bok

Klart som korvspad, Astrakan

Astrakan 1

Katarina Kieri

Författare

Sara Teleman

Illustratör

Beskrivning

2008-05-27
Svenska
6-9

Författare

Katarina Kieri

Illustratör

Sara Teleman

Det går alldeles för lätt att ljuga och säga att man kan något som man inte alls kan. Som att simma. Möt Astrakan, sju år, en oförglömlig karaktär som gärna ställer till det för sig själv i Katarina Kieris genomcharmiga Läsa-själv-bok!

Fröken Sverige vill hela tiden att Astrakan och de andra i klassen ska rita fantasigrejer. "Rita ett fantasi-hus!", "Rita en fantasi-fågel!" Astrakan fattar inte varför - hon gillar sitt hus som det är. Hon kommer inte på någonting att rita heller. Hennes kompis Josef däremot ritar ett jättefint hus med pool och allt. Det är nog den där poolen som ställer till det. Just precis när det är som tystast i klassen råkar Astrakan säga att hon kan simma. Fast innerst inne vet hon ju att hon inte alls kan. Hon kan bara göra rätt med armarna men inte med benen. Än.

Så kommer den hemska dagen då klassen ska till badhuset. Astrakan står på bassängkanten och huttrar medan alla väntar på att få se hennes simtag. Hur ska hon nu slingra sig ur det här?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2008-05-27

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129668629

Antal Sidor

91

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

211

Vikt (kg)

0.26

Bredd (mm)

151

Recensioner

Pressröster om Klart som korvspad Astrakan

"Så skriver man en utvecklingsroman i det lilla formatet." SvD "Det är storartat på sitt eget lilla vis." Expressen

 

Majas morsas kompis sambo

Om boken

en gymnasieskola
ett par sammanbrott
några kärlekshistorier
en handfull svek
mycket rädsla
ännu mer längtan
och ännu mer längtan

Lena minns ingenting som har hänt i oktober. "Oktober är kanske månadernas motsvarighet till tisdagar. Tisdagar bara finns, men lämnar inga spår."

Vid närmare eftertanke hände det ganska mycket i oktober. Margareta Spegel som började gråta framför whiteboarden och den där tjejen som gick natur, vad var det som hände med henne egentligen? En dag satt hon i soffan i korridoren, bara satt där, med tom blick och öppen väska och alla grejer som hade ramlat ur väskan. Hon kom aldrig tillbaka till skolan.

Och allt det där andra som hände. Charmören Marcus längtan efter lockhåriga Cecilia och hans svek mot henne. Och morsan som har slagit för sista gången. Och Majas och Tomas besök i Stockholm hos Majas morsas kompis och hennes läskiga sambo.

Och allt det där andra som inte hände men hade kunnat hända om de hade vågat kasta maskerna och vågat mötas. Om Marcus hade vågat fråga Tomas, om Tomas hade vågat säga som det var till Maja, om Emmely hade släppt in Armin och om Margareta Spegel hade stått upp för sig själv. Då hade allt varit annorlunda.

Elva noveller som står på egna ben men som också hänger ihop. Precis som människorna i dem.Katarina Kieri

Majas morsas kompis sambo

 

Relaterat