med ord och fordon. Lös knepiga ordflätor, leta rimord och fyll i saknade bokstäver. 

Fordonsjakten är ett roligt kortspel som hela familjen kan vara med på. Halvan Polis behöver både en polisbil och polisutrustning och Halvan mekaniker behöver samla ihop både en bil att reparera och verktyg. Samla kort i Halvans fordonsjakt! 

I Här kommer alla fordonen: pekbok och kubpussel möter vi Halvan som kan köra polisbil, ambulans, flygplan, långtradare, färja och brandbil. Till pekboken Här kommer alla fordonen medföljer roliga klossar som kan byggas ihop till sex olika pusselmotiv!

Relaterat

Här kommer alla fordonen: pekbok och kubpussel

Om boken

En fin presentbox med både bok och kubpussel med fordon till de yngsta.

Här kommer alla fordonen är en tålig liten kartongbok där vi får träffa Halvan som kan köra brandbil, ambulans, polisbil, flygplan, långtradare och färja. Det medföljer även roliga klossar som kan byggas ihop till sex olika pusselmotiv.

Över en och en halv miljon Halvan-böcker har hittat sina läsare. Genom åren har Halvan visat oss hur en mängd fordon ser ut, fungerar och vad de används till. Nu får nya läsare chansen att upptäcka Halvan!

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer alla fordonen: pekbok och kubpussel

Relaterade artiklar

Ny efterlängtad Halvanbok

Arne Norlin och Jonas Burman får ofta förslag på vad nästa Halvan-bok ska handla om. Taxin är ett av de allra vanligaste. I nya Här kommer taxin får vi följa chaufförernas omväxlande vardag och lära oss vad en hybridmotor är, hur en taxameter funkar och hur den första svenska taxin såg ut.