bok

Livsfarliga miljoner!

Lena Lilleste

Författare

Beskrivning

2011-09-05
Svenska
9-12

Författare

Lena Lilleste

Femte delen i den populära serien om Tommy och Flisen! Verklighetstrogna och lättlästa deckare som engagerar!

Kom! skriker Flisen otåligt.
- Hittar du inte bollen? ropar Tommy, med dina tåfjuttar så kan …
- Jag har hittat en gubbe! Skynda dig!
Tommy springer bakom målet och fäktar sig genom buskarna. Han är nära att stuka foten och han får en gren i ansiktet när han rundar en stor buske innan han kommer ut på ett motionsspår. Sen tvärstannar han.
En gammal gubbe med tunt grått hår sitter på marken och tar sig om foten. Gubben gör en grimas med hela ansiktet och Tommy ser att han har riktigt ont. Hans käpp ligger slängd en bit framför honom.

Den skadade gubben heter Valter, är 77 år och bor på ett vårdhem i närheten. Han är en stenrik hypokondriker med en stor dvd-filmssamling och är riktigt kul att vara med, tycker Tommy och Flisen. Han känns som världen bästa morfar!
Men ganska snart visar det sig att det är en hel del skumma saker som händer runt Valter. Pengar försvinner spårlöst ur plånboken och det visar sig att hans lägenhet blivit såld utan hans vetskap … Tommy och Flisen bestämmer sig för att ta reda på vem det är som stjäl. Kan det vara Valters ständigt panka brorsdotter Louise? Hans betydligt yngre fästmö Elsa? Eller är det någon helt annan?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2011-09-05

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129681550

 

Stölden

Om boken

Elsa är så glad för hon har fått en ny kompis i klassen. Hon heter Amanda och ska sova över hos Elsa ikväll. Tillsammans ska de göra en slimevideo och lägga upp på Elsas Youtube-kanal. De filmar och leker och har jätteroligt, så roligt att Amanda säger att hon alltid vill sova över hos Elsa. Men så snart Amanda åkt hem visar det sig att hon stulit pengar från Elsa, och i skolan nästa dag är hon jättetaskig. Elsa förstår inte vad som har hänt med hennes nya bästis. Varför vill Amanda inte vara hennes vän längre?

Elsa Star är en ny lättläst serie av författaren Lena Lilleste och tecknaren Johanna Arpiainen. Böckerna har kort och läsvänlig text, spännande handling och massor av färgstarka bilder. Själva berättelserna är skrivna med små bokstäver, men i bilderna finns pratbubblor med stora bokstäver. Man kan alltså öva läsning på två nivåer. Och det bästa av allt: Det är så spännande att man glömmer att man övar!

Lena Lilleste, Johanna Arpiainen

Stölden

Relaterat

Nyheter

Mera lättläst lagom till terminsstart

Fyra nya tillskott i Lättläst-biblioteket, perfekta till vårterminen. Pratbubblor med versal text kombineras med läsvänliga gemener i brödtexten. Det klockrena sättet att öva läsning!

Lättläst, fartfyllt och spännande!

Nu utökar vi vårt Lättläst-bibliotek med tre nya titlar. Perfekt för barnet som just börjat läsa själv! Böckerna har alltid både läsvänliga gemener samt pratbubblor med versal text.

Två nya titlar i vår Lättläst-serie

Lagom till skolstarten utökar vi vår Lättläst-serie med två nya titlar som presenterar humoristiska och intressanta djurfakta och ett nytt mysterium för skoldeckarna Max och Penny!