bok

Vilken fullträff, Astrakan

Katarina Kieri

Författare

Sara Teleman

Illustratör

Beskrivning

2010-06-11
Svenska
6-9

Författare

Katarina Kieri

Illustratör

Sara Teleman

Hur kan det som är dåligt ena dagen var bra nästa? Till exempel att slå hårt med ett stort brännbollsträ.

Astrakan svingar det stora slagträt och får in en fullträff - bollen far rakt på Josefs näsa. Han stupar i marken och det blöder massor. 'Var det verkligen nödvändigt att ta i så hårt', frågar Fröken Sverige och låter lite arg på rösten. Det blir alldeles kallt inne i Astrakan och det gör ont i magen. Tänk om fröken inte gillar henne mer? Men bara någon dag senare blir det Astrakans sving som hjälper fröken ur en knepig knipa ..."

Tredje boken om Astrakan och hennes underfundiga värld som befolkas av pappa, kompisarna Molly och Josef, Fröken Sverige och grannen Olsson.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-06-11

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129672411

Antal Sidor

96

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

216

Vikt (kg)

0.264

Bredd (mm)

151

Recensioner

”Ännu en charmig och ytterst välskriven Läsa-själv-bok om förskoletjejen Astrakan” /Smålands-Tidningen

”Lättläst fullträff av Kieri” /Norrtelje Tidning

"Katarina Kieris träffsäkra kvalitetsserie är en skön motvikt till Hannah Montana och pladdrig Disney-tv. /.../Trots att språket i böckerna är avskalat och lättläst, med korta meningar och hjälpsamma bindestreck i långa krångliga ord, är texten full av känsla. /.../Det här är lättläst som berör."Malin Ottosson

boktradet.blogspot.com

”Du måste läsa de mysiga böckerna om tjejen Astrakan och hennes kompisar.”

www.kristianstadsbladet.se

”Det är riktigt bra.”

"Kieri lyckas hålla spänningen kvar i flera kapitel men hittar också en finurlig och bra utgång som hjälper Astrakan ur knipan på ett bra sätt. Det är riktigt bra."

 

Majas morsas kompis sambo

Om boken

en gymnasieskola
ett par sammanbrott
några kärlekshistorier
en handfull svek
mycket rädsla
ännu mer längtan
och ännu mer längtan

Lena minns ingenting som har hänt i oktober. "Oktober är kanske månadernas motsvarighet till tisdagar. Tisdagar bara finns, men lämnar inga spår."

Vid närmare eftertanke hände det ganska mycket i oktober. Margareta Spegel som började gråta framför whiteboarden och den där tjejen som gick natur, vad var det som hände med henne egentligen? En dag satt hon i soffan i korridoren, bara satt där, med tom blick och öppen väska och alla grejer som hade ramlat ur väskan. Hon kom aldrig tillbaka till skolan.

Och allt det där andra som hände. Charmören Marcus längtan efter lockhåriga Cecilia och hans svek mot henne. Och morsan som har slagit för sista gången. Och Majas och Tomas besök i Stockholm hos Majas morsas kompis och hennes läskiga sambo.

Och allt det där andra som inte hände men hade kunnat hända om de hade vågat kasta maskerna och vågat mötas. Om Marcus hade vågat fråga Tomas, om Tomas hade vågat säga som det var till Maja, om Emmely hade släppt in Armin och om Margareta Spegel hade stått upp för sig själv. Då hade allt varit annorlunda.

Elva noveller som står på egna ben men som också hänger ihop. Precis som människorna i dem.Katarina Kieri

Majas morsas kompis sambo

 

Relaterat