bok

Aftonstjärnans hämnd

Brandon Mull

Författare

Beskrivning

2011-05-17
Svenska
9-12

Författare

Brandon Mull

Att sitta still vore ett misstag.
Okunnighet ger inte längre något skydd.

Det har gått nästan ett skolår sedan Seth och Kendra lämnade Fablehaven, och nu är de på väg tillbaka. Eller rättare sagt: De flyr tillbaka! En kobold har infiltrerat deras skola och Seth har av misstag väckt liv i en uråldrig - och livsfarlig - statyett. För farfar Sorenson är det uppenbart att Aftonstjärnans sällskap är ute efter hämnd, och Fablehaven med sitt magiska skydd är det tryggaste stället för barnen att vistas på. Tror de …

Till Fablehaven har också tre specialister kommit: trolldrycksmästaren Tanu, farfars gamle vän Coulter och Vanessa, som specialiserat sig på att fånga mystiska djur. Tillsammans ska de försöka överlista Aftonstjärnans sällskap. Men snart kommer man underfund med att inte ens Fablehaven längre är säkert. Någon sprider hemlig information därifrån, och plötsligt vet de inte längre vem som är vän och vem som är fiende.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Fablehaven Book Twio - Rise of the Evening Star

Originalspråk

Engelska

Översättare

Jan Risheden

Språk

Svenska

Serie

Fablehaven

Publiceringsdatum

2011-05-17

Läsordning

2

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129676020

Antal Sidor

400

Ryggbredd (mm)

30

Höjd (mm)

207

Vikt (kg)

0.581

Bredd (mm)

157

Recensioner

st.nu

”Tecknar trovärdigt såväl magin som syskonens karaktär”

"Författaren tecknar trovärdigt såväl magin som syskonens karaktär: Kendras eftertänksamma och Seths impulsiva och inte alltid förnuftiga. Språket är lättflytande och vackert; säkert tack vare både författare och översättare. När syskonen klarar biffen blir det på det vanliga genomtänkta viset, där ont plötsligt vänds i gott. Och även i denna bok, som man snabbt slukas av, finns mycket livsvisdom inbyggd."Susanne Holmlund

 

Vild

Om boken

I Erdas får alla barn möta sitt andedjur på sin elvaårsdag. Men när fyra barn plötsligt möter djur som det bara har berättats om i legenderna, förstår man att något stort är på väg att hända.

Conor, Abeke, Meilin och Rollan befinner sig på helt olika ställen när de ska sammankalla sina andedjur, de ser blixtar och sen: varg, leopard, panda och falk. De fyra barnen måste lära sig att hantera sina nya krafter och sina andedjur, men de måste också lära känna varandra för att tillsammans kämpa mot mörkrets krafter.

Brandon Mull

Vild

 

Relaterat