bok

Första måltidsboken

En kokbok för hungriga barn och deras föräldrar

Johanna Westman

Författare

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2011-04-13
Svenska
0-3

Författare

Johanna Westman

Johanna Westman är alla småbarnsföräldrars bästa vän i köket! Uppföljaren till Första och Andra Mosboken. När barnet ska gå från mos till riktig mat är detta den perfekta boken.

"Det är lätt att bli en matcurlande förälder. Man lagar älsklingsrätter, belönar med glass, faller för reklamkampanjer, korvtjatet, snabbmatskedjornas sluga tricks och sin egen trötthet. Väl inne i halvfabrikatsträsket är resan ur det en tung golgatavandring. När barnet för tredje gången ratat dina hemrullade köttbullar med uppmaningen 'Jag vill ha riktiga köttbullar' - det vill säga de frysta i storpack - ja, då är man inte så kaxig. Det bästa är att aldrig ge sig in i det där träsket. Att lägga en bra matgrund som bygger på riktiga råvaror är som att ge en omsorgsfull passning precis framför mål och göra sitt barn till en vinnare. Man gör inga mål utan är ett bra försvar (nyttig mat) och en trygg, stadig backlinje - och det är det som är din roll genom att servera det som ditt barn behöver. Livet är inte ett sprintlopp, det är en maratonlöpning, och maten måste vara därefter. Det betyder inte att du ska bli slav under nyttodieter eller bli en hälsokostfascist. Våra farföräldrar la upp en bra diet för sina barn utan att ens kunna stava till glykemiskt index. Sunt förnuft är ledordet."
/Johanna Westman - matcoach i vardagen

Ur boken, som innehåller frukost-, lunch-, mellanmåls- och middagsrecept:

  • Blåbärspannkakor
  • Smoothie
  • Quesadillas med rotfruktsfyllning
  • Pytt i panna
  • Italienska bönbiffar
  • Avokadodipp
  • Nyponsoppa
  • Scones
  • Tekakor
  • Thailändsk fisksoppa
  • Fiskpinnar
  • Laxburgare
  • Pasta carbonara
  • Wallenbergare
  • Köttfärslimpa






Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2011-04-13

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129677379

Antal Sidor

160

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

218

Vikt (kg)

0.565

Bredd (mm)

195

Recensioner

”En riktig fullträff!” / Värmlands Folkblad

"Mycket trevlig och användbar bok, med roligt omslag och teckningar av Rui Tenreiro, snygg formgivning och läckra foton av Ebba Bonde. En riktig fullträff!"Värmlands Folkblad

”Ännu en hjälteinsats för familjens matvardag”/Vi Föräldrar

"Johanna Westman gör ännu en hjälteinsats för familjens matvardag. Första kokboken riktar sig till barn från 2 år och uppåt – och deras ibland matstressade föräldrar. Hon ger sköna tips om hur de små också kan få ta plats i köket. Recepten är föredömligt enkla."Vi Föräldrar

”En bra, handfast bok att ta till när den egna fantasin har tagit slut och ännu en måltid ska lagas.” /ST

”Roligt skrivet” /Nerikes Allehanda

"I den här boken använder hon sig av ett fotbollsvokabulär när hon presenterar recepten. Kapitlet Avspark handlar om näringsvärden, råvaror och köksarbete. I Favorittippade mål ger hon tips på recept till alla dygnets måltider. I Slutspel kan man få råd när det gäller matvägran, sjuka barn och allergier. Det är roligt skrivet, recepten är relativt enkla och layouten lockar definitivt en ung läsekrets." Johanna Berglund, Nerikes Allehanda

www.ragazze.se

”Ju mer jag bläddrar i den desto mer tycker jag om den”

"Johanna Westman är väldigt rutinerad när det gäller barn och mat. Hon jagar inte runt med några pekpinnar om vad man inte får äta. /.../Ju mer jag bläddrar i den desto mer tycker jag om den. Framför allt för att den bjuder på mycket snabba recept till de som tycker att det är svårt att trolla fram bra mat till småbarn. Det är tex recept på hur man gör italienska bönbiffar, risotto med variation och hur man fyller en hel bakplåt med middagsmat. Inga konstiga udda ingredienser utan bra vanlig mat."Elin, Ragazze

”Full av matlust och smarriga recept” /Vi Föräldrar

"Hyperproduktiva Johanna Westman är aktuell med en ny kokbok: Första måltidsboken - en kokbok för hungriga barn och deras föräldrar (Rabén & Sjögren). En färgglad bok full av matlust och smarriga recept."Vi Föräldrar

kattabloggen.blogg.se

”Många matnyttiga tips och recept”

"Boken innehåller många matnyttiga tips och recept som enkelt går att variera. Allt efter enkla instruktioner." Katta, Hemma hos Katta

”Tilltalar olika typer av magar” /Dagbladet Sundsvall

"Hon har recept som tilltalar olika typer av magar. /.../ Med andra ord är det en mycket innehållsrik bok som är trevligt illustrerad med bilder och teckningar."Anne M Lindgren, Dagbladet Sundsvall

”En enkel och bra introduktion till kostlära för barn” / Västerbottens Folkblad

"Westman ger en enkel och bra introduktion till kostlära för barn och även en heldel tips på hur man involverar de små i matlagningen och väcker deras intresse. Sunt förnuft och att maten är ett gemensamt projekt är ledord.Tipsen på vilka uppgifter som passar de små kockarna, indelat efter ålder, är en bra idéoch recepten känns överlag både relativt enkla och goda."Niclas Holmlund

static.sr.se

Johanna Westman intervjuas i P4 Mötet

 

Cookie rookie

Om boken

2003 kom Första Bakboken, en grundläggande, enkel bok om bakning för nybörjarna. Och nu kommer en reviderad, uppdaterad och uppsnyggad upplaga med stora kakor, småkakor, bullar och bröd. Klassikerna finns såklart med, men också nya recept, som whoopies, mums-mums och banankaka. Och lättbakade bröd, som nattjästa frallor, focaccia och filmjölkslimpa. Det finns också många tips och tricks, som jässkola, sockerkaksskola och kakdegsskola. Recepten är oftast enkla, men det finns en del mer utmanande recept också. Boken vänder sig till unga bagare från ungefär tio år och uppåt.

Johanna Westman

Cookie rookie

Jag fixar middan!

Om boken

Jag fixar middan är en dröm jag har närt sedan länge och som är en del i allt jag gör - att få in barnen i köket. Med glädje och lust såklart, men kanske kan det börja med att man bestämmer att barn fixar middagen en dag i veckan. Tänk er revolutionen. En dag i veckan är det barnen som lagar maten, i alla familjer i hela Sverige! Och varje gång de ställer sig vid grytorna så lär de sig något nytt. De lär sig experimentera med matvaror, att handla rätt, hantera råvaror på rätt sätt och att utforska sina smaksinnen. Dessutom lär de bli modigare och mer nyfikna, och få bättre självförtroende på kuppen.Att kunna laga mat från grunden lär oss nämligen att uppskatta matens värde. Med riktiga kunskaper kan vi göra bättre val och bli mer kreativa. Matlagning är en oerhört stor och viktig del av livet, och att laga mat är ett sätt att visa omsorg, kärlek och uppmärksamhet. Det gör också att vi värnar om miljön, vår framtid och vår hälsa.Jag fixar middan består av 52 recept - en dag i veckan året runt. Recepten är uppdelade efter säsong och mer än hälften av recepten är vegetariska eftersom det ingår i ett modernt miljötänk som känns relevant och viktigt i den tid vi lever i. Förutom rena recept finns det flera utbildande "skolor" för att ge mer trygghet i vid spisen. Hackskola, redskapsinformation, fiskskola och mycket annat.Recepten är uppbyggda för ett mer effektivt och strukturerat sätt att laga mat. Man förbereder och preppar innan man sätter igång för att det ska bli mindre kaotiskt och för att göra det lättare för barnen att lyckas i köket./Johanna Westman

Johanna Westman

Jag fixar middan!

Första måltidsboken

Om boken

Johanna Westman är alla småbarnsföräldrars bästa vän i köket! Uppföljaren till Första och Andra Mosboken. När barnet ska gå från mos till riktig mat är detta den perfekta boken. "Det är lätt att bli en matcurlande förälder. Man lagar älsklingsrätter, belönar med glass, faller för reklamkampanjer, korvtjatet, snabbmatskedjornas sluga tricks och sin egen trötthet. Väl inne i halvfabrikatsträsket är resan ur det en tung golgatavandring. När barnet för tredje gången ratat dina hemrullade köttbullar med uppmaningen 'Jag vill ha riktiga köttbullar' - det vill säga de frysta i storpack - ja, då är man inte så kaxig. Det bästa är att aldrig ge sig in i det där träsket. Att lägga en bra matgrund som bygger på riktiga råvaror är som att ge en omsorgsfull passning precis framför mål och göra sitt barn till en vinnare. Man gör inga mål utan är ett bra försvar (nyttig mat) och en trygg, stadig backlinje - och det är det som är din roll genom att servera det som ditt barn behöver. Livet är inte ett sprintlopp, det är en maratonlöpning, och maten måste vara därefter. Det betyder inte att du ska bli slav under nyttodieter eller bli en hälsokostfascist. Våra farföräldrar la upp en bra diet för sina barn utan att ens kunna stava till glykemiskt index. Sunt förnuft är ledordet." /Johanna Westman - matcoach i vardagen Ur boken, som innehåller frukost-, lunch-, mellanmåls- och middagsrecept: Blåbärspannkakor Smoothie Quesadillas med rotfruktsfyllning Pytt i panna Italienska bönbiffar Avokadodipp Nyponsoppa Scones Tekakor Thailändsk fisksoppa Fiskpinnar Laxburgare Pasta carbonara Wallenbergare Köttfärslimpa

Johanna Westman

Första måltidsboken

Relaterat

Jag fixar middan!

Om boken

Jag fixar middan är en dröm jag har närt sedan länge och som är en del i allt jag gör - att få in barnen i köket. Med glädje och lust såklart, men kanske kan det börja med att man bestämmer att barn fixar middagen en dag i veckan. Tänk er revolutionen. En dag i veckan är det barnen som lagar maten, i alla familjer i hela Sverige! Och varje gång de ställer sig vid grytorna så lär de sig något nytt. De lär sig experimentera med matvaror, att handla rätt, hantera råvaror på rätt sätt och att utforska sina smaksinnen. Dessutom lär de bli modigare och mer nyfikna, och få bättre självförtroende på kuppen.Att kunna laga mat från grunden lär oss nämligen att uppskatta matens värde. Med riktiga kunskaper kan vi göra bättre val och bli mer kreativa. Matlagning är en oerhört stor och viktig del av livet, och att laga mat är ett sätt att visa omsorg, kärlek och uppmärksamhet. Det gör också att vi värnar om miljön, vår framtid och vår hälsa.Jag fixar middan består av 52 recept - en dag i veckan året runt. Recepten är uppdelade efter säsong och mer än hälften av recepten är vegetariska eftersom det ingår i ett modernt miljötänk som känns relevant och viktigt i den tid vi lever i. Förutom rena recept finns det flera utbildande "skolor" för att ge mer trygghet i vid spisen. Hackskola, redskapsinformation, fiskskola och mycket annat.Recepten är uppbyggda för ett mer effektivt och strukturerat sätt att laga mat. Man förbereder och preppar innan man sätter igång för att det ska bli mindre kaotiskt och för att göra det lättare för barnen att lyckas i köket./Johanna Westman

Johanna Westman

Jag fixar middan!

Nyheter

Laga pannkakor som Pippi Långstump

Här är den – den perfekta kokboken för alla barn som bor ensamma i ett stort hus tillsammans med en apa och en häst. Men – den fungerar också utmärkt om man inte har en apa eller en häst. Om man till exempel bor med en familj som består av stora och små personer som bara vill laga eller baka något gott tillsammans. Vi firar boksläppet med att bjuda på receptet på Pippis pannkakor!

Johanna Westman tillbaka med ny kokbok för unga kockar

Om alla lät barnen ta ansvar för middagslagandet en dag i veckan – vilken matrevolution det skulle bli! I Jag fixar middan presenterar Johanna Westman 52 enkla och goda recept och knep som får både barn och föräldrar att känna sig trygga i köket.

Baka Johanna Westmans kanel- och kardemummabullar

Stora kakor, småkakor, bullar och bröd. I Johanna Westmans Cookie rookie finns allt en bagare kan önska!

Baka Johanna Westmans kolasnittar

Vad är lyxigare än att bjuda på hembakade småkakor till sommarfikat! I Johanna Westmans Cookie rookie finns massor av enkla recept på stora kakor, småkakor, bullar och bröd.

Baka Johanna Westmans hallonkaka

Vill du bjuda på gofika så finns massor av goda och enkla recept i Johanna Westmans sprillans nya bok Cookie rookie – för dig som älskar att baka! Till exempel den här förföriskt goda hallonkakan som dessutom är enkel att göra och lätt att ta med sig till picknickfilten.