bok

Laga

Steg för steg

Clara Lidström

Författare

Annakarin Nyberg

Författare

Katy Kimbell

Illustratör

Li Söderberg

Illustratör

Beskrivning

2016-09-13
Svenska
6-9

Författare

Clara Lidström, Annakarin Nyberg

Formgivare omslag

Li Söderberg, Katy Kimbell

Äntligen är uppföljaren till Baka här! Laga innehåller 10 lätta recept, såsom tacopaj, fina fisken och vegetarisk lasagne. Allt lekfullt illustrerat i steg-för-steg-form av Katy Kimbell och Li Söderberg.

Varför finns det inte fler faktaböcker som barn kan använda utan inblandning från vuxna? Ur den tanken föddes idén till Clara Lidströms och Annakarin Nybergs gör-det-själv-böcker för barn. En serie böcker som vänder sig till alla kreativa lågstadiebarn.

Böckerna är skrivna för barn, och känslan som förmedlas är "det här kan jag göra själv"! Med lekfulla illustrationer och tydliga instruktioner är det omöjligt att inte smittas av skaparglädjen. Cajsa Wargs devis "Man tager vad man haver" genomsyrar böckerna, vars ledord är kreativitet och återbruk. Det ska inte krävas dyr och avancerad utrustning för att pyssla och vara uppfinningsrik.

Laga är den femte boken i serien. Förutom 10 lätta recept ges också förslag på vilka ingredienser som kan bytas ut i de olika recepten för att göra rätterna vegetariska, laktos- eller glutenfria.

Priser och utmärkelser:
BAKA: Årets bästsäljare i kategorin kokbok, 2014 (Adlibris)
ODLA: Årets måltidslitteratur, kategorin barn och ungdom, 2015 (Måltidsakademien)
ODLA: Nominering till Carl von Linné-plaketten i kategorin bästa fackbok för barn eller ungdomar, 2015 (Svensk biblioteksförening)

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2016-09-13

Läsordning

0

Omslagsfotograf

Clara Lidström

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129702866

Recensioner

”… en riktigt bra och vettig kokbok för nybörjaren.” /BTJ

tidningenkulturen.se

”De två författarna kompletterar varandra på ett fint sätt, och boken är genomgående illustrerad med roliga teckningar och läckra foton som får det att vattnas i munnen.”

 

Barnens stora kokbok

Om boken

Släpp loss barnen i köket! Våren 2014 släpptes Baka, första delen i den prisbelönta Steg-för-steg-serien av Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg, och framgången lät inte vänta på sig. Baka blev samma år utnämnd till årets bästsäljare i kategorin kokbok av Adlibris.

Sedan dess har fler titlar i serien släppts, och nu har det blivit dags att samla några av dem i Barnens stora kokbok. Den här kokboken vänder sig direkt till barnen, och känslan som förmedlas är "det här kan jag göra själv"! Instruktionerna är tydligt och lekfullt illustrerade i steg-för-steg-form av Katy Kimbell och Li Söderberg - och det är omöjligt att inte smittas av skaparglädjen som genomsyrar boken.

Barnens stora kokbok innehåller alla recept från Baka, Laga och Kalas samt tio nya recept på mellanmål.

Priser och utmärkelser:

Baka: Årets bästsäljare i kategorin kokbok, 2014 (Adlibris)
Odla: Årets måltidslitteratur, kategorin barn och ungdom, 2015 (Måltidsakademien)
Odla: Nominering till Carl von Linné-plaketten i kategorin bästa fackbok för barn eller ungdomar, 2015 (Svensk biblioteksförening)

Clara Lidström, Annakarin Nyberg, Katy Kimbell

Barnens stora kokbok

 

Relaterat

Jag fixar middan!

Om boken

Jag fixar middan är en dröm jag har närt sedan länge och som är en del i allt jag gör - att få in barnen i köket. Med glädje och lust såklart, men kanske kan det börja med att man bestämmer att barn fixar middagen en dag i veckan.

Tänk er revolutionen. En dag i veckan är det barnen som lagar maten, i alla familjer i hela Sverige! Och varje gång de ställer sig vid grytorna så lär de sig något nytt. De lär sig experimentera med matvaror, att handla rätt, hantera råvaror på rätt sätt och att utforska sina smaksinnen. Dessutom lär de bli modigare och mer nyfikna, och få bättre självförtroende på kuppen.

Att kunna laga mat från grunden lär oss nämligen att uppskatta matens värde. Med riktiga kunskaper kan vi göra bättre val och bli mer kreativa. Matlagning är en oerhört stor och viktig del av livet, och att laga mat är ett sätt att visa omsorg, kärlek och uppmärksamhet. Det gör också att vi värnar om miljön, vår framtid och vår hälsa.

Jag fixar middan består av 52 recept - en dag i veckan året runt. Recepten är uppdelade efter säsong och mer än hälften av recepten är vegetariska eftersom det ingår i ett modernt miljötänk som känns relevant och viktigt i den tid vi lever i. Förutom rena recept finns det flera utbildande "skolor" för att ge mer trygghet i vid spisen. Hackskola, redskapsinformation, fiskskola och mycket annat.

Recepten är uppbyggda för ett mer effektivt och strukturerat sätt att laga mat. Man förbereder och preppar innan man sätter igång för att det ska bli mindre kaotiskt och för att göra det lättare för barnen att lyckas i köket.
/Johanna Westman

Johanna Westman

Jag fixar middan!

Nyheter

”Barnens stora kokbok” vinnare i Årets svenska Måltidslitteratur

Ett varmt grattis till Clara Lidström och Annakarin Nyberg!

Att tänka på när du går på auktion

Ska du på auktion i sommar? Här tipsar Annakarin Nyberg om hur du lyckas med att göra riktiga auktionsfynd.

Vi bjuder på ett recept från ”Barnens stora kokbok”

Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg kommer äntligen med en ny kokbok där de samlar alla sina bästa recept från steg-för-steg serien.