bok

Jorden runt på 80 dagar

Maj Bylock

Författare

Jules Verne

Författare

Alvaro Tapia

Illustratör

Beskrivning

2003-07-15
9-12

Författare

Maj Bylock, Jules Verne

Illustratör

Alvaro Tapia

Jules Vernes reseskildring från 1800-talet slår det mesta - på den tiden var det närmast omöjligt att ta sig jorden runt på så kort tid. Men den envise Phileas Fogg har gett sig den på att lyckas ... Spännande bilder av Alvaro Tapia Lagunas. Den rike gentlemannen Phileas Fogg slår vad med sina vänner i klubben att han ska ta sig jorden runt på 80 dagar. Ingen utom Fogg själv tror att han kommer att klara det. Jules Verne (1828-1905) har kallats den förste science fiction-författaren. Han var egentligen jurist men skrev många böcker som handlade om natur och teknik. Andra berömda böcker som han skrev är En världsomsegling under havet och Från jorden till månen som båda finns i serien. "Genom sina kortversioner av klassiker lotsar Maj Bylock unga - och säkert äldre - läsare in i äventyrens och litteraturens värld. Ett litteraturprojekt värt att applådera!" Mats Dahlberg, Nya Wermlands-Tidningen

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Le tour du monde en quatre-vingts jours.

Originalspråk

Franska

Översättare

Jakob Gunnarsson, Eugen Wretholm, Henrik Wranér

Publiceringsdatum

2003-07-15

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129658460

Antal Sidor

112

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.217

Bredd (mm)

135

 

Robin Hood

Om boken

Älskad klassiker, nu som ljudbok.

Medeltidens Englands är ett orättvist samhälle. Adel och präster livnär sig på fattiga borgare och bönder. Den grymma sheriffen i Nottingham driver hänsynslöst in skatt och kastar folk i fängelse om de inte kan betala. Men i Sherwoodskogen är det de fredlösa som står för rättvisan, inte de höga herrarna.
Skogens hjälte Robin Hood och hans trogna vän Lille John hamnar i många äventyr. De kämpar med list, skicklighet och humor och firar gärna sina segrar med öl och sång. Men de glömmer aldrig sin uppgift: att stjäla från de rika och ge till de fattiga.

Nu kommer klassiska Robin Hood äntligen som ljudbok. Torsten Wahlund läser.

Maj Bylock, Howard Pyle, Mauri Kunnas, Mauri Kunnas

Robin Hood

Dimmornas ö

Om boken

Äventyren fortsätter i tredje delen i serien om kelter! Larne och Mung, som skildes åt efter skeppsbrottet återförenas nu under dramatiska omständigheter. I samma ögonblick som Cameron stack dolken i sitt bälte såg Mung hur ormens gröna ögon blixtrade till. Förlamningen släppte sitt grepp men det var för sent … Efter skeppsbrottet letar Larne förgäves efter Mung. Hon vet inte att han har räddats av den egyptiske roddarslaven Ixi. Tillsammans har de två sökt skydd i en grotta. De upptäcks av den grymme hövdingen Tarans soldater och Ixi anklagas för ett mord han inte har begått. Eftersom Ixi är stark och bra som slav dömer Taran istället Mung att simma runt Dödens klippa där en ingång till de dödas rike finns. Just när Mung är nära att drunkna hör han Larne ropa från stranden. Han lyckas ta sig upp på land. Eftersom inte ens kungen har en druid som har överlevt en simtur runt Dödens klippa väljer Taran Mung till sin druid. När Taran sedan vill bygga en gård som är större än kungens varnar Mung honom för att trotsa sjöns gudinna genom att bryta stenblock vid sjöns utlopp. Taran lyssnar inte och hela hans gård spolas bort när sjöns fördämning brister. Larne, Mung och Ixi beger sig inåt ön för att söka efter keltiska druider som tidigare har flytt undan romarna. Under vinterns första natt når de sitt mål och förenas med vänner. "Dimmornas ö" är oavbrutet fängslande. Liksom de två föregående berättelserna i serien rymmer den både spännande äventyr, sagor och oförklarlig magi.

Maj Bylock, Katarina Strömgård

Dimmornas ö

 

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet