bok

Livsfarliga miljoner!

Lena Lilleste

Författare

Beskrivning

2011-03-17
Svenska
9-12

Författare

Lena Lilleste

Femte delen i den populära serien om Tommy och Flisen! Verklighetstrogna och lättlästa deckare som engagerar!

Kom! skriker Flisen otåligt.
- Hittar du inte bollen? ropar Tommy, med dina tåfjuttar så kan …
- Jag har hittat en gubbe! Skynda dig!
Tommy springer bakom målet och fäktar sig genom buskarna. Han är nära att stuka foten och han får en gren i ansiktet när han rundar en stor buske innan han kommer ut på ett motionsspår. Sen tvärstannar han.
En gammal gubbe med tunt grått hår sitter på marken och tar sig om foten. Gubben gör en grimas med hela ansiktet och Tommy ser att han har riktigt ont. Hans käpp ligger slängd en bit framför honom.

Den skadade gubben heter Valter, är 77 år och bor på ett vårdhem i närheten. Han är en stenrik hypokondriker med en stor dvd-filmssamling och är riktigt kul att vara med, tycker Tommy och Flisen. Han känns som världen bästa morfar!
Men ganska snart visar det sig att det är en hel del skumma saker som händer runt Valter. Pengar försvinner spårlöst ur plånboken och det visar sig att hans lägenhet blivit såld utan hans vetskap … Tommy och Flisen bestämmer sig för att ta reda på vem det är som stjäl. Kan det vara Valters ständigt panka brorsdotter Louise? Hans betydligt yngre fästmö Elsa? Eller är det någon helt annan?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Tommy & Flisen

Publiceringsdatum

2011-03-17

Läsordning

5

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129678802

Antal Sidor

189

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

217

Vikt (kg)

0.347

Bredd (mm)

139

 

Blodspår i skolan

Om boken

Max och Penny är superbra på att lösa mysterier! Och det är tur, för det händer en hel del skumma saker på deras skola ...
Hela klassen är i biblioteket och lånar böcker när skolbibliotekarien försvinner iväg för att hämta något. Men hon kommer aldrig tillbaka! Vart har hon tagit vägen? Max och Penny följer ledtrådarna och när de hittar blodspår på golvet i korridoren inser de att hon har råkat riktigt illa ut.Skoldeckarna är en lättläst serie av författaren Lena Lilleste och tecknaren Lena Forsman. Böckerna har kort och läsvänlig text, spännande handling och massor av färgstarka bilder. Själva berättelserna är skrivna med små bokstäver, men i bilderna finns pratbubblor med stora bokstäver. Man kan alltså öva läsning på två nivåer. Och det bästa av allt: det är så spännande att man glömmer att man övar!

Lena Lilleste, Lena Forsman

Blodspår i skolan

Spionen

Om boken

Max och Penny är superbra på att lösa mysterier! Och det är tur, för det händer en hel del skumma saker runt omkring dem.

Max och Penny är med Pennys föräldrar i Stockholm över helgen. De bor på hotell och har fått ett eget rum! Efter middagen ser Max och Penny en äldre man som går runt med ett förstoringsglas i korridoren, och senare på kvällen knackar han på deras hotelldörr och ropar på Penny. Vem är mannen - och hur kan han veta vad Penny heter? Nästa dag smyger de efter mannen till en park och då förstår de att han är riktigt farlig ...

Skoldeckarna är en lättläst serie av författaren Lena Lilleste och tecknaren Lena Forsman. Böckerna har kort och läsvänlig text, spännande handling och massor av färgstarka bilder. Själva berättelserna är skrivna med små bokstäver, men i bilderna finns pratbubblor med stora bokstäver. Man kan alltså öva läsning på två nivåer. Och det bästa av allt: Det är så spännande att man glömmer att man övar!

Lena Lilleste, Lena Forsman

Spionen

 

Relaterat

Nyheter

Mera lättläst lagom till terminsstart

Fyra nya tillskott i Lättläst-biblioteket, perfekta till vårterminen. Pratbubblor med versal text kombineras med läsvänliga gemener i brödtexten. Det klockrena sättet att öva läsning!

Lättläst, fartfyllt och spännande!

Nu utökar vi vårt Lättläst-bibliotek med tre nya titlar. Perfekt för barnet som just börjat läsa själv! Böckerna har alltid både läsvänliga gemener samt pratbubblor med versal text.

Två nya titlar i vår Lättläst-serie

Lagom till skolstarten utökar vi vår Lättläst-serie med två nya titlar som presenterar humoristiska och intressanta djurfakta och ett nytt mysterium för skoldeckarna Max och Penny!