bok

Zigge med zäta

Inger Lindahl

Författare

Eva Lindström

Illustratör

Beskrivning

2001-08-10
Svenska
6-9

Författare

Inger Lindahl

Illustratör

Eva Lindström

Sigge, 6 år, har höjdskräck, tandläkarskräck och blodskräck. Bland annat. Men han är bra på skalbaggar och andra småkryp. Och bokstäver är det bästa han vet. Särskilt bokstaven Z. Han samlar på zätan. De är sällsynta så han får ta vad han hittar. Fast pappa blir inte så glad att få sina biltidningar sönderklippta. Boken utkom första gången 2000 och vann genast allas hjärtan. Nu kommer den i nyutgåva.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2001-08-10

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129654752

Antal Sidor

120

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.224

Bredd (mm)

150

 

Bertil and the Bathroom Elephants

Inger Lindahl, Eva Lindström

Bertil and the Bathroom Elephants

Morsning och good-bye Zigge

Om boken

Tredje och sista boken om Zigge! Nu är han snart åtta och fortfarande mer intresserad av insekter och bokstäver än av fotboll. Men visst är det kul att vara med i MBK!

Det börjar dramatiskt med att Zigge blir biten av en orm med zäta-band på ryggen! Och än värre blir det när familjen kommer till akuten och lillebror Bertil får jätteont i magen. Det visar sig vara blindtarmen! Vilken tur att de redan är på sjukhuset. Men bröderna piggnar snart till, och en dag står Josef framför Zigge och frågar om han vill hänga med på matchen. Och visst vill han vara med i Josefs lag, för Josef är ju lite av en idol för Zigge! Till sin egen stora förvåning lyckas han till och med göra mål och blir hyllad som en hjälte.

En annan händelse med oväntad upplösning är när Katt-Mias katt Morsning försvinner. Alla tror att han är död, men så en dag dyker han upp, tilltufsad men levande. Lite kärlek blir det också, så här på slutet. Zigge får en kärlekssten av Deriya (hennes pappa är ju stenprofessor). Nu är de förlovade, och då ska man älska varann i nöd och lust. Deriya vet inte vad nöd betyder. Zigge tror att det är bakdörr eller utgång eller nåt sånt. Och så måste man pussas, men sen är det klart.

Inger Lindahl

Morsning och good-bye Zigge

 

Relaterat

Vilse

Om boken

Agnes brukar ofta ta vägen genom skogen, men en dag går allt fel. Riktigt fel. Hon känner varken igen träden, stenarna eller stubbarna, och stigen där hon brukar gå är som försvunnen. Agnes är vilse!
Som tur är träffar Agnes en flicka mitt i skogen. Hon är också vilse, men hon minns ingenting, inte ens vem hon är. Det enda hon vet är att hon har tappat fem magiska stenar som Agnes måste hjälpa henne att hitta. Men efter ett tag börjar Agnes fundera. Beter sig inte flickan lite märkligt? Hur kan man ha glömt precis allt? Vem är hon egentligen och var kommer hon ifrån?

Vilse är en genomillustrerad berättelse om att möta sina rädslor och vara modigare än man egentligen vågar. De fantastiska bilderna skapar en krypande, gotisk rysarstämning, men är också en färgsprakande hyllning till naturen.
Elin Eplet Sandström är konstnär och illustratör, bosatt i Stockholm. Det här är hennes första egna bok.

Elin Sandström, Elin Sandström

Vilse