bok

Flykt

Amargitrilogin

Pascale Vallin Johansson

Författare

Beskrivning

2014-09-01
Svenska
9-12

Författare

Pascale Vallin Johansson

Lo, Amir och Vidar är på flykt från mardrömstillvaron på fosterhemmet Himmelsfrid. De tar sig till Stockholm för att hitta sina mammor och befria dem från deras fängelsestraff. Men vem är egentligen den där Mästaren som verkar ligga bakom allt som sker? Och vad är det för ödestavlor som hen letar efter? Snart förstår barnen att de är del av något mycket större. Nu handlar det inte längre bara om att rädda deras mammor - det handlar om att rädda världen!

Flykt är den andra delen i Amargitrilogin, ett magiskt och spännande äventyr om kampen för frihet.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-09-01

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129690019

Recensioner

”Vallin Johansson kan konsten att bjuda på rafflande läsning.” /BTJ

"Flykt är en korpsvart saga, en blandning av magi, new age och skräck i actionsthrillerns form där handlingen snabbt drivs framåt.Stämningen är paranoid - vem kan de lita på? Varandra? Frågorna blir fler och fler. Personerna är välfångade, liksom miljöerna - allt från det avfolkade nordligaste Norrland försänkt i snö och köld, till Stor-Stockholms folkmyller. Vallin Johansson kan konsten att bjuda på rafflande läsning."Gull Åkerblom

jenny.jennytranslation.com

”Boken är välskriven och man rycks med direkt. Den är fruktansvärt bra!!”

 

Snöstjärna

Om boken

Det är lätt att inbilla sig saker i ett sådant här spöklikt hus. Men så hör jag något inifrån mörkret.

Snyftningar! Ljudet av en flicka som gråter.

I ett hus där det inte bor någon flicka.

Det är höst och Solveig har börjat i sin nya skola i Beckomberga där hon stormtrivs. Men allt är inte som det ska med kompisen Daniel. Han glider undan och beter sig konstigt. Solveig försöker förstå vad som döljer sig bakom hans underliga beteende och när hans mormor plötsligt dör börjar hon se tecken. En kråka hackar på fönstret, som om den har ett viktigt meddelande. Och en av Solveigs tavlor ändrar skepnad, trots att ingen varit nära den med vare sig färg eller pensel. Kan det vara Daniels mormor som söker kontakt från andra sidan? Vill hon att Solveig ska hjälpa Daniel på något sätt?

Spänning, kärlek och kallar kårar i den andra boken i den magiskt spännande trilogin Fågelspår. Snöstjärna är en fristående fortsättning på Jordängel.

Pascale Vallin Johansson

Snöstjärna

Relaterat

Nyheter

Magisk realism på nedlagt mentalsjukhus

Fågelspår-trilogin börjar här! Jordängel är ett fint porträtt av två ensamma ungdomar: trettonåringarna Solveig och Daniel. Det blir mystiskt nervkittlande i denna bok – där verkliga målningar spelar en central roll.

”Det var en flicka på ett svartvitt fotografi som drog in mig i historien”

Nu är författaren bakom Amargitrilogin tillbaka med en spännande berättelse om stark vänskap som kan förändra allt. Inspiration har hon hämtat från en historisk plats; ett hem för föräldralösa flickor.