bok

Tid att dö

Anne Cassidy

Författare

Beskrivning

2013-05-13
Svenska
12-15

Författare

Anne Cassidy

Tid att dö är första delen av fyra i en thrillerserie för unga: En mördares anteckningar. Rose Smith har inte sett sin styvbror Joshua på fem år, inte sen hennes mamma och hans pappa försvann. Till slut ska Rose och Joshua träffas och hon är övertygad om att han vill återuppta sökandet efter de försvunna föräldrarna. Rose är däremot väldigt tveksam till att gräva i det förflutna, hon har för längesen gett upp hoppet att de ska återfinnas. När Rose är på väg för att träffa Joshua blir hon vittne till ett knivmord på en kille i hennes skola. Bara ett par dagar senare blir hans flickvän också knivmördad och Rose hittar hennes kropp på kyrkogården.

Polisutredningen går långsamt och Rose tar saken i egna händer. Medan hon försöker reda ut vem som mördat killen och tjejen, fortsätter Joshua jakten på deras föräldrar. Och de är helt ovetande om att deras jakt leder dem till mördarens anteckningar och att de till slut kommer ett steg närmare sina föräldrar ... Anne Cassidy är mästare på att beskriva psykologiska skeenden, hon skriver om svåra saker på ett enkelt sätt, och det är omöjligt att inte bli berörd.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

The cold moon

Originalspråk

Engelska

Översättare

Ylva Kempe

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2013-05-13

Läsordning

0

Produktion

Papper

LABB Bokpapper trähaltigt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129687095

Antal Sidor

320

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

180

Vikt (kg)

0.178

Bredd (mm)

110

Hållbarhet

Recensioner

”Spänningen byggs upp och sen måste man läsa den från pärm till pärm, bums! En väldigt spännande och lättillgänglig bok för dig som sällan hittar något du gillar.” / Susanne Berglund, Helsingborgs Dagblad

Spänningen byggs upp och sen måste man läsa den från pärm till pärm, bums! En väldigt

”man väntar ivrigt på nästa del i serien” / Lena Kåreland, SvD

"Cassidy håller skickligt intrigernas trådar i sin hand. Hon bygger upp en förtätad stämning med mörka kyrkogårdar och romantiska rosenträdgårdar. Historien tar oavbrutet oväntadevändningar, och man väntar ivrigt på nästa del i serien."Lena Kåreland, Svenska Dagbladet

www.mittimellan-ella.blogspot.se

”Jag satt verkligen som klistrad vid första sidan och hade svårt att lägga ifrån mig den.”

"Åh, vilken bra och otroligt spännande bok! Jag hoppades att den skulle vara bra men jag trodde faktiskt inte att den skulle vara så bra. Jag satt verkligen som klistrad vid första sidan och hade svårt att lägga ifrån mig den."MittimEllan

 

Se dig inte om

Om boken

Kate Rickman är en helt vanlig 19-åring. Hon pluggar, jobbar extra på turistbyrån och delar lägenhet med två andra tjejer. Ibland går hon ut på krogen för att festa och träffa killar, men det blir aldrig allvar med någon. Hennes liv är ganska trist och händelselöst. Vardagligt och lugnt.

Det ingen vet är att Kate inte alltid har hetat Kate. Ett tag hette hon Alice. Och innan dess hette hon Jennifer. Jennifer Jones. Som tolvåring blev hon känd i hela England efter att ha slagit ihjäl sin bästa kompis med ett baseballträ.

Se dig inte om är den spännande, fristående fortsättningen på En andra chans. Alice Tully har bytt namn till Kate Rickman, men hennes förflutna finns kvar. Det som hände den där vårdagen när hon fortfarande var Jennifer Jones - när hon följde med kompisarna ner till sjön - går inte att glömma. Och Kate måste försöka hantera det, på ett eller annat sätt.

Anne Cassidy

Se dig inte om

Relaterat