bok

Dömd

Amargitrilogin

Pascale Vallin Johansson

Författare

Beskrivning

2014-03-19
Svenska
9-12

Författare

Pascale Vallin Johansson

Det finns ingen rättvisa, det inser Amir, Lo och Vidar så snart de kommit som fosterbarn till gården Himmelsfrid. Gården är allt annat än himmelslik; barnen bevakas hela tiden och straffas så fort de gör minsta lilla fel. Där härskar Gunvor, eller fostermor, som hon vill kallas. Hennes uppgift är att göra folk av barn till dömda mördare.

Amir, Lo och Vidar tror alla tre att deras mammor är oskyldigt dömda, och tillsammans tänker de ta reda på sanningen. Frågan är bara hur de ska ta sig över muren med elstängsel som omringar Himmelsfrid. Kan de få hjälp av dolda krafter? Och vågar de verkligen lita på varandra?

Dömd är den första delen i Amargitrilogin, en spännande och magisk berättelse om kampen för frihet.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Amargi

Publiceringsdatum

2014-03-19

Läsordning

1

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129690002

Recensioner

”Dömd” på tio i topp-listan i kategorin Kapitelböcker 9-12 år /Bokjuryn

www.litteraturmagazinet.se

”Någon för den som är i slukaråldern att sätta tänderna i!”

barnungdomsbloggen.wordpress.com

”Ååååh, jag döör vad spännande den här första boken i serien var! Varför är inte del två här NU? En klassisk första del som slutar med en gigantisk cliffhanger!”

bibliotekskatten.blogspot.se

”Den är spännande, lite läskig och har de där lite magiska inslagen som är riktigt stort just nu”

bokfreak.se

”Detta är riktigt spännande, samtidigt sorligt och lite fantasy-light, och jag gillar det.”

prickigapaula.blogspot.se

”Dömd är väldigt spännande, en slukarbok. Men det är jobbigt när man läser en bok precis när den kommer ut och den slutar som den gör. För jag vill ha del två typ nu. Men inte den kommer först till hösten.”

 

Snöstjärna

Om boken

Det är lätt att inbilla sig saker i ett sådant här spöklikt hus. Men så hör jag något inifrån mörkret.

Snyftningar! Ljudet av en flicka som gråter.

I ett hus där det inte bor någon flicka.

Det är höst och Solveig har börjat i sin nya skola i Beckomberga där hon stormtrivs. Men allt är inte som det ska med kompisen Daniel. Han glider undan och beter sig konstigt. Solveig försöker förstå vad som döljer sig bakom hans underliga beteende och när hans mormor plötsligt dör börjar hon se tecken. En kråka hackar på fönstret, som om den har ett viktigt meddelande. Och en av Solveigs tavlor ändrar skepnad, trots att ingen varit nära den med vare sig färg eller pensel. Kan det vara Daniels mormor som söker kontakt från andra sidan? Vill hon att Solveig ska hjälpa Daniel på något sätt?

Spänning, kärlek och kallar kårar i den andra boken i den magiskt spännande trilogin Fågelspår. Snöstjärna är en fristående fortsättning på Jordängel.

Pascale Vallin Johansson

Snöstjärna

 

Relaterat

Nyheter

Magisk realism på nedlagt mentalsjukhus

Fågelspår-trilogin börjar här! Jordängel är ett fint porträtt av två ensamma ungdomar: trettonåringarna Solveig och Daniel. Det blir mystiskt nervkittlande i denna bok – där verkliga målningar spelar en central roll.

”Det var en flicka på ett svartvitt fotografi som drog in mig i historien”

Nu är författaren bakom Amargitrilogin tillbaka med en spännande berättelse om stark vänskap som kan förändra allt. Inspiration har hon hämtat från en historisk plats; ett hem för föräldralösa flickor.