bok

Fixa

Steg för steg

Clara Lidström

Författare

Annakarin Nyberg

Författare

Katy Kimbell

Illustratör

Beskrivning

2014-09-10
Svenska
6-9

Författare

Clara Lidström, Annakarin Nyberg

Illustratör

Katy Kimbell

Formgivare omslag

Li Söderberg

Varför finns det inte fler faktaböcker som barn kan använda utan inblandning från föräldrar? Ur den tanken föddes idén till Clara Lidströms och Annakarin Nybergs gör-det-själv-böcker för barn. En serie böcker som vänder sig till lågstadiebarnet som gillar att baka, fixa och odla.

Böckerna är skrivna för barn, och känslan som förmedlas är "det här kan jag göra själv"! Med lekfulla illustrationer och tydliga instruktioner är det omöjligt att inte smittas av skaparglädjen. Cajsa Wargs devis "Man tager vad man haver" genomsyrar böckerna, vars ledord är kreativitet och återbruk. Det ska inte krävas dyr och avancerad utrustning för att baka eller bygga enligt recept eller ritningar, inte heller krävs det en stor tomt för att odla.

Fixa är den andra boken som släpps i serien. Den innehåller lätta beskrivningar på 10 roliga projekt att pyssla med, till exempel att göra egna personliga kylskåpsmagneter av knappar och leksaker, bygga styltor av konservburkar eller varför inte fixa en tavelram av pinnar och annat kul som man hittar i naturen? Alla beskrivningarna är lekfullt illustrerade i steg-för-steg-form av Katy Kimbell och Li Söderberg.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-09-10

Omslagsfotograf

Clara Lidström

Produktion

Papper

Amber Graphic

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129690767

Antal Sidor

53

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

248

Vikt (kg)

0.355

Bredd (mm)

198

Recensioner

ikon1931.se

”Kul, enkelt och kreativt”

selmasgata.blogspot.se

”FIXA av Clara Lidström (a.k.a. bloggstjänan Underbara Clara) och Anna-Karin Nyström är en bok som riktar sig till pysselsugna barn.”

barnplaggsguiden.spotlife.se

”Jag har suttit försjunken i boken länge nu. Det kliar i hela kroppen att pyssla.”

”Boken är en fin present att ge till alla kreativa ungar.” / Johanna Lindqvist, City Nöjesmagasinet

”Med boken ’Fixa steg för steg’ (Rabén & Sjögren) stimulerar Clara Lidström och Annakarin Nyberg barnens lust, kreativitet och självklara tro på att kunna göra saker själv utan att vuxna behöver vara med.” / Jessica Gottberg, Landskrona postenfamiljensundberg.se

”Genast sattes pysslandet igång.”

"Med boken vill författarna stimulera barnens lust, kreativitet och tro på att kunna göra saker själva. Barnen uppmuntras att experimentera, dvs lägg till eller dra ifrån. Göra sin egen variant. Det är bara förslag – inte lag! Barnen ska bara få skapa fritt och ha det roligt!"

www.barnboksprat.se

”Jag upplever att skaparna på ett fantastiskt kreativt och roligt vis dyker ner i hemmapysselvärlden och lyckas förmedla att det är möjligt även för den lille pysslaren att lyckas skapa något själv.” / Malin Molinder, Barnboksprat

 

Gör det själv

Om boken

Varför finns det inte fler faktaböcker som barn kan använda utan inblandning från föräldrar? Ur den tanken föddes idén till Clara Lidströms och Annakarin Nybergs gör-det-själv-böcker för barn. En serie böcker som vänder sig till lågstadiebarnet som gillar att baka, fixa och odla.

Den här boken innehåller listor, mallar, kalendersidor, mönsterpapper, klistermärken och några av de allra bästa tipsen, idéerna och projekten hämtade ur den populära steg-för-steg-serien. Här får du inspiration till att fortsätta skapa.

Så sätt igång och klistra, klipp och skriv egna listor och recept för att skapa din alldeles egna personliga bok.

Clara Lidström, Annakarin Nyberg, Katy Kimbell

Gör det själv

 

Relaterat

Nyheter

”Barnens stora kokbok” vinnare i Årets svenska Måltidslitteratur

Ett varmt grattis till Clara Lidström och Annakarin Nyberg!

Att tänka på när du går på auktion

Ska du på auktion i sommar? Här tipsar Annakarin Nyberg om hur du lyckas med att göra riktiga auktionsfynd.

Vi bjuder på ett recept från ”Barnens stora kokbok”

Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg kommer äntligen med en ny kokbok där de samlar alla sina bästa recept från steg-för-steg serien.