bok

Julen, vad är det?

Laura Di Francesco

Författare

Laura Di Francesco

Illustratör

Beskrivning

2020-10-06
Svenska
3-6

Författare

Laura Di Francesco

Illustratör

Laura Di Francesco

Formgivare

Rebecka Neumann

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Alla stora pratar om att julen snart är här, men vad är julen egentligen för något? Är det någon som ska komma och hälsa på? Är den snäll som mormor och morfar? Eller är den en kaka? Varför blir alla plötsligt så glada och varför ser allt så mysigt ut hemma och ute på stan? Följ med det lilla barnet och katten när de försöker ta reda på vad julen egentligen är. Kanske kan julen vara att lukta på clementiner, att tända ljus, att vänta på tomten eller helt enkelt att vara tillsammans med någon man tycker om.

Den allra första boken om julen med magiskt stämningsfulla illustrationer av Laura Di Francesco.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2020-10-06

Produktion

Papper

Magno Natural

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129726275

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

218

Vikt (kg)

0.271

Bredd (mm)

218

Recensioner

Barometern

”Kanske årets mysigaste julbok för de minsta. Allt det förmedlas med få ord och fantastiskt fina bilder på den lilla huvudpersonen och hens katt.”

DagensETC

”I stämningsfulla och enkla bilder framhåller Francesco högtidens mera anspråkslösa och sinnliga sidor.” Rasmus Landström

Skånska Dagbladet

”Det finns en värme i Di Francescos mjuka färgval och små, nära detaljer som gör gott i en orolig tid.”

Gotlands Allehanda

”Stämningsfull bilderbok för yngre barn om allt fint och mysigt som julen kan vara.”

BTJ

Boken är både lättläst och lättförståelig utan att på något sätt underskatta det allra minsta barnets förmågor. Det bjuds stora möjligheter att som läsare brodera ut texten under läsningen då text och bild väcker både minnen och känslor. Helhetsbetyg: 4.”

 

Alltid här för dig

Om boken

Finns det någon större kärlek än den mellan liten och stor? När vi vaknar tillsammans, när vi leker, när vi tröstar varandra och när vi kramas igen efter en lång dag på olika håll.

Alltid här för dig är en underbar och hjärtevärmande bilderbok om att stanna upp en stund i vardagen och se varandra, om att leva tillsammans dag för dag, och om den där kärleken som blir starkare i takt med att barnet växer och upptäcker världen.

En riktig kärleksbomb till bok att läsa tillsammans vid läggdags, om och om igen. Perfekt presentbok vid exempelvis födsel, dop, namngivning, babyshower eller till förstagångsföräldern.

Laura Di Francescos magiska bilder gestaltar kärleken mellan barn och förälder varmt och innerligt. En bok att älska!

Laura Di Francesco, Laura Di Francesco

Alltid här för dig

 

Relaterat

Nyheter

Följ med kompisarna på förskolan på utflykt!

Addi går på utflykt är den tredje delen om kompisarna på förskolan, en serie för de minsta läsarna om deras vardag och de viktiga kompisrelationerna. I böckerna får vi lära känna Addi, Maj, Zarah, Mille och Alma – alla är olika och alla är kompisar! Den här gången handlar det om att vara minst i gruppen och om att våga prova nya saker. Perfekt för att prata om känslor och nya situationer på förskolan eller hemma.

Böckerna som skapar julstämning!

Fira jul med Astrid Lindgren, njut av magiska berättelser om julkatter och julegrisar, sjung klassiska julvisor och häng med Emil Wern till ett vintrigt Visby där ett mysterium måste lösas. Här är böckerna som maxar julstämningen för hela familjen!

Sagor som hjälper barnen att komma ner i varv

Idag lever många barn ett stundtals stressigt liv med långa dagar, många aktiviteter och ett stort informationsflöde. Vila och återhämtning är ett måste för att orka med och må bra. Författaren och psykologen bakom succén Sömnsagor kommer nu med en ny bok för avkopplande vilostunder.

Kompisarna på förskolan: Ny serie för de minsta om deras vardag

Lär känna Addi, Maj, Zarah, Mille och Alma – alla är olika och alla är kompisar! Kompisarna på förskolan är en serie böcker helt på barnens nivå med text av den Augustprisvinnande författaren Ellen Karlsson och underbara bilder av Laura Di Francesco.

En bok om kärlek att älska!

Alltid här för dig är en underbar och hjärtevärmande bilderbok om att stanna upp en stund i vardagen och se varandra, om att leva tillsammans dag för dag, och om den där kärleken som blir starkare i takt med att barnet växer och upptäcker världen.