bok

Odla

Steg för steg

Clara Lidström

Författare

Annakarin Nyberg

Författare

Katy Kimbell

Illustratör

Beskrivning

2015-03-11
Svenska
6-9

Författare

Clara Lidström, Annakarin Nyberg

Illustratör

Katy Kimbell

Formgivare omslag

Li Söderberg

Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Bästa måltidsbok för barn".

Varför finns det inte fler faktaböcker som barn kan använda utan inblandning från föräldrar? Ur den tanken föddes idén till Clara Lidströms och Annakarin Nybergs gör-det-själv-böcker för barn. En serie böcker som vänder sig till lågstadiebarnet som gillar att baka, fixa och odla.

Odla innehåller tydliga beskrivningar på lätta odlingsprojekt att pyssla med, till exempel att odla tomater och solrosor, sätta vitlök och laga vitlöksost, göra ett spel av bönor eller varför inte se vad naturens skafferi har att erbjuda? Alla beskrivningarna är lekfullt illustrerade i steg-för-steg-form av Katy Kimbell och Li Söderberg.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-03-11

Omslagsfotograf

Clara Lidström

Produktion

Papper

Amber Graphic

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129690774

Antal Sidor

53

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

248

Vikt (kg)

0.372

Bredd (mm)

200

Recensioner

”Ökad kunskap om hur maten blir till ger också ökad respekt för råvarorna.” /SvD

"Ökad kunskap om hur maten blir till ger också ökad respekt för råvarorna. Man säger inte blää om de morötter man själv vattnat och tagit hand om en hel sommar. Den insikten ligger bakom den här boken som riktar sig till barn i lågstadieåldern. Här finns tecknade beskrivningar av lätta odlingsprojekt, från tomater och solrosor till vitlök och potatis. Samt en extra lektion i att plantera harbajs och göra roliga frisyrer av snabbväxande gräs."

”Exemplen visas i både text och bild, steg för steg på ett lättsamt och överskådligt vis.” /Trelleborgs Allehanda

”Liksom i de tidigare böckerna är upplägget roligt och illustrationerna fina och färgglada.” /Sundsvalls Tidning

”… humoristiska och lustfyllda odlingstips, exempelvis att plantera harspillning för att se vad haren har ätit.” /Sköna Hem

”Den här boken är klockren till målgruppen barn. Lätta och roliga tips på projekt som handlar om odling. Saker som är roliga att göra tillsammans …” /Gefle Dagblad

familjensundberg.se

”Projekten är roliga och enkla och lockar garanterat fram barnens kreativitet och skaparlusta.”

"Boken är skriven på ett mycket lättsamt sätt. Det är bild- och textinstruktioner samt fakta blandat med rolig kuriosa. Projekten är roliga och enkla och lockar garanterat fram barnens kreativitet och skaparlusta. Det kommer inte vara några större svårigheter för barnen att följa de illustrativa bilderna och förklaringarna utan jag tror att de galant klarar av flera av projekten helt på egen hand."

www.tv4.se

Clara Lidström och Annakarin Nyberg gästar Vardagspuls

 

Gör det själv

Om boken

Varför finns det inte fler faktaböcker som barn kan använda utan inblandning från föräldrar? Ur den tanken föddes idén till Clara Lidströms och Annakarin Nybergs gör-det-själv-böcker för barn. En serie böcker som vänder sig till lågstadiebarnet som gillar att baka, fixa och odla.

Den här boken innehåller listor, mallar, kalendersidor, mönsterpapper, klistermärken och några av de allra bästa tipsen, idéerna och projekten hämtade ur den populära steg-för-steg-serien. Här får du inspiration till att fortsätta skapa.

Så sätt igång och klistra, klipp och skriv egna listor och recept för att skapa din alldeles egna personliga bok.

Clara Lidström, Annakarin Nyberg, Katy Kimbell

Gör det själv

 

Relaterat

Tuffa dinosaurier

Om boken

Visste du att en brontosaurus som levde för många miljoner år sedan vägde lika mycket som fyra elefanter? Och att en spinosaurus kunde svälja en hel haj i en tugga? I den här färgstarka, faktaspäckade boken får du lära känna sju olika dinosaurier – både på utsidan och insidan.
Tuffa dinousaurier är den andra fristående delen i en prisbelönt norsk faktaserie. Här får du följa med Ida och Tim som vet det mesta om dessa mytomspunna djur- och kan göra även dig till ett dinosaurieproffs! Lise Halsnes bjuder på en underhållande, lekfull och detaljrik skildring om djuren som är omöjliga att inte fascineras av. Perfekt för alla vetgiriga från 3 år och uppåt.

Line Halsnes, Line Halsnes

Tuffa dinosaurier

Alla äter alla

Om boken

I naturen går ingen säker. Där finns insekter och fåglar, fiskar och rävar. Alla vill de ha mat, men alla riskerar också att bli någon annans måltid. En efter en äter djuren upp varandra och bygger tillsammans en näringskedja som blir allt längre och längre.
En extraordinär naturbok i stort liggande format, där varje uppslag berättar en historia om ett vackert och våldsamt, hungrigt djur. Läsningen garanterar skräckblandad förtjusning, för stora och små.Aron Landahl är född 1984 och bosatt i Uppsala. Han är illustratör, musiker och sjuksköterska. Han debuterade med mysrysaren Dropp dropp (2019) och har sedan dess illustrerat flera böcker med texter av Barbro Lindgren.

Aron Landahl, Aron Landahl

Alla äter alla

Fasliga fakta om köttätande växter

Om boken

Vilken köttätande växt liknar en orm? Kan man ha en köttätande växt hemma? Och vad matar man den med då? Det och många andra frågor kan du få svar på i denna lättlästa och roliga faktabok om växtvärldens köttätare.

I serien Fasliga fakta presenteras företeelser som sällan tas upp i vanliga faktaböcker. Kittlande och lagom skruvade fakta, som med en stor portion humor och kluriga illustrationer lockar även den mest ovilliga läsare att läsa vidare.

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

Fasliga fakta om köttätande växter

Stora roliga skogsboken

Om boken

Lek i skogen året runt!

Det finns massor av kul att hitta på i skogen! Leta vårtecken, spela naturbingo, gör en igelkottskoja, pyssla med löv och kastanjer, baka egna talgbollar till hungriga småfåglar, kasta prick med kottar och mycket mer. Här kommer en bok sprängfylld med tips på roliga aktiviteter, pyssel, bus och lek som passar både stora och små. Boken är uppdelad i de fyra årstiderna så att det blir enkelt att hitta något att göra som passar extra bra på våren, sommaren, hösten eller vintern. Allt detta varvas med spännande fakta om Sveriges djur och natur. Visste du till exempel att björnar sover 200 dagar om året eller att citronfjärilen har 6000 ögon?

En maffig bok som räcker länge - den enda du behöver för att ha roligt i skogen hela året om!

Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn, podcasten Julias coola djur och sina tidigare barnböcker Kul i skogen och Världens coolaste djur enligt Julia. Illustratören Cecilia Heikkilä är en mästare på djur och natur och har skapat de underbara bilderna som inspirerar till att ge sig ut och upptäcka i skog och mark.

Julia Undén Wiberg, Cecilia Heikkilä

Stora roliga skogsboken

Nyheter

”Barnens stora kokbok” vinnare i Årets svenska Måltidslitteratur

Ett varmt grattis till Clara Lidström och Annakarin Nyberg!

Att tänka på när du går på auktion

Ska du på auktion i sommar? Här tipsar Annakarin Nyberg om hur du lyckas med att göra riktiga auktionsfynd.

Vi bjuder på ett recept från ”Barnens stora kokbok”

Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg kommer äntligen med en ny kokbok där de samlar alla sina bästa recept från steg-för-steg serien.