bok

Var är Nicke Nyfiken?

H. A. Rey

Författare

Greg Paprocki

Illustratör

Beskrivning

2013-03-05
Svenska
3-6

Författare

H. A. Rey

Illustratör

Greg Paprocki

Formgivare omslag

Anders Bergström

Nicke är en mycket nyfiken liten apa. Nu har han hittat olika hus, det ena mer fantastiskt än det andra: en koja, ett slott, en husvagn, en fyr ...

"Vad finns det där inne? Det undrar vi så. Vi följer med Nicke som nu knackar på!"

Inuti husen finns det många fina saker som är svåra att hitta. Kan du hjälpa honom att leta? Och ser du var han själv gömmer sig någonstans? Kom och följ med Nicke Nyfiken på upptäcktsfärd i denna leta-och-hitta-bok på vers!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Where is Curious George?

Originalspråk

Engelska

Översättare

Jenny Vargensten

Språk

Svenska

Serie

Nicke Nyfiken

Publiceringsdatum

2013-03-05

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129687972

Antal Sidor

28

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

262

Vikt (kg)

0.48

Bredd (mm)

260

Recensioner

”Teckningarna är färgglada och tydliga och texterna enkla, lättlästa och skrivna på rim.” / Ingelill Mosander, Aftonbladet

 

God Jul Nicke Nyfiken

Om boken

När Nicke och mannen med den gula hatten ska köpa gran kommer Nicke bort! Han klättrar upp i en stor, fin gran som plötsligt huggs ner och fraktas iväg till barnsjukhuset. Men även om Nicke är rädd så är han förstås nyfiken också. På sjukhuset är det ju så roligt och spännande! Och den nya granen, som är så fin, måste ju dekoreras. Det sätter Nicke igång med - på sitt sätt! Oj så tokigt det blir. Men till sist får barnen förstås en väldigt kul jul med Nickes hjälp!

Ett roligt Nickeäventyr med härliga bilder!

H. A. Rey, Margret Rey, H. A. Rey

God Jul Nicke Nyfiken

 

 

Relaterat

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet