bok

Bankrånet

Anna Jansson

Författare

Mimmi Tollerup

Illustratör

Beskrivning

2017-11-02
Svenska
6-9

Författare

Anna Jansson

Illustratör

Mimmi Tollerup

Emil Wern är tillbaka! Mitt i den gotländska idyllen löser Emil Wern - Maria Werns son - kluriga mysterier. Roliga och spännande pusseldeckare för nybörjarläsaren!

Emil är elva år och bor i Visby, precis innanför ringmuren. Där i trädgården står en gammal gul kiosk som Emil har förvandlat till detektivbyrå. Och i Visby behövs det verkligen en sådan, för det kryllar av skumma typer. Tillsammans med lillasystern Linda och den ganska korkade hunden Molly löser Emil riktigt knepiga mysterier.

I Bankrånet vinner Emil bankens tipspromenad, men när han ska hämta sitt pris möts han av en förtvivlad bankdirektör. Någon har tömt bankvalvet under natten, och bankdirektören Svea Solvent är övertygad om att stölden måste hållas hemlig, annars kommer kunderna att överge banken. Därför ber hon Emil om hjälp. Och plötsligt har Emil Werns detektivbyrå ett nytt fall att lösa. En miljon kronor saknas och det finns fyra misstänkta …

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Emil Wern - detektiv

Publiceringsdatum

2017-11-02

Läsordning

4

Inläsare

Jonas Karlsson

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129705393

Recensioner

www.joddler.se

”en riktigt spännande barnbok”

"Bankrånet är en riktigt spännande barnbok som passar alla killar och tjejer i lågstadiet som gillar underhållande mysterieböcker. Den som gillar LasseMajas detektivbyrå och Dalslandsdeckarna kommer förmodligen även att tycka om böckerna om Emil Wern. Lillasyster Linda ser till att böckerna innehåller en hel del humor och roliga inslag och Emil ser till att boken innehåller spännande fall som är roliga att försöka lösa innan boken är slut. Boken innehåller flera kapitel vilket gör att spänningen byggs upp bit för bit men samtidigt är kapitlen tillräckligt korta för att barnen själva ska kunna läsa dem på ganska kort tid."

detektivenemilochvi.se

Elever i 4-6 i Eskelhem skola bloggar om Emil Wern

"Detektiven Emil och vi" är en blogg som "först och främst är ett sätt att visa hur lärare och elever kan arbeta med litteratur i skolan". Vi = elever i 4-6 i Eskelhem skola.

www.dn.se

”skriver med kärlek och omsorg”

"Det är med hans ögon vi ser världen, utan att vi ens tänker på saken – ett litterärt grepp bland många som Anna Jansson introducerar för sina läsare. Intrigen är lagom komplicerad, de huvudmisstänkta kring banken är roliga typer. /.../Som barndeckarförfattare skriver Anna Jansson med kärlek och omsorg, och inte minst i miljöskildringarna visar hon att språk är något man kan leka med."Ingegärd Waaranperä

www.gotland.info

Upptäck Visby med Emil Wern

 

Världsrekord i jul

Om boken

Emil Wern bor i Visby, precis innanför ringmuren. I trädgården finns en gammal gul kiosk där han har sin detektivbyrå - och den behövs verkligen när det finns så många skurkar! Till sin hjälp har han tre klasskompisar, sin lillasyster Linda och hunden Molly. Ibland får även Emils mamma, polisen Maria Wern, rycka in.

Det är juletid på Gotland och snart dags för jullov för Emil och hans kompisar. Men innan det börjar ska en extraordinär tillställning gå av stapeln, nämligen VM i pepparkakshus (vilket naturligtvis står för Visby mästerskap). Alla mellanstadiebarn på ön får vara med i tävlingen, och Emil, Ubbe, Alva och Sokrates sätter genast i gång att baka sina bidrag.

Men när tävlingsbidragen ställs ut är ett av pepparkakshusen spårlöst försvunnet! Juryn beslutar att skjuta på tävlingen ett dygn och om inte huset kommit tillrätta avgörs tävlingen ändå.

Det blir en rafflande kamp mot klockan för detektivgänget att hinna lista ut vem den skyldige är ...

Anna Jansson, Mimmi Tollerup

Världsrekord i jul

 

 

Relaterat

Nyheter

20-boksjubileum för Emil Wern!

Det är jubileum för den älskade serien om Emil Wern – här är TJUGONDE delen! Världsrekord i jul är en mysig pusseldeckare från storsäljande författaren Anna Jansson. Roligt och lagom klurigt i juletid.

Anna Jansson tilldelas Crimetime Awards hederspris 2021

Hennes deckare är inte bara välskrivna utan visar också på ”vilket stort hjärta och öga författaren har för mänskliga relationer” enligt juryns motivering.

Spännande sommarläsning med Emil Wern detektiv

Anna Jansson är tillbaka med en ny bok om Emil Wern, och den här gången är det en ovanligt fräck tjuv som härjar i Visby. Spännande sommarlovsläsning för barn 6-9 år.

10-årsjubileum för böckerna om Emil Wern detektiv!

För ett decennium sedan kom den första boken i serien om detektiven Emil Wern som löser brott ifrån en kiosk i Visby. Författaren Anna Jansson är också kvinnan bakom vuxendeckarna om Emils mamma, polisen Maria Wern. Lagom till 10-årsjubileet släpps den 18:e boken i Emil Wern-serien – Guldringens gåta.

”Jag blir lite modigare för varje år”

Vi gratulerar Anna Jansson, författaren till Emil Wern-böckerna, 60 år idag!