bok

Bankrånet

Anna Jansson

Författare

Mimmi Tollerup

Illustratör

Beskrivning

2014-02-05
Svenska
6-9

Författare

Anna Jansson

Illustratör

Mimmi Tollerup

Emil Wern är tillbaka! Mitt i den gotländska idyllen löser Emil Wern - Maria Werns son - kluriga mysterier. Roliga och spännande pusseldeckare för nybörjarläsaren!

Emil är elva år och bor i Visby, precis innanför ringmuren. Där i trädgården står en gammal gul kiosk som Emil har förvandlat till detektivbyrå. Och i Visby behövs det verkligen en sådan, för det kryllar av skumma typer. Tillsammans med lillasystern Linda och den ganska korkade hunden Molly löser Emil riktigt knepiga mysterier.

I Bankrånet vinner Emil bankens tipspromenad, men när han ska hämta sitt pris möts han av en förtvivlad bankdirektör. Någon har tömt bankvalvet under natten, och bankdirektören Svea Solvent är övertygad om att stölden måste hållas hemlig, annars kommer kunderna att överge banken. Därför ber hon Emil om hjälp. Och plötsligt har Emil Werns detektivbyrå ett nytt fall att lösa. En miljon kronor saknas och det finns fyra misstänkta …

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Emil Wern - detektiv

Publiceringsdatum

2014-02-05

Läsordning

4

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129692181

Recensioner

www.joddler.se

”en riktigt spännande barnbok”

"Bankrånet är en riktigt spännande barnbok som passar alla killar och tjejer i lågstadiet som gillar underhållande mysterieböcker. Den som gillar LasseMajas detektivbyrå och Dalslandsdeckarna kommer förmodligen även att tycka om böckerna om Emil Wern. Lillasyster Linda ser till att böckerna innehåller en hel del humor och roliga inslag och Emil ser till att boken innehåller spännande fall som är roliga att försöka lösa innan boken är slut. Boken innehåller flera kapitel vilket gör att spänningen byggs upp bit för bit men samtidigt är kapitlen tillräckligt korta för att barnen själva ska kunna läsa dem på ganska kort tid."

detektivenemilochvi.se

Elever i 4-6 i Eskelhem skola bloggar om Emil Wern

"Detektiven Emil och vi" är en blogg som "först och främst är ett sätt att visa hur lärare och elever kan arbeta med litteratur i skolan". Vi = elever i 4-6 i Eskelhem skola.

www.dn.se

”skriver med kärlek och omsorg”

"Det är med hans ögon vi ser världen, utan att vi ens tänker på saken – ett litterärt grepp bland många som Anna Jansson introducerar för sina läsare. Intrigen är lagom komplicerad, de huvudmisstänkta kring banken är roliga typer. /.../Som barndeckarförfattare skriver Anna Jansson med kärlek och omsorg, och inte minst i miljöskildringarna visar hon att språk är något man kan leka med."Ingegärd Waaranperä

www.gotland.info

Upptäck Visby med Emil Wern

 

Silvermynten

Om boken

Kort efter att tvillingspanarna Tim och Tina har löst sitt första fall skakas Gotland om på nytt. Den här gången är det deras kompis Hedvig som försvinner från ett sommarkollo, och kvar på platsen finns bara hennes jacka med ett mystiskt silvermynt i. Tim och Tina bestämmer sig för att hjälpa polisen att hitta henne! De är övertygade om att myntet har något med saken att göra, frågan är bara vad … Jakten på svaret leder tvillingarna till öns museum och ut i skogen, dit någon från kollot verkar göra nattliga utflykter.

Efter att sedan millennieskiftet gett både vuxna och barn gåshud med spänningsserierna Maria Wern, Kristoffer Bark och inte minst Emil Wern, behöver knappast deckardrottningen Anna Jansson någon närmare presentation. Nu är hon tillbaka med en ny serie för lågstadiebarnen, Tvillingspanarna. I den får vi följa Tim och Tina som tar sig an kluriga fall på idylliska Gotland. En spännande och rolig pusseldeckarserie med färgstarka karaktärer, kreativa spaningsmetoder och en gnutta magi − allt på pricken fångat av illustratören och serieskaparen Anette Bengtsson Vargas.

Anna Jansson, Anette Bengtsson Vargas

Silvermynten

 

 

Relaterat

Nyheter

Möt tvillingspanarna i ny deckarserie av Anna Jansson

Efter att sedan millennieskiftet gett både vuxna och barn gåshud med spänningsserierna Maria Wern, Kristoffer Bark och inte minst Emil Wern, behöver knappast deckarförfattaren Anna Jansson någon närmare presentation. Nu är hon tillbaka med en ny serie för lågstadiebarnen, Tvillingspanarna.

20-boksjubileum för Emil Wern!

Det är jubileum för den älskade serien om Emil Wern – här är TJUGONDE delen! Världsrekord i jul är en mysig pusseldeckare från storsäljande författaren Anna Jansson. Roligt och lagom klurigt i juletid.

Anna Jansson tilldelas Crimetime Awards hederspris 2021

Hennes deckare är inte bara välskrivna utan visar också på ”vilket stort hjärta och öga författaren har för mänskliga relationer” enligt juryns motivering.

Spännande sommarläsning med Emil Wern detektiv

Anna Jansson är tillbaka med en ny bok om Emil Wern, och den här gången är det en ovanligt fräck tjuv som härjar i Visby. Spännande sommarlovsläsning för barn 6-9 år.

10-årsjubileum för böckerna om Emil Wern detektiv!

För ett decennium sedan kom den första boken i serien om detektiven Emil Wern som löser brott ifrån en kiosk i Visby. Författaren Anna Jansson är också kvinnan bakom vuxendeckarna om Emils mamma, polisen Maria Wern. Lagom till 10-årsjubileet släpps den 18:e boken i Emil Wern-serien – Guldringens gåta.