bok

Dömd

Amargitrilogin

Pascale Vallin Johansson

Författare

Beskrivning

2014-03-24
Svenska
9-12

Författare

Pascale Vallin Johansson

Det finns ingen rättvisa, det inser Amir, Lo och Vidar så snart de kommit som fosterbarn till gården Himmelsfrid. Gården är allt annat än himmelslik; barnen bevakas hela tiden och straffas så fort de gör minsta lilla fel. Där härskar Gunvor, eller fostermor, som hon vill kallas. Hennes uppgift är att göra folk av barn till dömda mördare.

Amir, Lo och Vidar tror alla tre att deras mammor är oskyldigt dömda, och tillsammans tänker de ta reda på sanningen. Frågan är bara hur de ska ta sig över muren med elstängsel som omringar Himmelsfrid. Kan de få hjälp av dolda krafter? Och vågar de verkligen lita på varandra?

Dömd är den första delen i Amargitrilogin, en spännande och magisk berättelse om kampen för frihet.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Amargi

Publiceringsdatum

2014-03-24

Läsordning

1

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129690002

Recensioner

”Dömd” på tio i topp-listan i kategorin Kapitelböcker 9-12 år /Bokjuryn

www.litteraturmagazinet.se

”Någon för den som är i slukaråldern att sätta tänderna i!”

barnungdomsbloggen.wordpress.com

”Ååååh, jag döör vad spännande den här första boken i serien var! Varför är inte del två här NU? En klassisk första del som slutar med en gigantisk cliffhanger!”

bibliotekskatten.blogspot.se

”Den är spännande, lite läskig och har de där lite magiska inslagen som är riktigt stort just nu”

bokfreak.se

”Detta är riktigt spännande, samtidigt sorligt och lite fantasy-light, och jag gillar det.”

prickigapaula.blogspot.se

”Dömd är väldigt spännande, en slukarbok. Men det är jobbigt när man läser en bok precis när den kommer ut och den slutar som den gör. För jag vill ha del två typ nu. Men inte den kommer först till hösten.”

 

Eldöga

Om boken

Framför en av tavlorna, längst bort i rummet, står en tjej med ryggen mot mig. Jag ryser när jag ser att hon har glänsande guldgula bärnstenar inflätade i sitt långa bruna hår. Precis som tjejen i min dröm.

En dag ringer det på dörren och där utanför står Solveigs biologiska pappa. Solveig blir chockad, samtidigt känner hon genast en dragning till pappan, som hon inte träffat sen hon var bebis. Det är som om de förstår varandra. Solveig blir medbjuden på filmpremiärer och kändisfester. Det verkar som om hennes pappa känner alla! Samtidigt får pojkvännen Daniel en ny kompis och Solveig känner sig svartsjuk. Varför är den nya kompisen så viktig helt plötsligt?

När Solveig en kväll får besök av en koltrast undrar hon vad fågeln har för budskap den här gången. Och snart dras hon in i ett mysterium som visar sig ha koppling till hennes pappa …

Mystik, kärlek och familjehemligheter i den tredje och avslutande delen i den magiskt spännande trilogin Fågelspår. Eldöga är en fristående fortsättning på Jordängel och Snöstjärna.

Pascale Vallin Johansson

Eldöga

 

Relaterat

Nyheter

Spänning, kärlek och kalla kårar

Ett kråkslott med ekon från det förflutna, en tavla som byter motiv och gamla familjehemligheter. Det är några av huvudingredienserna i Snöstjärna, del två i den magiskt spännande trilogin Fågelspår.

Magisk realism på nedlagt mentalsjukhus

Fågelspår-trilogin börjar här! Jordängel är ett fint porträtt av två ensamma ungdomar: trettonåringarna Solveig och Daniel. Det blir mystiskt nervkittlande i denna bok – där verkliga målningar spelar en central roll.

”Det var en flicka på ett svartvitt fotografi som drog in mig i historien”

Nu är författaren bakom Amargitrilogin tillbaka med en spännande berättelse om stark vänskap som kan förändra allt. Inspiration har hon hämtat från en historisk plats; ett hem för föräldralösa flickor.