bok

Flykt

Amargitrilogin

Pascale Vallin Johansson

Författare

Beskrivning

2014-09-04
Svenska
9-12

Författare

Pascale Vallin Johansson

Lo, Amir och Vidar är på flykt från mardrömstillvaron på fosterhemmet Himmelsfrid. De tar sig till Stockholm för att hitta sina mammor och befria dem från deras fängelsestraff. Men vem är egentligen den där Mästaren som verkar ligga bakom allt som sker? Och vad är det för ödestavlor som hen letar efter? Snart förstår barnen att de är del av något mycket större. Nu handlar det inte längre bara om att rädda deras mammor - det handlar om att rädda världen!

Flykt är den andra delen i Amargitrilogin, ett magiskt och spännande äventyr om kampen för frihet.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-09-04

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129690019

Recensioner

”Vallin Johansson kan konsten att bjuda på rafflande läsning.” /BTJ

"Flykt är en korpsvart saga, en blandning av magi, new age och skräck i actionsthrillerns form där handlingen snabbt drivs framåt.Stämningen är paranoid - vem kan de lita på? Varandra? Frågorna blir fler och fler. Personerna är välfångade, liksom miljöerna - allt från det avfolkade nordligaste Norrland försänkt i snö och köld, till Stor-Stockholms folkmyller. Vallin Johansson kan konsten att bjuda på rafflande läsning."Gull Åkerblom

jenny.jennytranslation.com

”Boken är välskriven och man rycks med direkt. Den är fruktansvärt bra!!”

 

Eldöga

Om boken

Framför en av tavlorna, längst bort i rummet, står en tjej med ryggen mot mig. Jag ryser när jag ser att hon har glänsande guldgula bärnstenar inflätade i sitt långa bruna hår. Precis som tjejen i min dröm.

En dag ringer det på dörren och där utanför står Solveigs biologiska pappa. Solveig blir chockad, samtidigt känner hon genast en dragning till pappan, som hon inte träffat sen hon var bebis. Det är som om de förstår varandra. Solveig blir medbjuden på filmpremiärer och kändisfester. Det verkar som om hennes pappa känner alla! Samtidigt får pojkvännen Daniel en ny kompis och Solveig känner sig svartsjuk. Varför är den nya kompisen så viktig helt plötsligt?

När Solveig en kväll får besök av en koltrast undrar hon vad fågeln har för budskap den här gången. Och snart dras hon in i ett mysterium som visar sig ha koppling till hennes pappa …

Mystik, kärlek och familjehemligheter i den tredje och avslutande delen i den magiskt spännande trilogin Fågelspår. Eldöga är en fristående fortsättning på Jordängel och Snöstjärna.

Pascale Vallin Johansson

Eldöga

Relaterat

Nyheter

Spänning, kärlek och kalla kårar

Ett kråkslott med ekon från det förflutna, en tavla som byter motiv och gamla familjehemligheter. Det är några av huvudingredienserna i Snöstjärna, del två i den magiskt spännande trilogin Fågelspår.

Magisk realism på nedlagt mentalsjukhus

Fågelspår-trilogin börjar här! Jordängel är ett fint porträtt av två ensamma ungdomar: trettonåringarna Solveig och Daniel. Det blir mystiskt nervkittlande i denna bok – där verkliga målningar spelar en central roll.

”Det var en flicka på ett svartvitt fotografi som drog in mig i historien”

Nu är författaren bakom Amargitrilogin tillbaka med en spännande berättelse om stark vänskap som kan förändra allt. Inspiration har hon hämtat från en historisk plats; ett hem för föräldralösa flickor.