bok

Bella och Gustav

Eva Eriksson

Författare

Beskrivning

2009-11-02
Svenska
3-6

Författare

Eva Eriksson

Claire Wikholm läser Eva Erikssons fyra härliga berättelser om de båda vännerna Bella och Gustav, som leker varje dag så det knakar. Varför ska man vänta så himla länge på att fylla år? tänker Gustav och bjuder Bella på kalas i "Om en liten vecka".

I "Tandresan" åker Bella och Gustav buss alldeles själva, betalar med tänder och hamnar hos "fel" mormor. "Hokus Pokus", säger spöket Gustav, och förvandlar sig till en häxa när han ska gå och lägga sig. Och häxor sover inte...

När Bella får den hemska påssjukan leker Gustav med Sofia med råttsvansarna istället. Och stackars sjuka Bella grips av förtärande "Svartsjuka".

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-11-02

Inläsare

Claire Wikholm

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129674828

Format

,

 

Tandresan

Om boken

Bella tappar en tand, och den är nästan lite magisk. Hon är stora damen nu, säger tant Persson. Så stor att hon nog kan åka buss helt själv, tror Bella. Hon betalar med tanden när hon, Gustav och lillebror Herbert åker buss till mormor. Men vad konstigt det ser ut hos mormor, har hon bytt tapeter, och möbler? Har Bella, Gustav och Herbert verkligen hamnat rätt? Tänk om de har kommit till en häxa i stället?

En underbar berättelse om hur långt en lös tand kan ta en. Och att det mesta löser sig i slutändan. Boken utkom i original för 40 år sedan. Året efter att den första boken om Bella och Gustav kom ut.

Eva Eriksson, Eva Eriksson

Tandresan

Relaterat

Nyheter

Gnistrande julmagi med Astrid Lindgren

Äntligen finns alla Astrids mest älskade julberättelser i en vacker samlingsvolym! Kom i stämning med Pippi, Madicken, Emil och alla de andra favoritfigurerna. Boken är lite av en smällkaramell med klassiska färgillustrationer av bland andra Ilon Wikland, Björn Berg, Ingrid Vang Nyman och Eva Eriksson.

Två bilderboksgiganter gör bok om den första kärleken

Barbro Lindgren och Eva Eriksson har tillsammans skapat några av våra största bilderboksklassiker. Vi är många som skrattat med Max, njutit av den vilda bebins äventyr och gråtit floder till Andrejs längtan. Boken om Juan och Rosalia är deras första gemensamma bok på många år.

Två nyheter i Rabén & Sjögrens klassikerserie!

I år fyller Pija Lindenbaums älskade Gittan 20 år. Och Barbro Lindgrens och Eva Erikssons vilda bebi fyller 40. Det firar vi med nyutgåvor av de första böckerna som en del i vår klassikerserie!

Räven och Tomten i pop-up-version!

Kika bakom luckor och var beredd på andra effektfulla överraskningar! Nu kommer succéboken med luckor och effekter som förstärker både stämning och dramatik i den fina berättelsen.

Rabén och Sjögren startar klassikerserie!

En ny bokserie hyllar bilderböcker som blivit till odödliga klassiker genom åren. Böcker som älskats i generationer och som nu kommer i nya jubileumsutgåvor. Först ut är Pricken av H. A. och Margret Rey och Eva Erikssons Tandresan – Eller när Bella tappade en tand.