bok

Minsta bakboken

Johanna Westman

Författare

Beskrivning

2013-04-11
Svenska
6-9

Författare

Johanna Westman

Formgivare

Rebecka Neumann

Formgivare omslag

Sarah Sheppard

Baka bröd och bullar, grädda småkakor, vispa smet, och slicka skålar. Det finns så mycket kul att göra i köket när man är en ganska liten bagare!

Svante och jag har gjort en bok full med goda bakverk. Söta och salta. Stora och små. Det finns kakor för chokladälskare, bröd för de som är mellanmålshungriga, smarriga tips för kalasfixare och ljuvliga nutellabiskvier för de riktigt sötsugna.

Minsta bakboken är en bok för de yngsta bagarna med bilder och tydliga anvisningar för alla moment. En bok som ger självförtroende till den allra osäkraste novisen i köket. Alla recept är godkända av den mest kräsna finsmakaren Svante, sex år.

Så på med förklädet alla bagarbarn!

Hälsar Johanna


Här är de flesta av bakverken som är med. Dessutom innehåller boken baktips och varianter på flera av kakorna.

Kokostoppar
Chokladrutor med rice krispies
Drömmar
Chokladbollar och trollbollar
Chokladsnittar
Hallongrottor
Müslikakor
Kladdkakemuffins
Vanilj- och chokladcupcakes
Rulltårta
Hallonrutor
Nutellabiskvier
Tigerkaka
Kanelbullar
Focaccia
Scones
Spisbröd

Enkla steg-för-steg-recept får bakningen att gå som en dans!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2013-04-11

Läsordning

0

Omslagsfotograf

Eva Ankarvall

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129687101

Antal Sidor

95

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

277

Vikt (kg)

0.678

Bredd (mm)

234

Recensioner

”lustfyllda steg-för-stegbilder” / Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet

"Trots detta måste man ändå tillstå att Johanna Westmans 'Minsta bakboken', som kommeri april, mer lekfullt klarar av att förmedla fakta. Med pedagogiska och lustfyllda steg-för-stegbilder bjuder hon och sonen Svante Gandini läsarna att själva smula runt med ingredienser som rörs ihop till tigerkakor och biskvier." Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet

 

Jag fixar middan!

Om boken

Jag fixar middan är en dröm jag har närt sedan länge och som är en del i allt jag gör - att få in barnen i köket. Med glädje och lust såklart, men kanske kan det börja med att man bestämmer att barn fixar middagen en dag i veckan.

Tänk er revolutionen. En dag i veckan är det barnen som lagar maten, i alla familjer i hela Sverige! Och varje gång de ställer sig vid grytorna så lär de sig något nytt. De lär sig experimentera med matvaror, att handla rätt, hantera råvaror på rätt sätt och att utforska sina smaksinnen. Dessutom lär de bli modigare och mer nyfikna, och få bättre självförtroende på kuppen.

Att kunna laga mat från grunden lär oss nämligen att uppskatta matens värde. Med riktiga kunskaper kan vi göra bättre val och bli mer kreativa. Matlagning är en oerhört stor och viktig del av livet, och att laga mat är ett sätt att visa omsorg, kärlek och uppmärksamhet. Det gör också att vi värnar om miljön, vår framtid och vår hälsa.

Jag fixar middan består av 52 recept - en dag i veckan året runt. Recepten är uppdelade efter säsong och mer än hälften av recepten är vegetariska eftersom det ingår i ett modernt miljötänk som känns relevant och viktigt i den tid vi lever i. Förutom rena recept finns det flera utbildande "skolor" för att ge mer trygghet i vid spisen. Hackskola, redskapsinformation, fiskskola och mycket annat.

Recepten är uppbyggda för ett mer effektivt och strukturerat sätt att laga mat. Man förbereder och preppar innan man sätter igång för att det ska bli mindre kaotiskt och för att göra det lättare för barnen att lyckas i köket.
/Johanna Westman

Johanna Westman

Jag fixar middan!

Första måltidsboken

Om boken

Johanna Westman är alla småbarnsföräldrars bästa vän i köket! Uppföljaren till Första och Andra Mosboken. När barnet ska gå från mos till riktig mat är detta den perfekta boken.

"Det är lätt att bli en matcurlande förälder. Man lagar älsklingsrätter, belönar med glass, faller för reklamkampanjer, korvtjatet, snabbmatskedjornas sluga tricks och sin egen trötthet. Väl inne i halvfabrikatsträsket är resan ur det en tung golgatavandring. När barnet för tredje gången ratat dina hemrullade köttbullar med uppmaningen 'Jag vill ha riktiga köttbullar' - det vill säga de frysta i storpack - ja, då är man inte så kaxig. Det bästa är att aldrig ge sig in i det där träsket. Att lägga en bra matgrund som bygger på riktiga råvaror är som att ge en omsorgsfull passning precis framför mål och göra sitt barn till en vinnare. Man gör inga mål utan är ett bra försvar (nyttig mat) och en trygg, stadig backlinje - och det är det som är din roll genom att servera det som ditt barn behöver. Livet är inte ett sprintlopp, det är en maratonlöpning, och maten måste vara därefter. Det betyder inte att du ska bli slav under nyttodieter eller bli en hälsokostfascist. Våra farföräldrar la upp en bra diet för sina barn utan att ens kunna stava till glykemiskt index. Sunt förnuft är ledordet."
/Johanna Westman - matcoach i vardagen

Ur boken, som innehåller frukost-, lunch-, mellanmåls- och middagsrecept: Blåbärspannkakor Smoothie Quesadillas med rotfruktsfyllning Pytt i panna Italienska bönbiffar Avokadodipp Nyponsoppa Scones Tekakor Thailändsk fisksoppa Fiskpinnar Laxburgare Pasta carbonara Wallenbergare Köttfärslimpa






Johanna Westman

Första måltidsboken

Relaterat

Jag fixar middan!

Om boken

Jag fixar middan är en dröm jag har närt sedan länge och som är en del i allt jag gör - att få in barnen i köket. Med glädje och lust såklart, men kanske kan det börja med att man bestämmer att barn fixar middagen en dag i veckan.

Tänk er revolutionen. En dag i veckan är det barnen som lagar maten, i alla familjer i hela Sverige! Och varje gång de ställer sig vid grytorna så lär de sig något nytt. De lär sig experimentera med matvaror, att handla rätt, hantera råvaror på rätt sätt och att utforska sina smaksinnen. Dessutom lär de bli modigare och mer nyfikna, och få bättre självförtroende på kuppen.

Att kunna laga mat från grunden lär oss nämligen att uppskatta matens värde. Med riktiga kunskaper kan vi göra bättre val och bli mer kreativa. Matlagning är en oerhört stor och viktig del av livet, och att laga mat är ett sätt att visa omsorg, kärlek och uppmärksamhet. Det gör också att vi värnar om miljön, vår framtid och vår hälsa.

Jag fixar middan består av 52 recept - en dag i veckan året runt. Recepten är uppdelade efter säsong och mer än hälften av recepten är vegetariska eftersom det ingår i ett modernt miljötänk som känns relevant och viktigt i den tid vi lever i. Förutom rena recept finns det flera utbildande "skolor" för att ge mer trygghet i vid spisen. Hackskola, redskapsinformation, fiskskola och mycket annat.

Recepten är uppbyggda för ett mer effektivt och strukturerat sätt att laga mat. Man förbereder och preppar innan man sätter igång för att det ska bli mindre kaotiskt och för att göra det lättare för barnen att lyckas i köket.
/Johanna Westman

Johanna Westman

Jag fixar middan!

Nyheter

Laga pannkakor som Pippi Långstump

Här är den – den perfekta kokboken för alla barn som bor ensamma i ett stort hus tillsammans med en apa och en häst. Men – den fungerar också utmärkt om man inte har en apa eller en häst. Om man till exempel bor med en familj som består av stora och små personer som bara vill laga eller baka något gott tillsammans. Vi firar boksläppet med att bjuda på receptet på Pippis pannkakor!

Johanna Westman tillbaka med ny kokbok för unga kockar

Om alla lät barnen ta ansvar för middagslagandet en dag i veckan – vilken matrevolution det skulle bli! I Jag fixar middan presenterar Johanna Westman 52 enkla och goda recept och knep som får både barn och föräldrar att känna sig trygga i köket.

Baka Johanna Westmans kanel- och kardemummabullar

Stora kakor, småkakor, bullar och bröd. I Johanna Westmans Cookie rookie finns allt en bagare kan önska!

Baka Johanna Westmans kolasnittar

Vad är lyxigare än att bjuda på hembakade småkakor till sommarfikat! I Johanna Westmans Cookie rookie finns massor av enkla recept på stora kakor, småkakor, bullar och bröd.

Baka Johanna Westmans hallonkaka

Vill du bjuda på gofika så finns massor av goda och enkla recept i Johanna Westmans sprillans nya bok Cookie rookie – för dig som älskar att baka! Till exempel den här förföriskt goda hallonkakan som dessutom är enkel att göra och lätt att ta med sig till picknickfilten.