bok

God jul

Kakor, knäck och karameller

Clara Lidström

Författare

Annakarin Nyberg

Författare

Halvklot

Ändra format

Beskrivning

2015-10-14
Svenska
9-12

Författare

Clara Lidström, Annakarin Nyberg

Formgivare omslag

Mikael Engblom

December ... Nedräkningen inför jul har börjat och det är dags att sätta igång med julstöket, en massa härligt bak och pyssel. Det är en tid för gemenskap och också för att umgås över generationsgränserna.

I God jul - Kakor, knäck och karameller presenteras 25 recept på ljuvliga - och juliga - godsaker, såsom de självklara lussekatterna och pepparkakorna, men också pepparkakspannacotta, polkamaränger, juldadlar och mycket mer. Dessutom finns beskrivningar på roligt pyssel med förslag på både gå-bort-present och pynt.

"Underbara Clara" Lidström och Annakarin Nyberg är tillbaka med en ny bok efter succéserien Steg-för-steg, som uppmuntrar barn att baka, fixa och odla utan vuxnas inblandning. Nu ligger istället fokus på att göra tillsammans - och att låta julen och alla dess förberedelser bli en lustfylld tid med mindre stress och mer gemenskap!

Baka - steg för-steg var Adlibris mest sålda kokbok, alla kategorier, 2014.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-10-14

Läsordning

0

Omslagsfotograf

Clara Lidström

Produktion

Papper

Träfritt obestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129697827

Antal Sidor

77

Ryggbredd (mm)

14

Höjd (mm)

233

Vikt (kg)

0.423

Bredd (mm)

194

Format

Halvklot

Recensioner

”Här osar det gammeldags jul, med klassiker som mintkyssar och ischoklad. Du får också lära dig hur du pysslar kristyränglar, julhjärtan och smällkarameller.” /Expressen

 

Barnens stora kokbok

Om boken

Släpp loss barnen i köket! Våren 2014 släpptes Baka, första delen i den prisbelönta Steg-för-steg-serien av Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg, och framgången lät inte vänta på sig. Baka blev samma år utnämnd till årets bästsäljare i kategorin kokbok av Adlibris. Sedan dess har fler titlar i serien släppts, och nu har det blivit dags att samla några av dem i Barnens stora kokbok. Den här kokboken vänder sig direkt till barnen, och känslan som förmedlas är "det här kan jag göra själv"! Instruktionerna är tydligt och lekfullt illustrerade i steg-för-steg-form av Katy Kimbell och Li Söderberg - och det är omöjligt att inte smittas av skaparglädjen som genomsyrar boken.Barnens stora kokbok innehåller alla recept från Baka, Laga och Kalas samt tio nya recept på mellanmål.Priser och utmärkelser:Baka: Årets bästsäljare i kategorin kokbok, 2014 (Adlibris)Odla: Årets måltidslitteratur, kategorin barn och ungdom, 2015 (Måltidsakademien)Odla: Nominering till Carl von Linné-plaketten i kategorin bästa fackbok för barn eller ungdomar, 2015 (Svensk biblioteksförening)

Clara Lidström, Annakarin Nyberg, Katy Kimbell

Barnens stora kokbok

Relaterat

Jag fixar middan!

Om boken

Jag fixar middan är en dröm jag har närt sedan länge och som är en del i allt jag gör - att få in barnen i köket. Med glädje och lust såklart, men kanske kan det börja med att man bestämmer att barn fixar middagen en dag i veckan. Tänk er revolutionen. En dag i veckan är det barnen som lagar maten, i alla familjer i hela Sverige! Och varje gång de ställer sig vid grytorna så lär de sig något nytt. De lär sig experimentera med matvaror, att handla rätt, hantera råvaror på rätt sätt och att utforska sina smaksinnen. Dessutom lär de bli modigare och mer nyfikna, och få bättre självförtroende på kuppen.Att kunna laga mat från grunden lär oss nämligen att uppskatta matens värde. Med riktiga kunskaper kan vi göra bättre val och bli mer kreativa. Matlagning är en oerhört stor och viktig del av livet, och att laga mat är ett sätt att visa omsorg, kärlek och uppmärksamhet. Det gör också att vi värnar om miljön, vår framtid och vår hälsa.Jag fixar middan består av 52 recept - en dag i veckan året runt. Recepten är uppdelade efter säsong och mer än hälften av recepten är vegetariska eftersom det ingår i ett modernt miljötänk som känns relevant och viktigt i den tid vi lever i. Förutom rena recept finns det flera utbildande "skolor" för att ge mer trygghet i vid spisen. Hackskola, redskapsinformation, fiskskola och mycket annat.Recepten är uppbyggda för ett mer effektivt och strukturerat sätt att laga mat. Man förbereder och preppar innan man sätter igång för att det ska bli mindre kaotiskt och för att göra det lättare för barnen att lyckas i köket./Johanna Westman

Johanna Westman

Jag fixar middan!

Nyheter

”Barnens stora kokbok” vinnare i Årets svenska Måltidslitteratur

Ett varmt grattis till Clara Lidström och Annakarin Nyberg!

Att tänka på när du går på auktion

Ska du på auktion i sommar? Här tipsar Annakarin Nyberg om hur du lyckas med att göra riktiga auktionsfynd.

Vi bjuder på ett recept från ”Barnens stora kokbok”

Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg kommer äntligen med en ny kokbok där de samlar alla sina bästa recept från steg-för-steg serien.