bok

Klart som korvspad, Astrakan

Astrakan 1

Katarina Kieri

Författare

Sara Teleman

Illustratör

Beskrivning

2008-05-27
Svenska
6-9

Författare

Katarina Kieri

Illustratör

Sara Teleman

Det går alldeles för lätt att ljuga och säga att man kan något som man inte alls kan. Som att simma. Möt Astrakan, sju år, en oförglömlig karaktär som gärna ställer till det för sig själv i Katarina Kieris genomcharmiga Läsa-själv-bok!

Fröken Sverige vill hela tiden att Astrakan och de andra i klassen ska rita fantasigrejer. "Rita ett fantasi-hus!", "Rita en fantasi-fågel!" Astrakan fattar inte varför - hon gillar sitt hus som det är. Hon kommer inte på någonting att rita heller. Hennes kompis Josef däremot ritar ett jättefint hus med pool och allt. Det är nog den där poolen som ställer till det. Just precis när det är som tystast i klassen råkar Astrakan säga att hon kan simma. Fast innerst inne vet hon ju att hon inte alls kan. Hon kan bara göra rätt med armarna men inte med benen. Än.

Så kommer den hemska dagen då klassen ska till badhuset. Astrakan står på bassängkanten och huttrar medan alla väntar på att få se hennes simtag. Hur ska hon nu slingra sig ur det här?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Läsa själv. Astrakan

Publiceringsdatum

2008-05-27

Läsordning

1

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129668629

Antal Sidor

91

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

211

Vikt (kg)

0.26

Bredd (mm)

151

Recensioner

Pressröster om Klart som korvspad Astrakan

"Så skriver man en utvecklingsroman i det lilla formatet." SvD "Det är storartat på sitt eget lilla vis." Expressen

 

Månkan och jag har en hemlighet

Om boken

"Jag har en hemlighet.
Det är min första.
Jag tänker på den så fort jag vaknar."

Det finns inget som killar så mycket i magen som en hemlighet man delar med sin bästis. Speciellt den första.
En hemlighet som man kan prata om och kanske gå och titta lite på ihop. I hela världen finns det ingen annan som vet om den. Jo, kanske några djur. Men inga andra människor.
Eller?

Katarina Kieri låter en flicka berätta om sin hemlighet i jagform. Tonen är innerlig och dramatisk, och låter oss ana något som nog är ännu större än själva hemligheten - att hon delar den med sin vän Månkan. Emma Virkes bilder är fantasifulla och uttrycksfulla collage där man kan lägga märke till flera små hemligheter om man ser efter noga.

Katarina Kieri, Emma Virke

Månkan och jag har en hemlighet

 

 

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9