bok

Födelsedagsmamman

Katarina Kieri

Författare

Moa Hoff

Illustratör

Beskrivning

2003-03-11
Svenska
6-9

Författare

Katarina Kieri

Illustratör

Moa Hoff

Det är mycket att tänka på när man ska ordna födelsedag för någon, det upptäcker mamman som ska fylla år och hennes två barn. Det ska vara paket och det ska sjungas och serveras frukost på sängen. Ingen av dem kan sova och mamman läser både telefonkatalogen och det periodiska systemet men utan resultat. Barnen, som ju faktiskt måste vara födelsedagsbarn eftersom deras mamma är födelsedagsmamma, är bekymrade över hur det ska gå. Tänk om de sjunger fel sång? Tänk om de försover sig? Det blir sällan som man har tänkt sig. Ibland blir det faktiskt mycket bättre också. Moa Hoff har gjort de originella illustrationerna.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-03-11

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129658354

Antal Sidor

56

Ryggbredd (mm)

7

Höjd (mm)

202

Vikt (kg)

0.181

Bredd (mm)

142

 

Majas morsas kompis sambo

Om boken

en gymnasieskola
ett par sammanbrott
några kärlekshistorier
en handfull svek
mycket rädsla
ännu mer längtan
och ännu mer längtan

Lena minns ingenting som har hänt i oktober. "Oktober är kanske månadernas motsvarighet till tisdagar. Tisdagar bara finns, men lämnar inga spår."

Vid närmare eftertanke hände det ganska mycket i oktober. Margareta Spegel som började gråta framför whiteboarden och den där tjejen som gick natur, vad var det som hände med henne egentligen? En dag satt hon i soffan i korridoren, bara satt där, med tom blick och öppen väska och alla grejer som hade ramlat ur väskan. Hon kom aldrig tillbaka till skolan.

Och allt det där andra som hände. Charmören Marcus längtan efter lockhåriga Cecilia och hans svek mot henne. Och morsan som har slagit för sista gången. Och Majas och Tomas besök i Stockholm hos Majas morsas kompis och hennes läskiga sambo.

Och allt det där andra som inte hände men hade kunnat hända om de hade vågat kasta maskerna och vågat mötas. Om Marcus hade vågat fråga Tomas, om Tomas hade vågat säga som det var till Maja, om Emmely hade släppt in Armin och om Margareta Spegel hade stått upp för sig själv. Då hade allt varit annorlunda.

Elva noveller som står på egna ben men som också hänger ihop. Precis som människorna i dem.Katarina Kieri

Majas morsas kompis sambo

 

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff