bok

Den förbjudna skogen

Brandon Mull

Författare

Beskrivning

2010-09-07
Svenska
9-12

Författare

Brandon Mull

Följ med till den förbjudna skogen ... Men akta dig för älvornas vrede, satyrernas lögner och najadernas lockrop. Och bryt inte mot NÅGRA av de magiska lagarna - då får de onda makterna övertaget!

Seth och Kendra tror inte sina ögon när de för första gången besöker sin farfar och farmor. Uppfarten kantas av skyltar med texter som "Varning för hagelbössa"och "Inkräktare torteras". Och barnen får mer eller mindre utegångsförbud - direkt, utan att ha gjort något! - trots att huset har en härlig trädgård och omges av en stor skog.

Seth tycker att det är helkonstigt. Dessutom blir han väldigt nyfiken på vad som egentligen gömmer sig i den där förbjudna skogen … För inte kan väl några fästingar vara så farliga som deras farfar påstår?

Vad Seth och Kendra inte vet är att deras farfar är föreståndare för Fablehaven, ett av de sista hemliga reservaten för magiska djur och varelser. Innanför grindarna håller uråldriga lagar ordning på giriga troll, lömska satyrer, svartsjuka älvor och en massa annat oknytt. I alla fall tills Seth och Kendra råkar bryta mot en av lagarna och de onda krafterna släpps fria …

Den förbjudna skogen är en magisk saga med vältecknade karaktärer, fantastiska miljöer och spännande äventyr. Den innehåller med andra ord ALLT som en bokslukare kan önska sig!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originaltitel

Fablehaven Book One

Originalspråk

Engelska

Serie

Fablehaven

Publiceringsdatum

2010-09-07

Läsordning

1

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129673661

Antal Sidor

320

Ryggbredd (mm)

25

Höjd (mm)

208

Vikt (kg)

0.489

Bredd (mm)

156

Hållbarhet

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen utifrån genomsnittstal från alla transporter och genomsnittliga utsläpp från tryckeri och pappersval. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut mycket mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Miljöpåverkan

264g CO2e
Papper
ca 206 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar med utsläpp från deras inköpta el och utsläpp skogsbruk och transporter.

Tryck
ca 38 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el och fjärrvärme per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 20 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. Vi beräknar att en genomsnittlig lastbil med dieselmotor används och olika fartyg vid t ex långväga frakt (container) eller frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Recensioner

”Storyn är fantasifull och smart” /KP

"Om du gillar fantasy och letar efter något nytt måste du läsa denna bok." /KP

st.nu

”En ovanligt ljus och rik värld”

"Detta är en bok med stark närvaro, en där övergången till det magiska görs trovärdigt och smidigt. Men den som gör den annorlunda än alla andra fantasy- och äventyrsberättelser jag läst är inte det dramatiska, inte konflikterna, spänningen kampen och listen som löser problemen.Det är den värld som författaren skapat i Fablehaven: så ljus, så rik, så överflödande av liv, skaparkraft, inre och yttre kvalitet. Det är en värld man också som vuxen högst ovilligt lämnar när boken är slut, som är som världen borde vara: ljuset som regel och de mörka strimmorna övergående."Susanne Holmlund

 

Vild

Om boken

I Erdas får alla barn möta sitt andedjur på sin elvaårsdag. Men när fyra barn plötsligt möter djur som det bara har berättats om i legenderna, förstår man att något stort är på väg att hända.

Conor, Abeke, Meilin och Rollan befinner sig på helt olika ställen när de ska sammankalla sina andedjur, de ser blixtar och sen: varg, leopard, panda och falk. De fyra barnen måste lära sig att hantera sina nya krafter och sina andedjur, men de måste också lära känna varandra för att tillsammans kämpa mot mörkrets krafter.

Brandon Mull

Vild

 

Relaterat